lauantai 6. syyskuuta 2014

Epätoivoa

MAHtavat hopeamitalistit Mira, Isla, Eedla ja Noel :)
Tänään oli siis Suur-Savon kennelpiirin piirinmestaruudet. Hyvä uutinen on se, että joukkueemme voitto hopeaa, huono uutinen se, ettei Noelin suorituksella kyllä ollut voiton kanssa paljoa tekemistä. Koe meni suoraan sanottu ihan persiilleen, ja vieläkin huonommin kuin keväällä, niin pisteiltään kuin ennen kaikkea vireeltään.

Noel oli ennen kehään menoa ihan reipas ja tuntui hyvältä, mutta saman tien kun astuttiin kehänauhojen sisäpuolelle meni laamavaihe päällä ja piti vilkuilla sinne ja tänne. Kisapaikka oli tosi hyvä, ei siitä voi kisapaikka oikein enää rauhallisemmaksi muuttua. Koska koe alkoi voittajalla, niin yleisöäkään ei aamusta ollut lähes ollenkaan. Siitä huolimatta Noel kyllä löysi reagoitavaa ja tuntui niin perässä vedettävälle kuin se vaan pahimmillaan voi tuntua. Mutta pitemmittä puheitta pisteitiin, joilla ei paljon juhlittu...

Paikkamakuu: 10 Tämä oli tämän päivän positiivisin liike. Noel oli kyllä paikkamakuu kehäänkin mennessä tosi jähmeä ja meni maahan vähän hitaasti. Oli kuitenkin maannut rauhallisesti ja palatessani vaikutti rennolta, ei haukotellut ahdistuneesti, kuten se usein tekee. Nousi reippaasti ylös ekalla käskyllä ja oli jotenkin tosi iloisen oloinen. Otti kehut tosi hyvin vastaan. Kehästä sillä oli kyllä taas tälläkin kertaa hirveä kiire pois.

Seuruu: 7,5 Ei tosiaan olisi ansaittu näin hyviä pisteitä. Seuruu lähti menemään pieleen ihan ensimmäisestä askeleesta alkaen. Noel jäi katselemaan taakseen, eikä lähtenyt liikkeelle kuin vasta toisella käskyllä, mitä ei ole ikinä ennen tehnyt. Melkein heti tuli askeleet ja ne olikin ainoat kohokohdat tässä seuruussa. Noel peruutti tosi hienosti suoraan, eikä sivuaskeleetkaan huonot olleet. Ajoittain Noel seurasi pätkiä ihan hyvinkin, mutta enimmäkseen se katseli muualle ja oli tosi väljä. Joissain käännöksissä se irtosi aika reilustikkin ja täyskäännökset varsinkin oli kauheita. Perusasennot oli hitaita ja yksi jäi kokonaan puuttumaan, mitä ei ole sitäkään ennen käynyt. Seuraamiskaaviokin oli kyllä vähän erikoinen ja haastava voittajaluokkaan, mutta en voi todellakaan syyttää kaaviota meidän huonosta seuruusta...

Istuminen: 0 Noel lähti seuraamaan yhtä huonosti kuin aiemmassa kaaviossakin ja oikeastaan arvasin saman tien, ettei se tule istumaan. Annoin tosi reilut avut ja suorastaan pysähdyin, mutta ei silti istunut. Toisella käskyllä sitten istui.

Luoksetulo: 6 Näihin pisteisiin pitää olla tyytyväinen. Annoin seisomiseen sekä suullisen käskyn, että käsimerkin ja Noel teki ihan hyvän stopin. Tuomari kommentoi vähän vihaisesti, ettei niin saisi tehdä ja stopista ei saatu käytännössä pisteitä. Maahanmenoon annoin suullisen käskyn ja teki aika hyvin. Säännöthän sanoo muistaakseni, että pisteet on enintään 6, jos koira tekee toisen asennon eli kai se maahanmeno oli aikasta hyvä.

Ruutu: 0 Pystyin lähestymään ruutua hyvin ja Noel lähtikin tosi varmasti ruutuun. Takajalat meni kuitenkin aika selvästi takanauhasta yli. Korjasin keskemmälle, mutta meni maahan vasta kolmannella käskyllä. Tuli sivulle oikealle puolelle, mutta taisi ihan itse korjata erehdyksensä. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut käskeä vaan maahan, niin Noelille olisi jäänyt ehkä parempi mieli ja hyvällä tuurilla se olisi voinut tulla eteenpäin maahanmennessään. Ruudun paikka kyllä pitää nyt opettaa hieman edemmäksi, koska se menee treeneissäkin aika usein vähän takanauhasta yli...

Hyppynouto: 9,5 Puolikas piste lähti vinosta perusasennosta. Jännä, ettei viime kokeessa sanonut mitään, eikä kukaan muukaan tuomari ole sanonut avossa, vaikka Noel on aina palauttanut noudot vähän vinoon...

Metalli: 7 Tämä oli minun vikani. Sanoin juuri ennen heittoa "sivu", joten ei uskaltanut lähteä ekalla käskyllä. Tajusin virheeni heti, kun sanoin sen, mutta myöhäistähän se siinä vaiheessa oli vetää takaisin. Toisella käskyllä lähti reippaasta ja palautti ravilla, mikä oli tosi hienoa. Ilmeisesti piste lähti taas vinosta palautuksesta, vaikka suoremmassa se nyt oli kuin hyppynoudon palautuksessa.

Tunnari: 0 Lähti kapuloille reippaasti ja haisteli ekana omaa. Merkkasi selvästi, mutta päätti sitten haistella oikein hartaudella myös muut ja yhtä vähän maistoikin. Lopulta kuitenkin päätyi palauttamaan oman. Epävarmuutta, epävarmuutta...

Kaukot: 6,5 Ensimmäisen seisomaan nousun jätti kokonaan tekemättä ja myös kahteen muuhun vaihtoon tarvitsi tuplakäskyn. Vaihdot oli kyllä teknisesti ihan hyviä, joskin hitaita. Joku tiukempi tuomari olisi varmasti antanut nollan.

Kokonaisvaikutelma: 8 Ei se ihan niin pahalta ehkä näyttänyt ulkopuolisen silmin kuin miltä se tuntui...

Yht. 161p. VOI0, sija 4/4 tuomari Tommi Varis

Aika epätoivoiselta tuntuu tällä hetkellä, että joskus saataisiin 1-tulos. Aina voidaan toki treenata liikkeitä paremmiksi, mutta kun ongelman ydin ei ole se, etteikö Noel liikkeitä osaisi. Jostain syystä se ei vaan pysty niitä tekemään. Se on esimerkiksi viime aikoina tehnyt tosi hyviä pitkiäkin seuraamisia ja kontakti on parantunut häiriössäkin, mutta kokeessa siitä ei ollut mitään tietoa ja seuruu oli huonompi kuin ikinä aiemmin kokeessa. Istuakin se osaa, mutta ei pysty. Kaukot ja tunnari on Noelin bravuureita, joissa se on tosi hyvä, mutta kokeessa nekään ei onnistu.

Täytyy myöntää, etten edes tiedä, miksi se paineistui tänään niin paljon. Kuten sanottu, kisapaikka oli tosi rauhallinen ja Noel oli siellä ihan ok sekä ennen, että jälkeen kokeen. En mielestäni jännittänyt sen enempää kuin ennenkään. Paineistuminen ei myöskään voinut johtua palkattomuudesta, koska se oli aika samanlaista kokeen alusta loppuun. Kun lähdettiin kehästä pois, Noel oli tosi innoissaan ja tuntui tosi helpottuneelta. Siinä vaiheessa sitä ei enää kyllä painanut mikään. Kyllä se videolta katsottuna heiluttaa mulle liikkeitten välissä häntäänsä ja ottaa kehuja vastaan, mutta se vaan tuntui tosi jähmeältä, paremmin en sitä osaa kuvata. Myönnän, että jossain vaiheessa en enää jaksanut tsempata kovin hyvin, vaan mentiin vaan sisulla loppuun, mutta esim. koko seuraamiskaavion hymyilin ja koitin ajatella postitiivisesta, mutta eipä ollut silläkään vaikutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti