sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kuulumisia

Viime päivityksestä on kulunut aikaa, mutta se ei tarkoita, etteikö olisi mitään tehty. Omistaja vaan on ahkeroinut töissä, jotta syksyllä on taas varaa jatkaa harrastuksia ;D

Viimeiset agility kerrat meni hyvin. Viimeisellä kerralla mentiin 8 esteen rata. Viimeisen mutkaputken jälkeen esteet oilsi pitänyt suorittaa vielä toiseen suuntaan. Esteet olivat siis hyppyjä ja putkia. Koska minulla ei usko riittänyt, että Noel menisi niin pitkän radan, mentiin vaan se 8 estettä ja sen jälkeen palkkasin pallolla. Toistoja tehtiin vain muutama, sillä sää oli todella kuuma ja Noelilla kieli laahasi maata pitkin. Viimeinen kerta meni kuitenkin nappiin ja siihen oli hyvä lopettaa alkeiskurssi. Ensimmäisillä kerroilla Noel jäi vähän pyörimään putkien eteen, kun käskyt tuli myöhässä... ;) Nyt vaan toivotaan kaikki sormet ja varpaat ristissä, että päästään elokuussa jatkokurssille.

Toisiksi viimeisellä kerralla tehtiin 5 esteen rataa, johon joutui tekemään valssin. Nähdessäni radan, ajattelin että ei tule onnistumaan, mutta ihan hyvinhän se meni. Toistoja taisi vaan tulla liikaa ja loppua kohden meni vähän pelleilyksi. Keinua tehtiin toisen kerran ja saatiin Noelille aikaan kunnon keinukammo... Keinu pääsi pamahtamaan liian kovaa ja Noel säikähti sitä. (Oma vika: ohjaaja halusi päästää keinun kovempaa maahan, kun Noel ei reagoinut pieneen pamaukseen. Itse kuitenkin tunnen koirani ja tiesin ettei se ole siihen valmis.) Se kyllä meni keinun, mutta hyppäsi aina ennen pamausta paniikissa alas. Tänään kisoissa kokeiltiin keinua, joka oli nurmikolla, eikä mitenkään voinut pamahtaa, kun otin sen vielä kiinnikkin. Edelleen Noel kiipesi keinulle, mutta hyppäsi alas ennen kuin keinu koskettaa maata. Se myös säikähti joka kerta, kun keinu pamahti radalla, kun oltiin kisoja katsomassa.

Muuten Noel oli tämän päivän kisoissa reipas. Antoi silittää itseään ja haisteli muutamia shelttejä innokkaasti. Se menee jo tosi reippaasti toisten koirien luo, mutta kuitenkin kohteliaasti, eikä rynnien. Tosin se taitaa olla vähän roturasisti, eikä se tänäänkään haistellut kuin shelttejä... Ihania shelttipentuja oli kyllä paikalla ;)

Noelilla olikin rankka viikonloppu ja nyt se nukkuu sikeästi. Perjantaiaamuna herättiin viidelta ja lähdettiin ajamaan kohti Helsinkiä. Noel oli aikaisesta herätyksestä pökerryksissä ja pissi sänkyyn... Aamu alkoi siis oikein rattoisasti. Ajomatka meni hyvin. Kyläpaikassa Helsingissä Noel panikoi pöydän alla, eikä uskaltanut liikkua mihinkään. Lattialla konttaava 1-vuotias oli todella pelottava ilmestys... Seuraavaksi Noel joutui jäämään ensimmäistä kertaa elämässään yksin vieraaseen paikkaan. Sille oli varattu hienot luut ja päivän ruoka oli tungettu aktivointilelun sisään. Takaisin tullessa kaikki oli kuitenkin syömättä, vaikka normaalisti Noel on ahne possu ja tyhjentää lelun parissa minuutissa. Ihan reipas ja iloinen se kuitenkin oli. Lähdettiin lenkille tutustumaan Helsinkiläislähiöön. Ulkona Noel oli reipas ja uudet hajut oli mielenkiintoisia. Tosin joku täti yritti yllättäen silittää Noelia, mikä nyt ei arvatenkaan pikku herralle sopinut. Lauantaina 1-vuotiaskin alkoi olla aika mielenkiintoinen kaveri (luuli varmaan toiseksi koiraksi) Noelin mielestä ja Noel nuoli antaumuksella pienen naamaa. Lapsi osasi kyllä nätisti kohdella koiria, kun heillä on kotonaan 3 koiraa.

Tokokurssikin loppui jo aikaa sitten. Viimeisellä kerralla tehtiin tunnistusnoutoa, jossa Noel tuntui olevan luonnonlahjakkuus. Ensin piiloteltiin yksittäistä kapulaa ruohikkoon, jonka Noel haki hyvin. Se käytti hyvin nenäänsä ja löysi nopeasti piilotetun kapula. Lopuksi laitettiin vielä oma kapula vieraiden sekaan, jotka oli naulattu alustaan kiinni. Noel haisteli vieraita, mutta ei koskenut niihin. Kun oma tuli kohdalle, se nappasi sen epäröimättä suuhunsa ja toi minulle :) Kapuloita olisi nyt kassillinen parvekkeella, mutta en ole ehinyt tunnaria treenaamaan. Paikkamakuut ja -istumiset tehtiin onnistuneesti, samoin  luoksepäästävyydet. Nyt ei sitten olla millään kursilla. Alustavasti ollaan menossa tokon alkeiskursille elokuussa. Alkeiskurssin tarpeessa ei varsinaisesti olla, mutta se on ainut väylä päästä seuran tokoryhmään, mikä taas on kursseja halvempaa ja toivottavasti jatkuvaa, eikä kurssiluontoista. Toivotaan, että treenit on yksilöllisiä, eikä kaikkien tarvitse tehdä samoja asioita.

Tällä hetkellä on tosiaan pidetty vähän taukoa olosuhteiden pakossa. Pieniä tokotreenejä on silti tehty sisällä ja harjoiteltu erilaisia temppuja. Työn alla on mm. takaperin jalkojen välistä pujottelu ja kasin teko jalkojen välistä takaperin. Nyt alkaa jo sujua iha hyvin ja takapään hallinta toivottavasti paranee entisestään. Lisäksi on treenattu mm. kurreasentoa, joka tuntuu olevan Noelille ylivoimaisen vaikea. Kurkkaaminen alkaa onnistua: Noel pitää etutassuilla kiinni käsivarrestani ja työntää päänsä tassujensa välistä kurkaten käsivarteni alta ;) Uusia temppuja on jo mielessä, Noelia on niin kiva opettaa, kun se on niin innokas ja tajuaa nopeasti, mitä siltä haluan. Alkuopetus on palkitsevinta, mutta pitäisi jaksaa harjoitella temput loppuun astikin. Kuvatakin olen joskus yrittänyt, mutta jotenkin temput menee aina pieleen, kun otan kameran esille. Jotenkin varmaan jännitän, kun ajattelen, että nyt pitää mennä nappiin.

Noel 10kk
Mittasin Noelin virallisella säkämitalla ja sain korkeutta vain 33cm :D Eiköhän siitä siis mini tule :) Noelin paino ei ole enää noussuta eli se alkaa olla opullisissa mitoissaan. Painoa on huimat 6,5 kg ;)

Omistaja ilmoittautui syyskuussa alkavalle kehätoimitsijakursille ;D Näyttelyihin on vaan pakko päästä, jos ei kerran koiran kanssa, niin sitten ilman ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti