maanantai 24. heinäkuuta 2017

Tuore 2-luokkalainen

Kisattiin Einon kanssa eilen kotipitäjässä ja niinhän siinä kävi, että SERT napsahti heti ensimmäiseltä radalta. 23 starttia ja 5 kuukautta siihen meni. Riippuu varmaan keneltä kysyy, onko se paljon vai vähän. Ehkä ihan sopivasti.

Toinen luva tuli tasan kuukausi sitten Savonlinnassa hyppäriltä. Sillä radalla kyllä sattui ja tapahtui, olin koko ajan vähän myöhässä ja Eino ehti tehdä kaikenlaisia pyörähdyksiä, mutta nolla se silti oli. Sijoituttiin toisiksi (etenemä 5,14 m/s), mutta ainakin tiedän, mihin se hävitty aika meni.

Eilinen rata tuntui rataantutustumisessa melko haastavalta, sillä siinä oli niin paljon käännöksiä. Jälkeen päin ajateltuna se ehkä onnistui niin hyvin juuri siksi, kun siinä oli niitä käännöksiä. Tykkään itse siitä, että koiraa saa pitää hanskassa radalla, eikä tarvitse päästää sitä irtoamaan. Lähtötilanne onnistui paremmin kuin ikinä. Sain tuotua Einon hallinnassa radalla ja sillä pysyi peppu maassa. Ehkä siitäkin tuli sellainen fiilis, että homma on hanskassa. Aina on tietysti parannettavaa, mutta olen rataan aika tyytyväinen. Mitään hirveän pitkiä kaarratuksia ei tullut, lopussa oli sellainen pieni kalastus yhdelle hypylle :P Etenemä oli vain 4,40m/s, sillä kuitenkin voitettiin.

Päästiin starttaamaan myös kakkosissa. Rata oli kivan tuntuinen, ihan mentävissä. Rata kuitenkin kosahti samaan kohtaan kuin hyvin monella muullakin. Kohtaan, jota suurin osa ei varmasti ajatellut haastavaksi. Koira piti irrottaa hypylle, joka tuntui olevan ihan loogisesti sen linjalla. Eino ei kuitenkaan sinne irronnut, rytmitys oli sille liian voimakas. Kun sitten lähetin sen uudelleen hypylle, irtosi se liiankin hyvin ja kävi ylimääräisessä putkessa. Huvittavaa, että näin kävi myös monelle muulle. Ensin koirat ei irronneet ja sitten ne irtosikin liikaa.

Alla videot 0-radoista:




Einon sertikuva :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti