sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Koirahierontakurssi

Tänään oli koirahierontakurssi. Noel joutui luennon ajan olemaan omassa häkissään, mikä sujui yllätyksekseni todella hyvin. Noelhan on ollut häkissä vain automatkojen ajan ja ajattelin, että se vieraassa paikassa saattaisi alkaa protestoida, kun jätin häkin kauemmas siten, ettei se edes nähnyt minua. Noel meni kuitenkin häkkiin mielellään ja oli siellä rauhassa. Häkki oli sille selvästi turvapaikka, josta se ei olisi edes halunnut tulla pois. Inaustakaan ei kuulunut, vaikka muut koirat välillä vähän ääntelikin.

Kurssi oli todella mielenkiintoinen ja (valitettavasti) oma käsitys vaan vahvistui, että Noelilla ihan varmasti on lihasjumia selässä ja takapäässä. Noelhan on jo jonkin aikaa peitsannut hihnalenkeillä ja peitsauksesta on jo tullut ihan kirosana minulle. Aina kun koira liikkuu, kyttään että peitsaako se nyt vai ei... Lenkille lähtö stressaa jo etukäteen, kun mietin että mitenhän paljon se tällä kertaa peitsaa. Epäilen, että osa ongelmaa on, ettei Noel osaa kulkea hihna löysällä. Se ei vetämällä vedä, mutta kulkee hihna kireällä. Tätä asiaa on nyt jo vuosi jankattu, eikä se vaan tunnu tajuavan hihna löysällä kävelemisen ideaa. Tämä on sitten toinen stressin aihe, kun meidän lenkit vaan on edelleen sitä jatkuvaa pysähtelyä hihnan kiristyttyä...

Mistä tietää, että lenkki on onnistunut? Hihna on lenkin jälkeen kurainen :D Noel on siis kävellyt hihna löysällä ja hihna on laahannut maata. Eilen meillä oli todella kurainen hihna ;)

Kurssilta saatiin kotihierontaohjeet koiralle ja lopuksi jokainen hieroi oman koiransa. Noel oli yllättävän nätisti paikoillaan ja välillä vähän rentoutuikin. Enemmän se oli kuitenkin sellaista, että se makasi siinä, koska oli pakko. Hieman se reagoi selkään, mutta reidet reagoi todella voimakkaasti. Kumpikin reisilihas alkoi täristä, kun niitä hieroi eli kipeät on. Kurssin vetäjän mukaan ihan kotihieronnankin pitäisi auttaa, eikä se ainakaan tilannetta pahenna. Noelilla on nyt kuitenkin varattu hieronta-aika ensi viikolle ihan ammattilaiselle, edellisen ajan peruunnuttua.

Jos Noel vielä joskus ravaa kauniisti hihna löysällä lenkit, niin sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla. Sitten tämä kaikki on ollut sen arvoista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti