torstai 23. lokakuuta 2014

Rally-tokouran korkkaus

Onpas päivittelyt nyt jääneet. Noel korkkasi rally-tokouransa 11.10 Kuopiossa tuloksella ALOHYV 89p. Sijoitusta en tiedä, mutta alokasluokassa oli koiria 47 kpl, niin ihan helposti ei ollut palkintopallille asiaa.

Me oltiin Noelin kanssa ensimmäisinä vuorossa 47:stä alokasluokan koirasta - niin mun tuuria. Eipä sillä nyt sitten loppupeleissä ollut merkitystä, etten toisten suorituksia ehtinyt seuraamaan ennen omaaamme, sillä rata käytiin hyvin yksityiskohtaisesti läpi rataantutustumisessa. Rata oli mielestäni tosi selkeä, ei tarvinnut arpoa, minne suuntaan seuraavaksi. Hankalimpia meille oli spiraali ja pujottelu edestakaisin.

Koe oli hallissa ja Noel oli ihan todella paineessa siellä. Jos oltaisiin oltu tokokokeessa, olisin varmasti keskyttänyt heti alkuunsa. Noel oli kyllä ihan toimintakykynsä äärirajoilla. Kun mentiin lähtöön, eikä se reagoinut mitenkään edes omaan nimeensä, olin aika varma, että se jää siihen, kun itse lähden liikkeelle. Mutta perään se lähti, vaikka eihän se mitään seuraamista sanan varsinaisessa merkityksessä ollut. Kaikki liikkeet saatiin jotenkin tehtyä. Enin osa pisteistä lähti haistelusta, kun Noel rauhoitteli itseään. Käytin kyllä todellakin hyödyksi kaiken lirkuttelun, mitä rallykokeessa vain voi. Ihan kahden viimeisen kyltin kohdalla alkoi tuntua, että Noel ei ollut enää ihan yhtä jäässä.

Positiivisena asiana Noel muisti hyvin radalta tulleessaa, että etäpalkka odottaa ja söi hyvällä halulla. Ja onhan se tietysti positiivista, että se selviytyi radan loppuun. Olen myös itsestäni ylpeä, että jaksoin tsempata sitä loppuun asti heittämättä hanskoja tiskiin.

Noel ei sentään ollut ainoa koira, jota halli pelotti, ainakin joku keskeyttikin sen takia. Tosin suurin osa koirista kyllä oli ihan ok hallissa, myös se toinen kisoissa ollut sheltti. Seuraavat rally-toko kisat saa luultavasti odottaa ensi kesään, koska ensinnäkään täällä päin ei oikein ole kisoja ja toisekseen ulkokisat olisi harkitsemisen arvoinen asia.

Rally-kisoissa oli kyllä kiva tunnelma. Jotenkin paljon iloisempaa ja rennompaa kuin tokossa. Kaikki tsemppasi toisiaan ja kaikille taputettiin. Meidän vuorolla kaikki oli melkein hengittämättä, ettei Noel vaan häiriintyisi mistään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti