keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Treenikuulumisia

Tämän viikon ohjatut treenit on jo takana päin.

Maanantaina aloitettiin uudessa agilityryhmässä. Olosuhteiden pakosta Noel treenaa kisaavien maxien ryhmässä... Jännitin treenejä hirveästi, kun pelkäsin Noelin paineistuvan uudessa ryhmässä. Ainut mikä sitä paineisti oli varmaan oma jännitykseni. Noel tuntui vähän tavallista hitaammalta, mutta ei siitä muuten paineistumista huomannut. Rata oli sellainen kohtuullisen helppo, jossa oli pari vaikeampaa kohtaa. Puomilla näkyi ihan uusi ilmiö: Noel alkaa hidastaa alastulolla ennen aikojaan... Kääntyminen oli taas tosi vaikeaa, kun kohtaan ei voinut tehd valssia. Ensimmäisellä kerralla kepeillä jätti viimeisen välin suorittamatta. Toisella kertaa pujotteli loppuun asti. Toisella kierroksella laitoin suosiolla ohjurit viimeiseen väliin, ettei tarvitse varmistella. A:n kontaktit oli hyvät. Radan lopuksi oli pitkä loppusuora, jossa sai tehdä 5 takaaleikkausta peräkkäin. Tässä Noel pääsi loistamaan takaaleikkaustaidoillaan :)

Tiistaina oli ohjatut tokotreenit. Kehäänmenotarkastus oli ok. Seuraavaksi tehtiin 3 minuutin piilopaikkamakuu. Nyt malttoi odottaa omaa käskyä ja toisaalta meni ekasta käskystä maahan. Jätössä palkkasin kerran heti parin askeleen jälkeen. Olin koko ajan piilossa. Alussa oli ollut levoton, mutta sitten oli rauhoittunut. Rivissä oli yksi kokemattomampi koira, joka palkattiin kesken paikkamakuun vinkulelulla. Noel oli vilkuillut tätä, mutta ei ollut näyttänyt sille, että aikoisi nousta. Lelun vingutuksen kuuntelu piilosta aiheutti itselle hieman tuskan hikeä... ½ minuuttia ennen loppua oli taas korjannut jotenkin asentoa. Loppu ok.

Omalla vuorolla tehtiin luoksetuloa. Stopit oli ihan hyviä, mutta olisi ne voineet olla paljon parempiakin. Pääasia kuitenkin, että pysähtyi, eikä ennakoinut. Sitten tehtiin kaukoja häirittynä. Tai no, Noelille on häiriötä jo ihan se, että liikkuri on takana. Palkkasin aina jo ekasta istumisesta ja välillä siitä, että piti kontaktia, vaikka liikkuri heilutteli takana käsiään. Noelin kahden puolen oli myös avustajat seisomassa häiriönä. Nämä oli ok. Sen sijaan oven paukuttelu (hyvin hiljainen) Noelin selän takana ahdisti kovasti. Noel hämääntyi tekemään yhden vaihdonkin palkästä liikkurin käsien heiluttelusta.

Toisella kierroksella harjoiteltiin liikkeiden välejä ja kontaktin pitoa. Liikkeestä maahanmenossa meni maahan vasta toisesta käskystä... yksi meidän varmimmista liikkeistä... Seuraavan liikkeen aloituspaikkaan siirtyminen sujui hyvin ja Noel piti kontaktia "lliikkeen alussa". Tehtiin näitä liikkeen alkuja lähellä ihmisiä, mutta Noel ei tästä häirintyynyt. Lopuksi vielä seurattiin. Alussa Noel edisti, mutta ensimmäsien perusasennon jälkeen tajusi itse korjata. Seuruutettiin taas ihmisten läheltä. Noel seurasi kokonaisuudessaan tosi hyvin, eikä häiriintynyt ihmisistä.

Noel pääsi seuran piirimestaruusjoukkueeseen, joten seuraava koe onkin jo 19.10 Pieksämäellä. Suurin jännityksen aihe on, että koe on Noelin ensimmäinen hallikoe.

Jasmin syksyisissä maisemissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti