lauantai 30. elokuuta 2014

Lisää treeniä

Monet tuntuu valmistautuvan kokeeseen pitämällä treeneistä vähän taukoa, ainakin pari päivää ennen koetta. Minulle se ei Noelin kohdalla tulisi mieleenkään. Sille ei yleensä tee tauot tokossa kovin hyvää. Tai saattaa se jonkin yksittäisen jutun kohdalla tehdä, mutta ei kokonaisuutena. Kuten aiemmin taisin kirjoittaakkin, ruudun onnistumisprosentti säilyy hyvänä ainoastaan päivittäisillä toistoilla. Esim. viikko ilman ruututreeniä ja Noel ei muka ole koskaan kuullutkaan, mikä ruutu...

Noelilla ei yleisesti ottaen ole koskaan ollut ongelmia motivaation kanssa, mutta on se ehkä hieman enemmän innoissaan, jos on treenattu vähemmän. Sen verran paljon sen kanssa on kuitenkin välillä treenattu, että tiedän, ettei pari viikkoa joka päivä treeniä vielä aiheuta motivaation latistumista. Aloitan ensi viikolla uudessa työssä ja vähän huolestuttaa, ehdinkö joka päivä treenata riittävästi. Tavoite olisi tehdä vähintäänkin se ruutu joka aamu ennen töihin menoa. Ennemmin jätän vaikka aamulenkin väliin, jos ei meinaa ehtiä. Eilen Noelilla oli kyllä jokseenkin treenitön päivä (en laske sisällä tehtyä piiperrystä mukaan :D ), kun käytiin koirakaverin kanssa 12km lenkki. Noelille ei kyllä tehnyt tiukkaa, eikä haitannut kaatosadekkaan, itsellä vähän jaloissa saattaa vielä tuntua...

Tänään käytiin sitten treenaamassa vieraassa paikassa, ihan kahdestaan tosin. Tai on me siellä joskus käyty, mutta tuskin Noel sitä enää muistaa. Kenttä oli vähän huono valinta siinä mielessä, että siitä kulki jokunen ihminen läpi. Noh, olipahan häiriötä. Aloitettiin istumisilla. Ensin käskytin ja nyt Noel enää vain nykäisi, ei jäänyt seisomaan käskystä. Näiden käskytystreenien jälkeen istumiset on tähän mennessä aina onnistuneet. Niin toivon, että tämä olisikin ratkaisu ongelmaan ja Noel istuisi kokeessa (jos ei ensi lauantaina, niin edes jossain tulevassa kokeessa...) Mutta koska kokeessa pakkaan lisätään paine, niin just in my dreams...

Sitten luoksetuloa (aloitettiin näillä mun lempiliikkeillä :D). Noel on oppinut, että merkkiäkin voi kiertää. Jotain on siis mennyt perillekkin. Tehtiin koemainen alku ja stopin jälkeen lähetin kiertämään lähtömerkin. Toistot oli ok. Jostain syystä palkkasin pari kertaa pallolla taakse. Etäisyys on ollut nyt maks. 20m eli kolmannes pitäisi vielä saada lisää... Taidettiin tehdä pari maahanmenoakin.

Sitten ruutu. Ruudun olin käynyt tekemässä valmiiksi, kun Noel vielä odotti autossa. Pallo oli valmiina. Tein taas ruudulle suoran lähestymisen (muista tämä kokeessakin!) ja kyselin ruutua. Juoksi suoraan ruutuun, tosin ei ihan niin täysiä kuin tavallisesti. Toinen toisto targetille. Nyt ei tehdä ennen koetta yhtään tyhjää ruutua enää, ettei tule vahingossakaan virheitä. Lopuksi tein vielä muutamia toistoja läheltä "koske"-käskyllä. Noel alkaa kyllä heti fuskata sen koskemisen kanssa, kun kauempaa en oikein näe koskeeko se vai ei... En kuitenkaan alkanut vääntää asiasta, vaan annoin olla.

Sitten taidettiin tehdä vähän seuruun käännöksiä. Olen päättänyt tehdä kokeessa täyskäännöksen vasempaan ja harjoitellut nopeita käänöksiä, koska kokeessa kuitenkin hätäilen ja teen sen nopeasti. Oikealla käännöksissä taas huomasin, että voisin tehdä sen vähän nopeammin, niin Noel ei ehtisi ihan niin paljon edelle. Viime viikolla heräsin siihen, ettei peruutus oikein suju. Noel on kyllä osannut peruuttaa ihan pikkupennusta asti, mutta se menee melkein aina vinoon. Niin siis seuruussakin. Nyt olen koittanut saada sen peruuttamaan suoraan. Tätä voi onneksi hinkata sisälläkin vaikka monta kertaa päivässä. Aloitin seinän vieressä, jolloin sen on pakko mennä suoraan ja liitin peruuttamalla seuraamiseen erillisen käskysanan. Nyt pienet pätkät onnistuu suoraan jo ilman seinääkin. Eihän tätä kovin vahvaksi ehdi saada viikossa, mutta jatkoa ajatellen, haluan saada tämänkin kohdan toimimaan.

Noutoja on tehty koko kesänä hävettävän vähän. Metallin kanssa olen nyt aika varovainen, ettei tulisi ennen koetta epäonnistumisia. Ravilla palauttaminen saa kelvata, kunhan kapula löytää tiensä oikeaan osoitteeseen. Tosin tajusin tänään, että vieraalla seurallahan voi olla erilainen metalli kuin meillä, jolloin Noel tuskin palauttaa sitä... Tänään tehtiin pari toistoa merkin kiertoa metalli suussa, josta palautti sivulle. Muutama toisto samaa oli alla puukapulalla. Hyppynoutoa pitää vielä käydä tekemässä hallilla. Se on kyllä ollut tosi varma liike, mutta palautus on mielestäni vähän hidastunut aiemmasta.

Tunnari tehtiin kokonaisena. Kapulat oli rivissä ja oma kolmas vasemmalta. Noel aloitti haistelun vasemmalta, mutta meni omasta ohi. Se ei siis haistellut sitä ollenkaan, vaan ohitti koko kapulan. Päästyään rivin loppuun se lähti kuitenkin haistelemaan takaisin päin. Aukaisi ehkä vähän suutaan oman viereisen kohdalla, mutta jatkoi haistelua ja otti oman. Palautti reippaasti ja loppupa oli ok.

Lopuksi kaukoja. Mulla on aika korkeat odotukset kaukoille kokeessa. Jotenkin niiden eteen on tehty niin paljon töitä ja ne tuntui välillä ihan toivottomille. Sitten ne kuitenkin alkoi toimia ja Noelilla on minusta hieno tekniikka, vaikka itse sanonkin. Toukokuun kokeessa se sai 8,5, johon sisältyi yksi lisäkäsky ja yksi vino vaihto. Olisi hienoa saada vielä paremmat pisteet. Istumaan nousut sujui hyvin, mutta Noel jätti monta kertaa tekemättä ensimmäisen seisomaan nousun... Ei ollenkaan tyypillistä sille, kun ongemana on ennemmin ollut, että se tekee liikaa vaihtoja... Lopulta seisomaan nousutkin onnistui, mutta en haluasi joutua tässä vaiheessa hinkkaamaan... Ehkä se oli vaan väsynyt, kun kaukot tehtiin viimeisenä.

Tuli siis vedettyä taas jotakuinkin kaikki läpi. Tosin mitään ei jääty hinkkaamaan. Milloin opin suunnittelemaan järkevästi näitä treenejä... Noel oli välillä vähän nihkeä, mutta sellainen se tulee luultavasti olemaan kokeessasin vieraalla kentällä. Häiriötä ei ollut paljoa, mutta välillä kuului ääniä. Satunnainen häiriö onkin ehkä vielä pahempaa kuin jatkuva. Olen manininnut tämän ennenkin, että kamalinta kokeeseen menossa on se, kun tietää, että on mahdollista, että koira on niin kauhusta kankeana, ettei tee yhtään mitään. Koitan nyt kuitenkin muistella vaikka viime vuoden möllikoetta Varkaudessa, täysin vieraalla kentällä, jossa Noel oli ihan oma itsensä (ja sai jopa luoksetulosta pisteitä avossa enemmän kuin viisi...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti