torstai 20. lokakuuta 2016

Oikeus voittajaluokkaan!

Kisattiin viime lauantaina Einon kanssa avoimessa luokassa. Kisat oli samalla Suur-Savon kennelpiirin piirinmestaruudet. Muuten en ehkä olisi lähtenyt vielä avoimeen, enkä varsinkaan Pieksämäelle kisaamaan. Avoimssa luokassa meille oli vaikeita nouto ja liikkeestä istuminen. Nouto kuitenkin parani huimasti parin viimeisen viikon aikana ja sen osalta meninkin kokeeseen melko rauhallisin mielin. Istuminenkin alkoi jo sujua, mutta viisi päivää ennen koetta Eino keksi jäävien sekoittamisen. Siihen mennessä sillä ei ollut käynyt mielessäkään, että se voisi tehdä väärän jäävän, mutta nyt siltä katosi kokonaan korvat ja se vaan räiski menemään milloin minkäkin asennon. Vielä kisapaikalla juuri ennen kehään menoa se teki pelkkiä maahamenoja - ihan sama mitä sanoin tai mitkä avut annoin ja kokeessa tietenkin oli seisominen ja istuminen...

Kehään meno ei tuntunut kovin mukavalta, kun oli niin epävarma olo. Liikejärjestys oli sekoitettu, mikä oli ihan virkistävää, meille erityisen hyvä, ettei koe alkanut seuraamisella.

Ensimmäisenä oli paikalla istuminen. Kehään meno oli suht ok, olisi voinut seurata paremminkin. Jättö ok, ja perillä vielä katsoin, että jäi suoraan. Istui kuin tatti ja piti kontaktia koko istumisen ajan. Arvosana kuitenkin 9,5, koska tuomarin mielestä jäi vinoon... Kukaan muu ei tätä vinoutta kuitenkaan huomannut. Suoraan sanottuna koin tämän hieman epäoikeudenmukaiseksi. Viereisille koirille tuomari kommentoi, että olivat vähän levottomia, mutta ei hän nyt siitä viitsi rokottaa vielä avoimessa ja antoi kympit... Eino oli siis ainoa avoimen luokan koira, joka ei saanut kymppiä paikalla istumisesta.

Sitten yksilöliikkeisiin:

Liikkeestä seisominen: 9 Liikkeelle lähdössä pieni nyökkäys, mutta huh, se seisoi. Ajatteli ehkä vähän maahanmenoa, sillä painui hieman matalammaksi, mikä ei ole Einolle tyypillistä. Perusasentoon teki jonkun pompun ja peppu oli taas liisteriä. Se on aina yhtä mukava tunne, kun liikkurin kiitosta ei vaan ala kuulua ja arvaa, mistä se johtuu...

Luoksetulo: 10 Tuli hyvällä vauhdilla loppuun asti ja säpäkkä perusasento

Ruutu: 9 Aloitus onnistui hyvin, bongasi ruudun ja otti sen jälkeen kontaktin. Meni kuitenkin ruutuun hieman matalana ja ennakoi stoppia, joten jouduin pysäyttämään ruudun etuosaan. Ennakoinnista pistevähennys. Loppupa hyvä.

Merkin kierto: 10 Hyvin bongasi ja otti sen jälkeen kontaktin. Kiersi vauhdilla ja tiiviisti, hyvä loppupa.

Liikkeestä istuminen: 0 Meni oikein itsevarmasti maahan. Olisi varmaan ollut kympin maahanmeno, jos olisi ollut siitä liikkeestä kyse...

Seuraaminen: 9 Paikka pysyi hyvin, kontaksi ei katkennut kertaakaan, käännökset sujui, samoin peruutus, oli ehkä vähän yli-innokas ja askelsi välillä hassusti.

Nouto: 10 Piti aloituksessa kontaktin, mutta kietoi päätä reiden ympärille, mitä tekee, kun tietää, ettei saa katsoa, mutta tekisi kuitenkin mieli. Meno- ja paluuvauhti hyvä ja todella hieno perusasento. Nosto oli vähän ruma, liukui kapulan kanssa. Joka tapauksessa hieno nouto Einolle ottaen huomioon kaikki haasteet, mitä meillä on tämän liikkeen kanssa ollut.

Kaukot: 10 Tähän ei oikeastaan mitään lisättävää.

Hyppy: 9,5 En oikeastaan ole varma, mistä vähennys tuli, olisiko tuomarin mielestä törmännyt sivulle tullessa. Eino ei kyllä harrasta törmäilyä, mutta tiiviisti se toki tulee.

Kokonaisvaikutus: 9 Ei perusteluita, minusta olisi ansainnut kympin :)

Yhteensä 286p AVO1, sijoitus 2. MAH:n joukkueelle piirinmestaruuskultaa :)Toki alkuun vähän harmitti se maahanmeno, mutta ei voi mitään. Se oli tiedossa, että on ihan arpapeliä, mitkä jäävät se arpoo, onneksi edes toinen osui oikeaan. Nyt sitten käydään ajan kanssa kunnolla läpi jäävien erottelu. Kokeen jälkeenkin se arpoo kolme kertaa neljästä maahanmenon, mutta ehkä tämä tästä...

Luultavasti ei haeta avoimesta koularia, vaan aletaan kokoamaan voittajaa kasaan. Eniten tekemistä on vielä kaukoissa, joskin nekin on edistyneet, mutta kaukana vielä kisavalmiista. Peruutust ei olla tehty paria askelta enempää, joten se pitää ottaa työnalle. Lisäksi Eino ei enää nouda metallia Kädestä se sen kyllä ottaa, mutta ei nosta maasta. Tämä on rastaan koomista ottaen huomioon, että se on opetellut noudon alunperin metallilla, eikä se ollut sille koskaan pentuna epämiellyttävä. Nyt on kuitenkin ollut pitkä tauko metallin treenaamisesta, kun on koitettu työstää perusnoutoa, mutta eiköhän se sieltä palaudu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti