keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Sosiaalinen eläin

Huomenta!
Einon alkuviikko on mennyt sosiaalistuessa. Noelin erilaisista peloista johtuen pidän sosiaalistumista erittäin tärkeänä asiana ja aion tarjota sitä Einolle runsaasti. Einon kanssa on ollut mukavaa mennä erilaisiin paikkoihin ja tavata erilaisia ihmisä, kun se on ottanut niin lungisti kaikki. Maanantaina käytiin mustissa ja mirrissä, missä Eino sai paljon rapsutuksia ja vähän herkkujakin. Eino menee yhtä iloisena kaikkien luokse, ei vain häntä, vaan koko peppu heiluen.

Väsähtänyt sosiaalistuja


Tiistaina käytiin ensin toimistolla. Siellä oli Einon mielestä hirveästi ihania ihmisiä ja Eino meni iloisena kaikkien luokse. Eino myös leikki ja teki luoksetulon pitkää käytävää pitkin. Toimistolle käveltiin autolta vilkasliikenteisen kadun vartta. Eino meni koko ajan häntä pystyssä niin kuin kaupungissa kävely olisi ihan jokapäiväinen juttu sille. Hissiin se myös käveli itse ilman houkuttelua. Lopulta kuitenkin iski väsy ja Eino kävi nukkumaan keskelle käytävää. Ei paljon ympäröivä maailma häirinnyt. Toimistolta mentiin vielä kyläilemään. Kyläpaikassa Eino etsiytyi samantien kenkieni päälle ja nukkui siinä koko kyläreissun ajan.

Illalla Eino pääsi vielä mukaan Noelin treeneihin. Eino kiersi taas ihmiseltä toiselle paijattavana. Vähän leikittiin ja tehtiin pari luoksetuloa. Sitten oli Noelin aika treenata ja ajattelin laittaa Einon häkkiin odottamaan. Eino ei ollut ihan samaa mieltä ja protestoi häkitystä vastaan. Ruokakin sillä oli häkissä, mutta se ei häkissä maistunut. Se ääni mikä pennusta lähti, se ei ollut vinkumista, eikä edes kiljumista, vaan ihan suoranaista karjumista. Kukaan ei varmasti kuullut edes omia ajatuksiaan siinä metelissä. Noelille kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, että se pystyi siinä metelissä treenaamaan (ja muillekin)! Lopulta Einokin hiljeni ja vapautin sen vankilastaan. Häkki meni ehdottomasti treenattavien asioiden listaan!
 
Tänään sitten lähdettiin kaverin luokse maalle juoksentelemaan. Vieras koira oli aluksi vähän jännittävä, mutta pikku hiljaa Eino rohkaistui ja lopulta se olisi jo kovasti halunnut mennä mukaan isojen koirien leikkeihin. Noel oli sitä mieltä, että ei tarvii tulla ja ignoorasi Einon täysin kuin sitä ei olisi ollut olemassakaan. Noel taisi vähän päästellä höyryjä, kun leikki tosi innokkaasti ja rajusti, mitä se ei useinkaan tee. Siinä mielessä ihan hyväkin, ettei Einoa kelpuutettu mukaan, kun olisi ollut vähän liian rajua menoa sille.


Tänään aloitettiin myös yksinoloharjoitukset. Aamulla Eino oli yksin n.10 minuuttia. Eino jäi nukkumaan ja palatessa se oli tismalleen samassa paikassa kuin lähtiessäkin. Illemmasta se joutuikin sitten olemaan yksin jo tunnin verran, mutta sama kaava toistui. Näin alkuun tämä on sille varmasti ihan hyvä tapa, eipähän ehdi alkaa protestoida.

Noelista ei valitettavasti ole kuvia. Kamera ei oikein pysynyt Einonkaan vauhdissa, niin Noelin vauhdissa se ei pysynyt sitä vähääkään. Huomenna tulee toivottavasti Noelin treenipostaus videon kera!

1 kommentti: