torstai 19. kesäkuuta 2014

Kuulumisia

Eilen käytiin taas oman seuran agikisoissa. Olin ilmoittanut Noelin kaikille kolmelle radalle siinä toivossa, ettei agiradoilla olisi keinua, mutta siellähän se oli taas. Tuli siis pitkä odotus, kun hyppyrata oli vasta viimeisenä. Noel oli koko ajan katsomassa muita koirakoita ja hyvin se malttoi rauhoittua alun jälkeen (alussa haukkui innoissaan).

Tuomarina oli Allan Mattsson, jonka radoilla ei oikeastaan muuta haastetta ollut kuin pitkät alku- ja loppusuorat, joilla kyllä testattiin niin koiran irtoamista kuin ohjaajan kuntoakin. Ajat ja etenemät oli aika huimia varsinkin makseilla. Noelillehan tämä rata oli oikeastaan aika ihanteellinen. Tuloksena 0/-18,45 ja 2.sija. Etenemä oli 4,35m/s. Noel hävisi voittajalle vain puolisen sekuntia.

Noel olisi varmasti pystynyt parempaankin aikaan, mutta itse liikuin radalla taas kuin hidastettuna (jännitys). Noel teki kyllä parhaansa ja kiltisti juoksi loppusuoran kanssani lähes samaa tahtia... Pussia jännitin etukäteen ja kävin sitä hallissa treenaamassa, mutta sekin meni hienosti. Tosin selvästi Noel ehti hieman epäröidä ennen pussiin sukeltamista. Kepit on toinen este, mitä aina jännitän, vaikkei olisi oikeastaan mitään syytä. Valssasin kepeille ja pelkäsin jääväni koira eteen, joten vedin sitä turhankin kauas.

Sain radan jälkeen kommenttia, että Noel menee todella tyylipuhtaasti ja meidän meno näyttää tosi helpolle. Ja sitä se oikeastaan onkin. Noel on nykyään niin kiltti radalla, että siihen on helppo luottaa, se menee sinne minne sen ohjaan. Tietysti tämä toinen nolla hyppäriltä tekee hieman katkeraksi, kun väkisinkin miettii, että jos Noel vaan menisi sen keinun, se voisi nousta kakkosiin melko helpostikin. Nyt tässä meidän kisaamisessa ei ole oikein muuta järkeä kuin, että haetaan kokemusta (ja saadaan ruisleipää...). Parin viikon päästä ollaan menossa "kontaktiklinikalle", josta toivon saavani jotain vinkkejä keinun treenaamiseen, mutta rehellisesti sanottuna alkaa jo usko loppua...

Tässä video:


Tällä viikolla saapui postissa Noelin viime vuonna ansaitsemat tokoykkösruusuke ja vuoden tottelevaisuusheltti-kunniakirja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti