perjantai 1. kesäkuuta 2012

Tokoilua ja pentutreffejä




Keskiviikkona oli mustin ja mirrin pentutreffit. Sinne mentiin saamaan häiriötreeniä, vaikka tiedettiin jo mennessä, ettei siellä meille mitään uutta tule. Ja tietysti ihastelemaan niitä muita pentuja :) Paikalla olikin Noelin lisäksi kaksi muuta shelttilasta. Kumpikin iältään 4-5 kuukautta. Oikein sieviä ja reippaita shelttilapsosia olivatkin. Kelpielapsikin oli oikein tomera ja suloinen.

Ensin kuunneltiin ongelmakoirakouluttajan esittelyä naksutinkoulutuksesta. Sitten siirryttiin ulos treenaamaan katsekontaktia. Eikä tämä ollut Noelille mikään läpihuutojuttu, kun vieressä on mäkkärin autokaista ja ihmiset jää kiinnostuneina katsomaan treenejä. Hyvin se kontakti kuitenkin lopulta löytyi. Sitten taisi olla ohitusharjoituksia. En aikounut vaatia kuin katsekontakia, mutta kun Noel alkoi tarjota seuraamista, niin mentiin sitten seuraamalla. Sauraaminen meni yllättävän hyvin, samoin perusasennot, kun pysähdyttiin vastaantulijan kohdalle. Sitten paikallaoloa. Muut teki ihän sekunteja, me käytettiin häiriö hyväksi ja otettiin muutamalla metrillä lyhyitä paikkamakuita. Saatiin myös ongelmakoirakouluttajalta neuvoja levottomaan päänpyörimiseen. Lopuksi vielä kontaktia siten, että muut oli ympyrässä ja Noel keskellä. Tässä ei mitään ongelmaa. Lopuksi vielä juttelin ongelmakoirakouluttajan kanssa Noelista ja eipä sieltä mitään yllättävää tietoa tullut, mutta arostan suuresti ihmisiä, joilla on näistä asioista enemmän tietoa kuin minulla.



Eilen oli sitten tokotreenit, toiseksi viimeinen kerta ennen koetta. Aluksi otettiin 2min paikkamakuu rivissä. Noel pysyi hienosti, tosin kävin välillä palkkaamassa. Sitten opeteltiin käännöksiä. Ensin ilman koiria, sitten koiran kanssa. Näitä ollaan jo kotona treenattu, eikä tässä ollut ongelmia. Itse otin siinä sivussa Noelin kanssa seuraamista pitempää pätkää ja ihan hyvin meni. Tämä on nyt uusi strategia edistämiseen ja poikittamiseen: Ei enää jatkuvaa palkkaa lyhyistä pätkistä, vaan pitempää rauhallista seuraamista. Vaikka toivonkin seuraamiseen intoa, niin liika on aina liikaa...

Sitten otettiin paikalla istumisia ja luoksetuloja suoraan sivulle. Jokainen kutsui koiran vuorollaan. Kaikki koirat taisivat tarvita tuplakäskyn luoksetuloon, kun oli juuri harjoiteltu sitä pysymistä. Noel tuli ihan hyvin, mutta kaarsi vinoon, kun valmistautui tulemaan sivulle. Koiran istuessa tehtiin erilaisia häiriöitä, jotka Noel kesti hyvin. Se oli paljon keskittyneempi ja katsoi minua, kuin mitä häiriöttömässä paikalla olossa. Jossain välissä oli myös luoksepäästävyys. Noelille kaksi kertaa, ensin vieras ja sitten vielä kouluttaja. Vieraan tullessa nousi ylös, mutta tuli takaisin sivulle, kouluttajan tullessa pysyi hienosti. Ehkä tässä vielä joskus päästään siihen vaiheeseen, että Noeliin voi koskeakin...

Muuten ollaan tokoiltu ahkerasti ja eilen aamulla tehtiin näyttelytreenitkin. Jasmin pääsi pesulle ja on nyt entistä karvattomampi, mutta puhdas. Seuraavaksi on Noelin vuoro päästä pyykättäväksi, viimeistään ennen tiistain mätsäriä, sillä tassut alkaa olla valkoisen sijaan harmaat ja muutenkin turkki alkaa tuntua vähän likaiselta. Ainakain tassuje trimmaus on myös tiedossa.

Tässä loistaa koirien katseista se kuuluisa järjenvalo...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti