sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Tottelevainen NoelNyt on selvitty ekasta virallisesta kokeesta. Jännitys oli kyllä ihan hirmuinen verrattuna mölleihin. Paikkamakuun jälkeen useampi ihminen tuli muistuttelemaan mulle hengittämisen oleellisuudesta... Olin kyllä paikkamakuussa kuin rautakanki.

Ennen omaa kokeen alkua teetin Noelilla lyhyitä seuruupätkiä ja palkkasin runsaasti nakeilla ja lelulla. Juuri ennen kehään menoa syötin vielä kädestä viimeiset nakin palat ja kädet haisi niin nakeilla, etten yhtään ihmettele vaikka Noel olisi hämääntynyt luulemaan, että nakkeja on edelleen käsissä... Kehäänmenotarkastuksesta Noel ei arvatenkaan tykännyt yhtään. Tuomari halusi vielä aika paljon rapsutella koiraa ja jutteli sille...

Luoksepäästäyys: 5 Juuri ennen luoksepäästävyyttä Noel huomasi takana olevalla tiellä jotakin hyvin mielenkiintoista ja kääntyi seisomaan sinne päin häntä pystyssä. En saanut sitä millään takaisin perusasentoon. Tuomari tuli sitten vähän yllättäen, kun Noel katseli ihan muuhun suuntaan. Noel lähti tuomaria karkuun sen minkä hihna antoi myöten. Vähän se uskalsi käydä nuuhkaisemassa kättä kaukaa viruttaaen. Lopulta otin pannasta kiinni ja vedin sen lähemmäs, tuomari silitteli sitä vähän aikaa ja pyysi irrottamaan pannasta. Kun Noel ei tästä ampaissut pakoon (kauhusta kankeana varmaan), niin tuomari totesi, ettei se ole paniikissa ja antoi vitosen.

Paikkamakuu: 10 Noel toipui todella hyvin luoksepäästävyydestä ja palasi takaisin todellisuuteen. Se oli hyvin kontaktissa ja meni maahan ekasta käskystä. Sitten odoteltiinkin oikein pitkään, kun yksi koira ei meinannut mennä maahan. Pelkäsin koko ajan, että mitä jos se nousee takaisin istumaan, kun mitään ei tapahdu. Onneksi tätä oltiin kuitenkin harjoiteltu ja Noel otti todella rauhallisesti. Jättö sujui hyvin ilman sitä jättökäskyäkin ;) Noel oli todella rauhallinen, muutaman kerran vilkaisi sivulle, muttei haistellut yhtään. Lopun perusasento ok.

Seuraaminen kytkettynä: 9½ Tänään oli sellainen päivä, että Noel taas muisti, mitä se seuraaminen oikein olikaan. Ihan mahtava seuraaminen Noeliksi, enempää en olisi voinut odottaa. Jopa täyskäännös (oikeaan) oli hieno.

Seuraaminen taluttimetta: 8½ Tässä oli vähän paikan kanssa hakemista välillä, mutta tyytyväinen olen silti. Lisäksi liikkuri käskytti välillä vähän pieleen ja jouduttiin todella lähelle aitaa, jonka takana oli yleisöä. Noel otti tästä ehkä vähän häiriötä.

Liikkeestä maahan: 10 Mitäpä tähän lisäämään. Noel ei tehnyt samaa virhettä kahdesti :)

Luoksetulo: 10 Tuli taas todella lujaa, mutta kääntyi ketterästi sivulle. Pieni kosketus tuntui pohkeen sivuun, mutta tuomari ei huomannut sitä.

Liikkeestä seis: 9 Hyvä stoppi, mutta aavistuksen vino perusasento. Tuomari oli todella tiukka perusasennoista ja kierteli katsomassa niitä monesta suuntaa. Perusasento oli kuitenkin huomattavasti suorempi kuin vielä alkuviikosta...

Hyppy: 10 Tässä vaiheessa alkoi jo vähän pelottaa, että mitä jos ei se hyppää, kun aiemmat pisteet on olleet niin hyviä. Hyvinhän se hyppäsi ja pysähtyi. Perusasentokin oli suora.

Kokonaisvaikutus: 9 Luoksepäästävyyden luimistelun jälkeen oli oikein iloista menoa.

YHT. 185p. ALO1 & KP sija3./7 - Anne Nokelainen
(Toisella ja kolmannella oli saman verran pisteitä, mutta kokonaisvaikutuksen pisteet ratkaisi.)

Lopuksi juostiin autolle, missä odotti aamuruoka pakasterasiassa. Palkattomuus ei tuntunut missään. Noel jopa ehkä paransi loppua kohden, kun palkkaa ei alkanut tulla. Liikkeiden väleillä Noel oli ehkä liiankin iloinen ja huiteli minne sattuu, mutten pidä sitä tässä vaiheessa mitenkään pahana, kun se kuitenkin käskystä tuli aina takaisin. Ja ei se siis missään kehän ulkopuolella asti kuitenkaan käynyt. Tuomariakin meinasi käydä moikkaamaassa nyt, kun ei olisi tarvinnut...

Kaiken kaikkiaan olen suoritukseen tosi tyytyväinen, vaikka tottakai parannettavaa löytyy aina. Nyt vaan tuli vähän ajatus, että kannattaako meidän sittenkään kerätä koularia, kun tuo luoksepäästävyys on Noelille niin ahdistavaa... Avoimessa ei olisi enää luoksepäästävyyttä, eikä toisaalta kahta seuraamistakaan. Katsotaan nyt, olishan se koulari kiva saada, vaikka voishan sen tietty saada avoimestakin. Ei vaan olla vielä lähellekään kisavalmiita avoimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti