keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Oilin opissa

Tänään oltiin taas Oilin opeissa.

Ensimmäisenä tehtiin kaukoja. Ensin näytin, miten on tehty eli laitoin Noelille takapalkan ja tehtiin kaikkia vaihtoja. Noel oli tosi kiinni palkassa ja vilkuili sitä sekä kääntyi vaihdoissa vinoon. Noelille laitettiin namit kahta puolen ja olin itse parin metrin etäisyydellä. Noelia vähän ahdisti ne namit, mutta asia korjaantui, kun namit laitettiin vähän etuviistoon ja se näki ne kunnolla. Oili olikin sitä mieltä, että jatkossa jos haluan jättää palkan, se kannattaa jättää eteen, eikä taakse, koska Noel kuitenkin väistää sitä, eikä siis etene.

Oilin mielestä käsimerkit häiritsee Noelin keskittymistä, eikä niitä kannattaisi treenatessa käyttää. Kokeessa niitä voi kuitenkin käyttää suullisen käskyn vahvisteena. Näitä siis treenattiin ja Noel mokaili aika paljon. Vääristä ei tietenkään tule palkkaa, vaan ne korjuutetaan. Koiraa voisi myös käydä korjaamassa fyysisesti, mutta en uskalla sitä kyllä Noelin kohdalla tehdä.

Jossain vaiheessa Oililta tippui nenäliina lattialle ja Noel jäi siihen tosi paljon kiinni. Se tuijotti sitä, eikä minua. Noelin kanssa pitäisi tehdä paljon tässäkin sellaista treeniä, että jotain "yllättävää" tapahtuu ja sen pitää silti pitää fokus minussa. Tietysti sitä myös palkataan ihan vaan sitä, että se fokus on minussa. Tekniikka Noelilla oli kuitenkin Oilin mielestä tosi hyvä ja se pysyi kasassa pienessä paineessakin.

Seuraavana tehtiin luoksetulon maahanmenoa ja stoppia. Oilin mielestä käsimerkki on maahanmenossa huono, sillä koira ei välttämättä näe sitä, jos vaikka aurinko paistaa silmiin tai se juuri herpaantuu katsomaan muualle. Treeneissä voi käyttää sekä käsimerkkiä, että suullista käskyä yhtä aikaa ja kokeessa sitten valita tilanteeseen sopivamman. Treeneissä on tärkeää saada onnistumisia "keinolla millä hyvänsä", että nopea stoppi jää koiran mieleen. Noel teki nopeita maahanmenoja läheltä, mutta liikkeenä tehtäessä valui. Oilin mielestä se jää vähän arpomaan, että viitsiskö sitä nyt mennä maahan. Kriteeri pitäisi olla selkeä, eikä hitaista maahanmenoista/stopeista pidä palkata. Tämän toki ymmärrän, mutta on helpommin sanottu kuin tehty pitää kriteeri selkeänä.

Lopuksi Noel teki metallinoutoa. Tehtiin ihan koko liikkeenä. Muuten hyvä, mutta ravasi takaisin. Oilin mielestä Noelin metalli on kuitenkin kokonaisuutena niin hyvä, ettei sille kannata tehdä mitään. Takaisin ravaamisesta lähtee kuitenkin vain 1-2 pistettä. Noelia ei kannata alkaa paineistaa hoputtamalla sitä kovempaan vauhtiin. Kokeiltiin metallia myös hyppynoutona. Siinä Noel nostaa laukan palautuksessa, koska se tarvitsee vauhtia hyppäämiseen. Eli evl:n metallihyppynoudossa palautuksen vauhti ei ehkä ole enää ongelma. Oili kuitenkin ehdotti, että metallin arvoa voisi nostaa siten, että illalla ennen iltaruokaa teettäisi metallin ja siitä saisi palkaksi koko iltaruoan.

Yleisesti ottaen Oili tykkäsi taas Noelista ja sen tyylistä. Todettiin, että Noel on putkiaivo, mutta se on vaan hyvä asia. Helpottaa monessa, kun se ei tajua ennakoida tai ala soveltaa. Koulutus sujui hyvin, eikä Noelille tullut mitään normaalia suurempia ahdistuksia tänään.

Sain muuten tänään tiedon, että pääsin Valmennusrenkaan kevätleirille kuunteluoppilaaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti