maanantai 30. syyskuuta 2013

Kuulumisia

Ensinnäkin Noel täytti jo 2v. 9.9 :) Tässä Noelin "viralliset" 2-vuotis kuvat:On se vaan mahdottoman söpö koira, vaikka itse sanonkin <3 Turkkia saisi kyllä tulla vähän lisää. Sitä kun on vaan lähtenyt huhtikuusta saakka. Alkuun karva alkoi juosta pöksyistä ja siitä karvanlähtö on edennyt aina nenää kohti. Nyt lähtee vielä niskasta tukkoja. On kyllä ollut todella perusteellinen karvanvaihto. Nyt Noel syö biotiinia ja toivotaan, että pikku hiljaa alkaisi tulla uutta karvaa, ettei tarvitse koko talvea viettää bikineissä. Vaikka onhan sillä nyt sen verran karvaa, että tuskin sen palella tarvitsee ;) Ja takkikin on keksitty.

2 viikkoa sitten osallistuttiin agimölleihin. Tuloksena 1.sija 5 virhepisteellä. 5 tuli, kun ohjasin Noelin yhdestä hypystä ohi. Radan sai suorittaa kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla Noel lähti vähän lapasesta ja teki omia valintoja, taisi tulla 20 virhepistettä. Välissä se vähän kommentoi radan vierelle jätetylle koiralle... Uusinta meni huomattavasti paremmin ja onneksi parempi tulos jäi voimaan. Noel käsi kisapaikalla aika kovilla kierroksilla, mikä oli ihan uutta. Yleensä agility ei erityisemmin sen kierroksia nostata. Kaikelle mahdolliselle ja mahdottomalle piti rähjätä. Radalla vauhti oli normaalia kovempi ja ihanne aika alittui reilusti yli 10 sekunnilla. Valitettavsti kierrokset näkyi myös kontakteilla, joille ei ollut aikaa pysähtyä. "Ota"-käsky meni ihan kuuroille korville. Siitä huolimatta, että se ei pysähtynyt, se juoksi kuitenkin kontaktit alas asti ja selvittiin ilman kontaktivirheitä. Kaiken kaikkiaan olen oikein tyytyväinen ensimmäisiin mölleihin. Tärkeintä oli, että Noeilla oli kivaa, eikä se paineistunut. Nytpähän tiedän, miten se käytäyttyy kisatilanteessa ja mitä pitää vielä treenata....

Kuvat on mölleistä ja ne on ottanut Ville Lehmusvuori.Eilen käytiin treenaamassa keinua, keppejä ja kontakteja. Noel teki keinun ensimmäistä kertaa ilman, että hidastin sitä yhtään!!! Palkkana sillä oli kissan märkäruokaa, mikä tuntui motivoivan hyvin. Se ei ehtunyt jäädä pelkäämään, kun oli niin kiire palkalle. Hitaasti se toki menni, mutta ei kuitenkaan ihan ryömimällä. Keinun pamaukseen se ei reagoinut ollenkaan. Ehkä meillä kuitenkin on toivoa keinun suhteen.Keppejä tehtiin etupalkalla ja se todellakin tuntui toimivan. Palkkana oli kuminen reikäpallo. Aiemmin on tuntunut, ettei Noel oikein syty kuolleesta lelusta, mutta kai se piti palkkaa ihan hyvänä, kun teki keppejä niin innoissaan. Ensin tehtiin 6 keppiä siten, että viimeisessä välissä oli kaksi ohjuria päällekkäin estämässä väärät suoritukset. Noelin ongelmahan on viimeinen väli, keppien hitaus ja se, että olen rytmittänyt sitä omilla askeleilla huomaamattani. Nyt jäin joko paikalleni seisomaan tai juoksin edelle. Pari kertaa Noel jäi selvästi miettimään, mitä sen oikeasti kuuluu tehdä. Sitten alkoi löytyä vauhta ja saatiin hienoja itsenäisiä keppejä. Väliin tehtiin myös 12 keppiä. Sitten poistin eka toisen ohjurin ja lopulta molemmat. Silti saatiin oikeita suorituksia. Noel teki myös hienoja sisäänmenoja kepeillä eri suunnista, mutta ne se onkin osannut aina kuin luonnostaan.


Lopuksi tehtiin vielä kontakeja puomilla. Tässäkin etupalkka. Kuten arvasin ensimmäiset kerrat meni läpijuoksuksi, mutta sitten se tajusi, että palkan saa vain pysähtymällä. Ja puomi suoritettiin laukkaamalla, ei ravaamalla! Näistä treeneistä jäi sellainen olo, että se oikeasti saattoi oppiakin jotain. Aiemmin en ole etupalkkaa suosinut, kun Noel alkaa ryysiä ja kaskittyminen katoaa. Aiemmin se ei olisi kestänyt toistoja niin paljon, että olisi jossain välissä tajunnut jutun juonen. Nyt otin kuitenkin riskin ja äkkiä se sai ajatuksesta kiinni. Näitä pitää nyt ehdottomasti vaan jatkaa. Ensi viikon maanataina me aloitetaan taas uudessa agiryhmässä.


Myös tokossa siirrytään uuteen ryhmään huomisesta alkaen. Tokossa on nyt kokeen jälkeen pidetty vähän taukoa avo-liikkeiden hinkkauksesta ja treenailtu voittajan liikkeitä. Olen nyt naksutellut ruudun paikkaa. Noel menee siis tyhjään ruutuun ja palkka tulee minulta. Noel on todella innokas, mutta jotasin syystä se kerta toisensa jälkeen jaksaa tarjota vasemman puoleista takamerkkiä. Se saattaa tehdä monta onnistunutta ruutua peräjälkeen ja sitten se taas meneekin sinne merkille... Noh, ehkä se harjoituksen myötä lopulta tajuaa, ettei siitä merkiltä saa palkkaa. Lisäksi on palattu tunnari pariin. Uusien tunnarikapuloiden mytöä onnistumisprosentti lähentelee sataa. Nyt lopulta paneudutaan tunnarin palautukseen, Enää ei riitä, että sylkee oikean kapulan eteeni... Kaukoja on jumppailtu joka ilta ties miten kauan. Tällä hetkellä vaihdot onnistuu ilman apuja 10 sentin etäisyydeltä. Tosin ei 100 prosenttisella varmuudella. Olen toki tähänkin edistykseen todella tyytyväinen, mutta siitä huolimatta kaukot edistyy tuskastuttavan hitaasti... Hyppynouto sujuu hyvin, mutta metallista on nyt tullut jostain syystä ällöttävä, vaikkei se sitä ennen ollut. Liikkeestä istumista on aloiteltu ja saatu nopeasti hyviä tuloksia. (Tähän löytyi hirmu hyvä ohje Salme Mujusen Tie tottelevaisuusvalioksi -kirjasta. En ollut tullut ajatelleeksi asiaa tältä kantilta ja Noel tajusi idean heti, kun otin ohjeet käyttöön.) Askelsiirtymät Noel osaa ja peruuttaminenkin on ok, välillä meinaa mennä vähän vinoon. Hidaskäynti onnistuu myös hyvin. Lähinnä seuraamiseen pitäisi vaan saada pituutta lisää siten, ettei motivaatio kärsi...siinäpä vasta temppu ja miten se tehdään...

Seuraavaksi avoimen kokeeksi olen kaavaillut 10.11 Kangasniemeä, silllä se on kauden viimeinen ulkokoe ja sitten 30.11 on oman seuran koe omassa hallissa. Näin vältytään vierailta halleilta ja on edes teoreettinen mahdollisuus saada TK2 vielä tänä vuonna. Jos ei onnista, niin omalle seuralle on onneksi tulossa kokeita joka kuukausi ensi keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti