sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Yhteinen vuosi

Tästä lähdettiin tasan vuosi sitten. Vuosi on nyt kuljettu yhteistä taivalta ja hirmuisesti on molemmat opittu. Vielä enemmän on opittavaa ja eihän se oppiminen koskaan lopu.

Noel kävi torstaina terveystutkimuksissa, joista saatiin ainoastaan positiivisia uutisia. Silmistä ei löytynyt kerrassaan mitään, ei edes niitä sheltille tyypillisiä ylimääräisiä ripsiä. Eläinlääkäri sanoi Noelilla olevan sheltiksi isot silmät, mutta kuulemma isot silmät on useammin terveet kuin pienet. Tiedä sitten tämän paikkaansa pitävyyttä, mutta jos näin on, niin onpahan jotain hyötyä vähän isoista silmistä :D Polvet oli 0/0. Lonkat ja kyyväreet lausutaan tietysti kennelliitossa, mutta hyvältä ne molemmat näytti. Terveet ne on joka tapauksessa ja se on tärkeintä. Voin harrastaa koiran kanssa hyvillä mielin. Myös selkä kuvattiin ja sielläkin kaikki hyvin. Noel ei meinannut millään nukahtaa ja meinasi jo saada toisen piikin rauhoitusainetta, mutta ei onneksi kuitenkaan tarvinnut sitä. Ei se kunnolla nukkunut oikein missään vaiheessa, mutta oli kuitenkin niin rauhallinen, että homma saatiin hoidettua. Aina kun joku kolaus kuului, nousi pää pystyyn... Näköjään, kun on tarpeeksi vilkas koira, se on sitä rauhoitettunakin :DMätsäreissä on käyty syksyn aikana ahkerasti. Tosin vain kerran on sijoituttu. Siitä kuva yllä. Noelhan kilpailee nykyään aikuisissa, missä on ehkä vaikeampi sijoittua kuin pennuissa. Noelin käytös mätsäreissä on vähän taantunut kesän aikana ja sitä on nyt taas jännittänyt turhan paljon. Liikkeet meinaa aina mennä peitsaamiseksi. Tämän takia Noelille onkin varattu koirahieroja-aika viikon päähän. Se on pitkin syksyä peitsannut enemmän ja vähemmän. Saa nähdä antaako se käsitellä itseään ollenkaan...
Talven takia mätsärit jää nyt joka tapauskessa tauolle, mutta on ihan harkitsemisen arvoinen asia, käydäänkö niissä enää jatkossa, kun näin 15 mätsärin jälkeen tasan tiedän, että koira ei nauti tilanteesta sitten yhtään ja alan vähän epäillä oppiiko koskaan nauttimaankaan.

Talvi kävi täällä ja Noel sai uuden pompan :)
Agilityn jatkokurssi alkoi kolme viikkoa sitten. Agility on alkanut hyvin ja Noel muistaa keväällä opitut asiat todella hyvin, vaikkei koko kesänä treenattu ollenkaan. Nyt on päästy jo tekemään pientä radanpätkääkin, eikä vaan yksittäisiä esteitä. Pieni rangaskriisi tässä jo ehdittiin kokea, kun Noel säikähti renkaan ketjujen helähdystä, eikä olisi enää tahtonut tehdä koko rengasta ollenkaan. Tästäkin kuitenkin selvittiin ja kun tänään käytiin hallilla tokoilemassa ja sivussa kokeiltiin rengasta, niin Noel meni sen jo ihan innoissaan :)

Tokoryhmässä käydään edelleen joka tiistai tunnollisesti. Heh, kun tänään vilkaisin seurantalistaa, huomasin olevani ainoa, joka on ollut paikalla jokaikinen tiistai... Treenit siirtyi halliin muutama viikko sitten, mikä on aiheuttanut hieman päänvaivaa. Noel ottaa hirmuisesti häiriötä hallissa, mitä ihmeellisemmistä asioista ja tekee muutekin ryhmätreeneissä mitä sattuu. Ihan kuin sillä olisi esiintymisjännitystä. Kun treenataan itsekseen, se tekee tosi hyvin, leikkii hyvin ja on iloinen, mutta ryhmätreeneissä ei meinaa mistään tulla mitään. Yksin treenatessa se rakastaa noutoa ja hyppyä, mutta kun tuolla ryhmässä käsken sen tehdä niitä, se on kuin ei olisi koskaan kuullutkaan, mitä hyppy tai nouto tarkoittaa ja keskittyy ennemmin lattian haisteluun. Nyt on käyty hallissakin yksin treenaamassa, eikä sielläkääm ole yksin mitään ongelmaa. Kun ollaan kaksistaan, halli ei ole yhtään pelottava paikka, eikä lattian hajutkaan kiinnosta... Noh, ehkä se tästä talven aikana tottuu.

Me päästiin yhdityksen jäseniksi ja nyt on mahdollisuus käydä treenaamassa myös itsenäisesti. Viikolla vaan ei oikein ehdi, kun halli on arki-iltaisin aina varattu, mutta viikonloppuisin koitetaan aina käydä.

Noelilla on uusi paras kaveri Leevi :) Leevi on ollut muutamaan otteeseen meillä hoidossa ja pojat tulee juttuun tosi hienosti. Noel käyttäytyy ihan yhtä pentumaisesti Leevin kanssa leikkiessään kuin Leevikin. Noelista olisi varmaan hirmu kiva, jos meille tulisi pentu, Jasmin ei todellakaan olisi samaa mieltä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti