sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kuulumisia

Viime päivityksestä on hieman vierähtänyt aikaa...

Kevään aikana Eino on kisannut agilityssä yhteensä 19 starttia, mutta sen aivan ensimmäisen startin jälkeen ei ole nollia tullut. Välillä on sattunut ykkösluokkaan todella vaikeita ratoja, sitten on ollut pieniä lipsahduksia esim. putken väärä pää ja sitten ärsyttäviä rimavitosia. Tutulla tekonurmella rimat pysyy, mutta hiekkakentällä ja jutagrassilla on tullut muutamia rimoja alas. Tietenkin ne rimanpudotukset on ärsyttävästi sattunut muuten puhtaille radoille... Näiltä rimanpudotusradoilta on kuitenkin kivasti saanut etenemiä ja niissä ei ole kyllä ollut valittamista. Yli viiden metrin etenemään on päästy joka kerta ja vain kerran on joku muu ollut nopeampi. Nyt pitäisi vaan päästä treenaamaan erilaisilla alustoilla, jotta rimat ei tippuisi aina uudella alustalla. Omalla hallilla on onneksi hiekkakenttä ja toiseen halliin on tulossa jutagrassi, joten eiköhän nämä alustat ainakin saada haltuun. Nyt oli vaan ekat ulkokisat niin aikaisin, ettei ehditty hiekalla treenata kuin kerran ennen niitä.

Alla kuvia omista kisoista parin viikon takaa ja video radoista. Nämä oli juurikin niitä pienestä kiinni ratoja. Ekalla radalla viimeinen rima, tokalla hyl, kun olin myöhässä ja Eino ehti kääntyä eteeni ja viimeisellä radalla taas yksi rima. Näillä radoilla etenemät agiradalla 5,09m/s ja hyppärillä 5,51m/s.Nyt sitten valmistaudutaan Einon kanssa viikon päässä häämöttäviin tokon SM-kisoihin. Ei todellakaan ole mikään varma olo sinne lähteä, kun niin moni asia on ihan tuurista kiinni. Jäävien kanssa on nyt painiskeltu yli puoli vuotta. Nyt onnistuu seiso ja maa ja istuminenkin oli välillä jo ihan hyvä, mutta nyt se on taas alkanut epäonnistua parin viimeisen viikon aikana. Tuntuu ihan uskottamattomalta, että Eino ei sitä kaiken hinkkaamisen jälkeen muka osaisi ja kyllä se aina käskystä kyykkääkin, muttei istu loppuun saakka. Tämä sitten vaihtelee treenistä toiseen, joskus onnistuu, joskus ei.

Toinen ongelmaliike on kaukot. Niissä on ongelmana lähinnä väärä mielentila. Eino on tosi jousilla kaukoissa ja se saattaa yhtä hyvin olla tekemättä mitään tai sitten se ehtii tehdä seitsemän toistoa yhdellä käskyllä. Nyt ihan viimeisen viikon aikana se on keksinyt jättää oikean kyynärän ilmaan ja kun sitä on palkattu hyvistä maahan menoista, ei se nyt halua nousta aina ollenkaan. Kaikki olisi niin helppoa, kun se vaan malttaisi kuunnella, mitä käsketään, eikä koittaisi aina arvailla.

Kolmas ongelma on isolla avoimella kentällä silmänkäyttö. Olisi niin kiva tsiigailla kaikkia ihania merkkejä ja muita kohteita, joita kentälle on laitettu näytille. Kevät oli niin myöhässä ja sm:t aikaisessa, ettei ole ehditty riittävästi treenata ulkokentillä. Ensimmäistä kertaa tämä ongelma tuli ilmi alkukuusta, kun oltiin Ojangon kisaharkoissa. Harkat meni muuten ihan hyvin, mutta liikkeiden välit oli tosi kamalia. Lisäksi istumiset oli hitaita, mutta istui kuitenkin jäävässä ja kapulan nostossa vähän pelleili, kun oli pehmeä alusta. Olen huomannut, että tämä kyyläys tulee ilmi vain kun tehdään liikkuroituna kisamaisesti ja isolla kentällä. Jos treenaan "normaalisti" välillä palkkaillen, ei tätä tule ilmi, eikä myöskään pienemmillä kentillä, vaikka tekisikin kisamaisesti. Pitää vaan toivoa, että Eino saisi sm:ssä katsella ympärilleen riittävästi ennen kehään menoa ja että siirtymät olisi lyhyitä tai aina parempi, jos niitä ei olisi ollenkaan...

Noel kisaili maaliskuun lopulla kolmannen kerran rally-tokon mestariluokassa, mutta valitettavasti ei saatu RTK4:sta pelkällä hyväksyttyjen tulosten rivillä, sillä tehtiin ensimmäistä kertaa hylätty tulos. Noel vaan oli tosi kuutamolla ja virheitä tuli enemmän kuin olisi saanut tulla. Ratakin oli kohtuu haastava, mutta toisaalta virheitä tuli myös "helpoissa" kohdissa. Oli siellä joitain hyviäkin kohtia, mutta tosi tahmeaa oli meno. Noel sai kuitenkin tuomarin palkinnon, että ei kai se sitten ihan niin tahmealta näyttänyt kuin tuntui.

Noel on kisannut agilityä kolmen startin verran omissa kisoissa. Ensimmäinen rata tuntui tosi hyvältä, Noel liikkui hyvin, mutta valitettavasti omaa huolimattomuuttani tuli yhden hypyn ohi. Uskalsin näissä kisoissa tehdä elämäni ensimmäiset saksalaiset. Ensimmäisen tein Einon kanssa ja toisen tällä radalla Noelin kanssa ja molemmat onnistuivat ja olivat jopa ihan sujuviakin! Agiradat oli sitten eri tuomarin tekemät tai tarkemmin ottaen tuomarinharjoittelijan tekemät. Niistä näki heti, etteivät ne ole Noelin ratoja. Kumpikaan rata ei mikään mahdottoman vaikea ollut, mutta radat oli jotenkin sellaisia väännettävä vauhdintapporatoja, ei ollenkaan sujuvia, kuten ensimmäinen rata. Ensimmäisellä agiradalla tuli rimavitonen ja muutama sekunnin kymmenys yliaikaa. Rima tippui, kun jouduin vähän kiilaamaan Noelia hypylle ja se joutui ponnistamaan liian läheltä hyppyä. Viimeiseltä radalta ei ratavirheitä, mutta yliaikaa pari sekuntia. Siinä mielessä pitää olla tyytyväinen ratoihin, että virheitähän ei tullut kuin kaksi. Se tietysti harmittaa, että Noel oli kisoissa niin paljon hitaampi kuin treeneissä. Ensimmäisellä radalla vauhti olisi riittänyt kevyesti ihanneaikaan, kun rataprofiili oli Noelille sopiva, mutta kaikki radat ei valitettavasti vaan sille sovi. Onneksi tuon tyyppisiä ratoja ei kuitenkaan ihan jatkuvasti tule vastaan.

Eilen Noel kävi jo perinteeksi käyneessä joka vuotisessa agivalmennuksessaan. Paitsi, että tälle valkulle on tiedossa jatkoa, joten tänä vuonna Noel pääse ainakin kahteen valkkuun. Tällä kertaa käytiin Ira Mikkasen valkussa. Noel kulki nyt taas ihan hyvin. Jos se kisoissa menisi samaa vauhtia, niin kyllä se ihanneaikoihin pääsisi, joskaan ei se nyt kärkikahinoita tuollakaan vauhdilla hätyyttelisikään. Treeneistä jäi hyvä mieli, kun moni asia onnistui. Esimerkiksi kepit onnistuivat leijeröitynä heti ensimmäisellä yrityksellä. Alkua kellotettiin ja olin ihan varma, että se olisi hitaampi tapa kun menen kauas kutsumaan Noelin, mutta sepä olikin selvästi nopeasti tapa kuin yhtä matkaa juokseminen. Alla videota Noelin treeneistä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti