perjantai 6. syyskuuta 2013

Koetta kohti

Koe siis lähestyy uhkaavastu... sunnuntaina. Alunperin olin itseasiassa ajatellut pitää treenit minimissä tämän viikon, mutta aika tiukkaan on sitten tullut kuitenkin treenattua. Ajattelin nyt pitkästä aikaa kirjoitella meidän treenejä tännekin.


Maanantaina oli ohjatut treenit. Tosin kouluttaja ei päässyt paikalle, mutta ajattelin mennä, kun kerran kenttä ja halli olisi vapaat. Loppujen lopuksi kouluttaja olikin hankkinut itselleen tuuraajan, mutta me oltiin ainoat koulutettavat. Tehtiin avoimen luokan liikkeet läpi:

Kehäänmenotarkastus ok. Paikkamakkuu tehtiin itsekseen. Palkkasin heti jätön jälkeen, ennen kuin Noel ehtii korjata asentoaan. Olin piilossa hetken ja palasin koiran luo. Oli ilmeisesti ollut ihan rauhassa.

Seuraamista lyhyt pätkä. Ei tehty juoksuosuuksia. Kokeilin tehdä täyskäännöksen vasempaan, mutta jostain syystä ne ei ikinä toimi muualla kuin kotona. Tehtiin sitten oikeaan ja nekin hajosi kuten aina. Oikeaan käännökset on ehkä parantuneet, mutta täyskäännökset ei toimi edelleenkään. Seuraamisen aluksi Noelia vähän ahdisti perässä kävellyt liikkuri. Tätä ei olla itseasiassa treenattu pitkään aikaan, mutta tämä meni silti yllättävän hyvin. Aiemminhan Noel olisi saattanut pompata monta metriä eteenpäin, mutta nyt se vain aluksi vilkuili taakse, mutta sitten korjasi itse.

Liikkestä maahan: Juuri ennen liikkurin käskyä Noel taas irtosi sivuttaissuunnassa, mitä ei ole tapahtunut vähään aikaan. Meni maahan vähän hitaasti. Loppu ok.

Luoksetulo meni läpijuoksuksi ekaa kertaa ikinä ja juuri oikeaan aikaan, viikko ennen koetta. Viimeiset viikot on olleet aikamoista taistelua tämän liikkeen kanssa ja nyt näen jo painajaisia tästä. Uudella yrittämällä teki oikein kivan stopin, josta palkkasin suoraan. Mulla ei ole mitään hajua aikooko se pysähtyä kokeessa ja jos, niin miten...

Liikkeestä seisominen. Noel irtosi samassa kohtaa kuin liikkeestä maahan menossakin. Mistä se oikein aavistaa, että kohta tulee käsky. Stoppi ok, jonkin verran vinossa kuten aina. Koin valaistuminen tämän asian suhteen viime viikolla. Noel seisahtuu vinoon, konka se ennakoi palkkaa eli taakseen lentävää namia tai palloa... Nyttemmin en ole enää palkannut taakse, mutta eihän se nyt hetkessä oikene, jos on toista vuotta seisahtunut vinoon... Loppu ok.

Noudossa ollaan nyt keskitytty ennakointiin Varkauden möllien jälkeen. Noel siis nytkäyttää oikeaa etutassuaan, kun heitän kapulan. Mitenkään muuten se ei reagoi. Viime viikolla pohdittiin tätä ja päädyttiin siihen, että Noel istuu perusasennossa siten, että sen paino on enemmän vasemmalla etutassulla ja siksi juuri oikea tassu nytkähtää. Kuitenkin heiton jälkeen, Noel pyytää lupaa noutoon ottamalla katsekontaktin.Asia korjaantuu sillä, jos katson, että se istuu paino tasaisesti molemmilla etutassuilla. En uskalla lähteä kieltämään sitä tassun nytkäyksestä, sillä sen seurauksena se ei luultavasti uskaltaisi lähteä noutamaan ollenkaan. Lisäksi pitää olla melkoisen tiukka tuomari, että tuosta rokottaa pisteitä. Muuten nouto oli ok. Vauhti oli kuulemma juuri sopiva, että koira pystyy tekemään noudon vielä hutiloimatta. Itse olen toivonut vauhtia vähän lisää. Loppuperusasento oli vähän vino. Vanha ongelma tämäkin, mutta laittaisin tämän sattuman piikkiin, useinmiten se tulee ihan suoraan.

Kaukot muuten hyvät, mutta liikkui hieman sivusuunnassa. Tämä on ihan oma moka, kun en ole kiinnittänyt huomiota sivuttaissuunnassa tapahtuvaan liikkeeseen, vaan kytännyt vaan takatassujen liikkumista. Ne kyllä pysyy paikallaan, mutta etutassut liikkuu sivuttaissuunnassa, jolloin koira on lopulta hieman vinossa lähtöasentoon verrattuna. Tätä ei tapahtdu aina, vaan lähinnä jos on jotain häiriötä, kuten nyt liikkuri.

Hyppy oli kuten pitääkin.

Yleisesti ottaen Noel oli vähän pihalla. Kontakti ei meinannut pysyä liikkeiden aluissa ja vire oli ihan alavireinen. Pistän kyllä osan sen piikkiin, että liikkeiden välit oli tosi pitkiä, kun juteltiin ohjaajan kanssa ja Noel makasi ne käskyn alla. Vähemmästäkin vire laskee, kun avoimen luokan suorittamiseen meni yhteensä tunti...


Tiistai-aamuna käytiin treenailemssa taas luoksetulon stoppia jalkapallomaaleja kiertäen. Taisi sinne joku onnistunutkin stoppi tulla.

Illalla mentiin omatoimisen treeniryhmän ohitusharkkoihin, joissa ollaan kerran aiemmin käyty. Tehtiin kontaktitreeniä. Koirat rivissä ja yksitellen pujotellaan toisten välistä. Noel piti hirveän nätisti kontaktia ja jaksoi seurata pujottelut. Ohiteltiin toisia lomittain. Taas seurattiin ja pidettiin kontaktia. Lopuksi treenattiin vielä muita tokojuttuja sivussa. Aikomuksena oli taas tehdä luoksetulon stoppeja, mutta Noel kuumui niin paljon maalin kierrosta, että alkoi räksyttää, joten en kehdannut jatkaa, ettei häiritä liiaksi muita. Muuten tehtiin kaukoja ja seisomassa pysymisiä, kun menen koiran taakse. Nämä alkaa jo olla aika varmoja alun vaikeuksista huolimatta.Keskiviikkona Noelilla oli vapaapäivä, eikä tehty mitään. Keskiviikkoisinhan meidän pitäisi aina tehdä palkattomuustreenit, mutta taas luistettiin niistä. Minusta on aina niin ahdistavaa olla palkkaamatta koiraa hyvin tehdystä liikkeestä :P


Torstaina käveltiin hallille. Hallin seinille on tullut peilit, joten treenattiin niiden avulla seuraamista. Tein tarkoituksella sellaisia pätkiä, joiden aikana olisi tullut liikkurin käsky, jos olisi tehty jääviä. Nyt ei ollut havaittavissa mitään irtoamista, mutta toisaalta eipä ollut liikkuriakaan. Käännöksiä hiottiin ym.

Sitten tehtiin luoksetulon stoppia siivekettä kiertäen. Muutama, mistä palkkasin suoraan. Kerran ilman palkkaa, missä valui ihan liikaa. Lisäksi läpijuoksuja. Hyppyä pari kertaa. Ekan kerran palkka suoraan hypystä. Toisella kertaa palkka istumisesta. Nyt en uskalla ottaa ollenkaan takaisin hyppyjä, kun se viime viikolla jo teki jojohyppyjä. Noelilla on niin ihanan vahva usko aina hypätessä siihen, että se pallo lentää sen pään yläpuolelta. Vaikkei lentäisikään se silti tähyilee taivaalle <3

Tarkoituksena oli tehdä luoksetulon stoppeja putken kautta. Avonaisen putken takana oli toinen putki päät alhaalla. Noel kävi kerran katsomassa tätä suljettua putkea ja päätteli, ettei siitä voi mennä. Tämän jälkeen se ei käytnyt lähelläkään putkea, vaikka yritin sitä sinne lähettää. Se kävi vuoroin kiertämässä siivekettä ja vuoroin hyppäämässä hyppyestettä... En sitten jaksanut alkaa vääntää sen putken kanssa, vaan annoin olla.

Kapulan palautuksia sivulle peilin edessä. Kaksi toistoa ja kun kumpikin oli suora, jätin siihen.

Mentiin vähän katselemaan agihallin puolelle, mitä siellä olisi tarjolla. Tehtiin radan alkua (9 estettä). Noel oli ihanan innokas ja nyt löytyi taas kivasti vauhtiakin. Se jopa varasti kerran lähdössä, mihin en edes puuttunut. Lopuksi tehtiin vielä keppejä. Ensin siten, että viimeisessä keppivälissä oli ohjuri ja kun tämä sujui, niin kokonaan ilman ohjureita. Noel meni vauhdilla itsevarman oloisesti, eikä jäänyt miettimään, että miten se nyt menikään. En uskaltanut ottaa enemmän toistoja, kun kerrankin onnistui.

Vielä kun lähdettin tokohallin kautta pois, Noel oli täynnä virtaa ja olisi voinut vielä jatkaakin. Tämä paransi huonoa omaatuntoani taas kerran liian pitkiksi venähtäneistä treeneistä... Vaikka en sitten tiedä, onko ne liian pitkät, jos koira kerran jaksaa yhtä innoissaan alusta loppuun. Nämä treenit Noel oli kyllä tosi hyvässä vireessä, kaikki tehtiin täysiä.


Tänä aamuna käytiin treenaamassa *yllätys* luoksetulon stoppia. Nyt tehtiin valmiiksi namialustalle jätetyllä takapalkalla. Tällä tekniikalla tulee kyllä tosi nopeita stoppeja, mutta minua ärsyttää, kun menee niin palon aikaa ennakoinnin kitkemiseen. Vaikka läpijuoksuja tehdään paljon, Noel jaksaa aina kokeilla, että mitä jos pysähdyn jo ensimmäisen metrin jälkeen tai en lähde ollenkaan paikaltani... Tähän perään vielä yksi stoppi pallolla ilman takapalkkaa ja oli muuten tosi nopea murinoitten kera... Ehkä on vaan pakko vaihtaa takapalkkaan ennakoinnin riskistä huolimatta.Tänään on vielä illalla ohjatut agitreenit. Samaa rataa kuin eilen. Ostin eilen Noelille kissan märkäruokaa palkaksi keinun jälkeen. Alkaa olla keinot aika lopussa keinun suhteen, niin ajattelin että jos superpalkka motivoisi Noelia. Vaikka totta puhuakseni, en ole huomannut Noelin työskentelyinnossa muutoksia, oli palkka sitten omat kuivanappulat, nakit tai keitetty sydän, kunhan tarjolla vaan on ruokaa... Mutta kun mulle on aina sanottu, että kyllä sillä palkalla on merkitystä, niin uskotaan sitten niin. Tälläkin viikolla on ollut aina palkkana nakkia motivaation nostamiseksi.Huomenna tehdään vielä luoksetulon stoppia ja lyhyttä seuraamispätkää. Sunnuntaina koitetaan sitten selviytyä kokeesta hengissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti