lauantai 13. syyskuuta 2014

Oilin opeissa part.4

Tänään oltiin Oilin koulutuksessa. Ensimmäisessä osassa kerroin Noelin koekoomasta, että mitä sille voisi tehdä. Tehtiin kokeenomaisesti muutama liike palkatta ja Noel oli tosi huono. Aloitettiin seuruulla, jossa jouduin useamman kerran huomauttamaan huonosta seuruusta. Seuraavana hyppynouto. Heitto meni vähän vinoon ja juuri kun Noel nosti kapulaa taisi joku tulla hallin ovesta sisään, jolloin Noel ajautui palauttamaan kapulan hypyn ohi... Tämän se on tehnyt ainoastaan kerran aiemmin, jolloin sen keskittyminen myöskin oli ihan jossain muualla. Uskon siis tämän tavallaan vahingoksi. Uusintaheitolla oli ok.  Sitten liikkeestä istuminen. Noh, kenellekkään ei varmasti tullut yllätyksenä, ettei istunut... Seuraavana metalli. Oma kapula oli autossa, joten tehtiin sillä, mikä ensimmäisenä löytyi. Tällä kapulalla olikin sitten kokoa ja painoa vähän enemmän kuin meidän omalla, joten ei tullut yllätyksenä, ettei Noel sitä noutanut. Lähti kapulalla hyvin ja nosti, mutta kun huomasi, että se painaa enemmän tiputti. Käskin monta kertaa uudestaan hakea, mutta Noel esitti kuin ei olisi nähnytkään koko kapulaa ja haahuili sinne tänne. Lopulta tehtiin pakkonoutona eli kapula vaan väkisin suuhun. Tämä oli kyllä tosi harmi, koska metalli on sujunut viime aikoina niin hyvin, enkä ole tarkoituksella edes yrittänyt tehdä sitä isommilla kapuloilla ja nyt jouduttiin taas konfliktitilanteeseen metallin kanssa. Oili oli sitä mieltä, että pitäsii treenata isommallakin kapulalla, jotta kokeessa pienen noutaminen olisi sitten helpompaa kuin treeneissä. Itsekkin tiedostan tässä sen ongelman, että aina kokeen pienin kapula ei välttämättä ole yhtä pieni kuin meidän, mutta toisaalta jos kisataan vaan oman seuran kokeissa (kuten tällä hetkellä taas tuntuu), niin siellä se kapula on samanlainen kuin meidän oma pieni kapula. Lopuksi otettiin vielä kaukot. Kaikki vaihdot kyllä tehtiin, mutta lisäkäskyjä tuli jokunen ja Noelista näki, että oli jo tosi paineessa.

Oilin neuvo tähän oli opettaa kaukopalkka. Eli Noelin nähden jätetään kuppi johonkin ja lopuksi se vapautetaan kupille. Alkuun lähdetään siitä, että mennään kehään ja otetaan perusasento ja vapautetaan jo siitä. Pikku hiljaa aikaa pidennetään niin, että lopulta tehdään kaikki liikkeet putkeen ennen kuin vapautetaan palkalle. Oilin mielestä Noel tarvitsee lisää koerutiinia ja sen kanssa tulisikin tehdä kerran viikossa kokeenoaminen treeni heti kunhan kuppipalkka on vaan opetettu kunnolla. Tällöin koe on koiralle vain yksi kokeenoaminen treeni muiden joukossa. Treenissä vaikka koira tekisi huonostikkin, pitää aina jatkaa, kuten kokeessa. Samalla itse opettelee sitä jatkamista epäonnistumisen jälkeen. Pitää pystyä jatkamaan hyvällä mielellä. Koira vapautetaan aina lopuksi kuppipalkalla, meni miten meni. Näitä treenejä olisi varmasti hyvä tehdä Noelin kanssa mahdollisimman monipuolisesti eri paikoissa.

Toisessa setissä tehtiin liikkeestä istumista. Ensin tehtiin ihan normaalisti jääviä sekaisin ja Noel teki ihan mitä sattuu asentoja. Sitten peruuttamalla siten, että koiraa villittiin ja innostettiin hyppimään, mistä tehtiin eri asentoja. En edes enää muista, miten meni. Välillä onnistui ja välillä ei... Sitten tehtiin seuruusta siten, että minun itse piti "laukata". Noelia pelotti tämä, eikä se uskaltanut seurata, vaan jätätti (kerta se on ensimmäinenkin, kun jätättää...) Saatiin kuitenkin joitain asentoja tehtyä, mutta luovuttiin tästä. Sitten tehtiin istumisia siten, että oma askeleeni oli lyhyempi. Tämä tuntui toimivalta ja tätä voisi kyllä kokeilla jatkossakin. Tehtiin asentoja myös kiertojen kautta. Punaisena lankana oli kai se, että treenata niitä asentoja mahdollisimman monipuolisesti eri tavoilla. Katsottiin myös Noelin istumistekniikkaa, josta Oili oli sitä mieltä, ettei sille välttämättä tarvitse tehdä mitään. Noelin istumistekniikka ei ole kuulemma mikään este valioitumiselle, jos ei tavoitteet ole sen korkeammalla. Katsottiin kuitenkin, miten sen saisi istumaan oikein ja tuli vähän tyhmä olo, miksen ole aiemmin tajunnut, miten sen saisi istumaan oikein. Koitan kuitenkin opettaa Noelille uuden istumistekniikan, koska Noel yleensä oppii tällaiset pienet tekniset jutut kyllä helposti.

Lopuksi ehdittiin katsoa vielä luoksetulon maahanmenoa. Ei tullut yllätyksenä, että siinäkin Noelilla on vähän huono tekniikka ja tekee hitaasti. Tekniikkaa lähdettiin tekemään siten, että kutsun koiraa ja kumarrun ikään kuin antaakseni sille namin, mutta heitänkin sen taakse ja koira juoksee ohi. Välillä taas vedän sen sillä namilla maahan. Saatiin ihan hienoja maahanmenoja aikaiseksi. Tämä on vaan tuntunut aiemmin tosi hankalalle, mutta ehkä koitetaan uudestaan. Oili kommentoi hallin mattoa, että siinä koiran on mahdotonta tehdä oikeasti hyviä stoppeja, koska on kova ja liukas. Tästä (ja yhdestä videosta) sainkin idean, että stoppeja voisi käydä treenaamassa jossain pehmeällä hiekkarannalla, josko siellä saataisiin oikea tekniikka esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti