maanantai 28. lokakuuta 2013

Joukkue pm-kultaa!


Teknisten ongelmien vuoksi blogin päivitys on vähän heikkoa ja piirimestiksistäkin on jo yli viikko aikaa, mutta tässä muutama päivä kokeen jälkeen kirjoitetutut ajatukset:

Launataina oli kauhulla odotetut Suur-Savon kennelpiirin piirimestaruudet Pieksämäellä. Avoimeen luokkaan oli ilmoitettu 14 koiraa. Mukana oli myös kaksi japaninpystykorvaa, Noel ei siis ollut ainoa pikkukoira. Pidin Noelia ennen koetta lähinnä autossa. Pihalla ollutta hyppyestettä käytiin vähän testaamassa, mutta päällä ollut takki ja lumi aiheutti esteeseen kolauttelua.

Kehäänmentarkastuksessa tuomari halusi "tarkastaa juoksut" myös uroksilta, niinpä Noelin peppu piti nostaa ylös, sillä se olisi halunnut istua. Noel kuitenkin palautui tästä nopeasti ja käveli reippaasti paikallamakuupaikalle.

Paikallamakaaminen: 10 Noel oli vähän jännittynyt, mutta tuli perusasentoon. Meni ensimmäisestä käskystä maahan ja jäi nätisti. Piilossa ollessa kuului jostain jotain räminää ja pelkäsin, että Noel nousisi. Piilosta palatessa oli kuitenkin paikallaan, tosin kävellessäni koiraa kohti, liikautti vähän takapäätään. Nousi ensimmäisestä käskystä. Tuomari ei kommentoinut mitenkään.

Seuraaminen: 7,5 Tätä ei voi kutsua edes seuraamiseksi. Noel vain kulki mukana. Ns. seuraaminen oli ihan kamalaa alusta loppuun. Yhden lisäkäskynkin jouduin antamaan. En tiedä miksi seuraaminen hajosi taas ihan atomeiksi, vaikka kehitys on ollut jo monta kuukautta selkeästi parempaan suuntaan... Tuomari ei taaskaan kommentoinut mitenkään, tosin 7,5 oli mielestäni tästä seuraamisesta ihan liikaa.

Liikkeestä maahanmeno: 9 En tiedä, mistä piste lähti, ehkä seuraamisesta.

Luoksetulo: 5 Tuomari tulkitsi läpijuoksuksi. Tuomari oli aika tiukka luoksareissa ja antoi myös nollia. Palkintojen jaossa kommentoi, että jos luoksari menee läpijuoksuksi, täytyy sen muilta osin olla täydellinen, että voi saada vitosen.

Liikkeestä seisominen: 9 Olisiko piste voinut lähteä siitä, että Noel haisteli maata seisoessaan.

Nouto: 10 Kerrankin pitkälle lentänyt heitto ja Noel lähti lujaa. Palauttaessa vähän vilkuili liikkuria ja irrottaessa idiootti omistaja unohti sanoa irrotuskäskyn. Noel kyllä irrotti kapulasta nätisti, vaikka periaatteessahan se ei olisi saanut irrottaa ilman lupaa...

Kauko-ohjaus: 10 Tämä oli hyvistä pisteistä huolimatta oikea farssi. Tähän asti Noel ei ollut ottanut eriyistesti häiriötä mistään, mutta kun se näki liikkkurin ottavan kaukojen vaihdot näyttävän palikan, se ei enää suostunut kääntämään tälle selkäänsä. En saanut sitä millään perusasentoon. Siinä sitten tuomari alkoi jo voivotella, ettei nyt menisi liike nollille tämän takia ja ehdotti että, jos Noel kävisi tutustumassa palikkaan. Tästähän Noel vasta riemastui ja alkoi haukkua ja murista liikkurille, jolloin oli pakkoa sanoa, että jos vaan liikkuri pysyisi mahdollisimman kaukana. Niinpä sitten liikkuri luopui palikasta ja meni nurkkaan seisomaan :P Käskin Noelin maahan rauhoittumaan ja siitä se sitten suostui siirtymään sivulle, joskin vähän vinoon. Meni ekasta maahan. Liikkuri näytti vaihdot hyyyvin varovaisesti, ettei häiritsisi koiraa. Noel vilkuili koko ajan liikkuria sivusilmällä, mutta teki puhtaat vaihdot. Olin ihan varma, että pisteitä lähtisi alun sähellyksestä, mutta eipä vaan lähtenyt. Tuomari kommentoi, että kannattaa totuttaa koiraa erilaisiin häiriöihin...

Hyppy: 7,5 Hypättyään jäi katsomaan pelottavaa liikkuria ja tarvitsi istumiseen tuplakäskyn.

Kokonaisvaikutus: 9 Tuomari ei kommentoinut tätäkään mitenkään, mutta ihmeen hyvät pisteet.

Yht. 170p. AVO1 sija 5/14. Suur-Savon kennelpiirin joukkue pm-kultaa. Tuomarina Tuire Marjamäki

Tuomari ja liikkuri olivat molemmat kyllä todella ymmärtäväisiä ja ystävällisiä Noelia kohtaan. Varmastikaan kaikki eivät olisi olleet. Tilanne tuntui ihan ikuisuudelta, vaikka todellisuudessa se kesti ehkä minuutin (joka tosin sekin on pitkä aika). Itsellä on kyllä kehittynyt hermot Noelin kanssa ihan hirveästi. Pysyin koko ajan rauhallisena ja yritin saada koiran rauhoittumaan. Myös Noel pystyi hienosti kokoamaan päänsä tilanteen jälkeen ja jatkamaan suoritusta. Jotenkin näihin tilanteisiin on jo sillä tavalla tottunut, ettei ne enää tule yllätyksenä, että "miten se nyt noin reagoi?".

Tuomari oli muuten oikein mukava, mutta kommentoi kovin vähänlaisesti pistemenetyksiä. Liikkuri taas liikkuroi pikavauhtia niin, että koe oli reippaasti etuajassa. Toisaalta hyväkin, että koe sujui sutjakkaasti, niin ei jäänyt koiralle aikaa keksiä omaa kivaa (jos ei lasketa noita kaukoja). Tällä kertaa Noel vastasi mielestäni paremmin kehuihin kuin edellisessä kokeessa.


Tämän päivän kuulumiset: 
Nyt ollaankin sitten kahden viikon treenitauolla. Noelin koirakaverilla on kennelyskä, enkä vielä tiedä onko Noel saanut tartuntaa. Todennäköisesti ei, mutta en voi ottaa sitä riskiä, että se onkin saanut tartunnan ja tartuttaa treeneissä muita. Noelilla on vielä kennelyskärokote voimassa ja päätin käydä sen uusimassa heti tammikuussa, kun voimassaoloaika loppuu, vaikkei kennelyskärokote pakollinen olekkaan. Erityisen harmittavaksi tämän tekee se, että tiistaina olisi ollut Oili Huotarin koulutus, jonka jouduin perumaan, mutta ei voi mitään. Jotta tästäkin nyt olisi jotain hyötyä, niin pidetään nyt totaalitreenitaukoa tämä kaksi viikkoa, kun ei ole tullut muuten taukoiltua. Katsotaan sitten sen jälkeen mennäänkö marraskuun kokeeseen ja onhan tässä sekin mahdollisuus, että Noel oikeasti sairastuu, jolloin tauko tietysti venyy paljon pidemmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti