perjantai 28. elokuuta 2015

RT kisoja

Noel korkkasi rally-tokon avoimen luokan heinäkuussa Jyväskylässä hyväksytyllä tuloksella 95p. ja 3.sija. Seuraaminen tuntui tosi huonolle ja koko koira olevan vähän pihalla, vaikkakaan sen nyt ei videolla ihan niin pahalta näytä kuin tuntui. Jouduttiin ensimmäisen kerran ikinä uusimaan, kun Noel niinkin helpossa kyltissä kuin "täyskäännös oikeaan", jäi katselemaan jotakin ja harhautui väärälle puolelle... Muut pisteet lähti -1ov pyörähdyksestä , joka tapahtui liian myöhään, koska Noel ei tehnyt ensimmäisestä käskystä ja kyltiltä "koira eteen, vasemmalta sivulle" -1kontr, koska Noelin tassut oli varpaitteni päällä. Viimeisellä kyltillä pujottelussa astuin Noelin varpaille.

Tässä video:

Viikko sitten kisattiin toinen avoimen luokan koe Muuramessa tällä kertaa pistein 85 ja tuomarin palkinto. Vaikka pisteet oli kisauran huonoimmat, niin silti koe oli meidän paras tähän mennessä. Noelin mielentila on ihanasti mennyt jokaisessa rally-kokeessa parempaan suuntaan ja tähän suoritukseen olin jo hyvinkin tyytyväinen. Noel oli kisapaikalla tosi iloinen ja reipas ja oli kehässäkin lähes samanlainen. Aina siinä tapahtuu se maaginen jäätyminen heti, kun astutaan kehänauhojen sisäpuolelle ja kyllä sen olemus nytkin muuttui, mutta ei kovin paljoa. En keksi tähän muuta kuin, että jokin omassa toiminnassani muuttuu, kun astun kehään, koska joka kerta, kaikissa lajeissa, Noelin olemus muuttuu, kun astun kehään. Sitä ei ehkä ulkopuolinen näe, mutta itse sen tunnen. Ja väitän, ettei se ainakaan kokonaan ole mulla korvien välissä, koska ei se aina tunnu samalta.

Päätin kävellä reippaasti ja tehdä kyltit ripeästi, mikä oli selvästi Noelille parempi vaihtoehto kuin hidastelu. Kyltiltä "seiso, kierrä koiran ympäri" -1ov, olisko ollut jatkuvasta käsimerkistä, mitä Noel ei kyllä todellakaan tarvitsisi... Kyltillä "koira eteen, oikealta sivulle" mokailtiin sitten kunnolla. Ensin Noel jäi seisomaan eteen ja lähti omatoimisesti kiertämään takaa, toisella yrittämällä eteen tulo onnistui, mutta Noel tunki takaa jalkojeni väliin. En viitsinyt enää uudestaan uusia. Loppupuolella kyltillä, missä otettiin askelia, Noel jäi katselemaan pusikkoon, eikä meinannut lähteä mukaan (-1tvä), muta hyvin se skarppasi tämän jälkeen ja pujottelu juosten oli paras ikinä. Sehän seurasi! Ekan kerran kisoissa oli myös houkutus, missä ei ollut ongelmia. Vaikka tuo 13 pistettä vienyt moka olikin aika typerä, niin ei oikeastaan harmittanut. Saatiin tuomarin palkinto, koska rata oli tuomarin mukaan tätä yhtä kylttiä lukuun ottamatta hieno. Videon paras kohta on minusta ihan lopussa, kun Noel heiluttaa häntäänsä minun kytkiessä sitä <3

Tässä video:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti