maanantai 25. elokuuta 2014

Esiintymässä

Eilen olimme esiintymässä ToriSport-tapahtumassa, mikä siis pidettiin Mikkelin torilla. Mah:lla oli siellä tunti esiintymisaikaa, josta puolet käytettiin agilityyn ja puolet tokoon. Jotenkin me vaan päädyttiin sinne molempiin laheijin. Ennakko-odotukset oli, että olen tyytyväinen, jos Noel suostuu tekemään siellä jotain.

Yleisiöä oli saapunut arviolta 200 henkeä paikalla ja suurin osa tietysti lapsia. Esiintymispaikka oli keinonurmipohjainen kaukalo, joka onneksi rajasi yleisön hyvin pois kentältä. Noelia luonnollisestikkin jännitti tilanne aika paljon. Ennen esiintymistä käytiin kokeilemassa agilityrataa ja yllättäen Noel vähän innostui agilitystä. Sain sen jopa haukkumaan käskystä. Pohja oli vähän liukas koiralle ja Noel varoi sitä jonkin verran. Keppi kulma oli meille hieman haasteellinen. Ensimmäisellä yrityksellä se meni kuitenkin hyvin. Sitten Noel ei ihan taipunutkaan ja meni toiseen väliin. Ja kun se kerran sen pääsi tekemään, niin siitä eteenpäin se meni joka kerta siihen toiseen väliin... Näin myös sillä varsinaisella kierroksella, jolloin se lisäksi jätti vielä viimeisenkin välin pujottelematta... Muuten rata meni virheettä. Jokainen koira teki saman radan kaksi kertaa. Toisellakin kertaa se meni toiseen väliin, mutta nyt korjasin sen ja meni sitten oikeaan väliin ja pujotteli loppuun asti. Vitos hyppy suoritettiin kuitenkin kolmeen kertaan :D Ensin väärinpäin, sitten oikein ja vielä kerran väärin päin... Minusta ainakin tuntui, että Noel ei ollut ihan niin hyvin ohjattavissa kuin yleensä, vaan meni vähän minne sattuu, kuten kepeilläkin. Videolla on ensimmäinen kierros.


Agilitynäytöksen jälkeen oli vuorossa toko. Treenasin vähän seuruuta ennen omaa vuoroa ja olin ihan oikeasti yllättynyt, miten hyvin Noel pystyi pitämään kontaktia häiriöstä huolimatta. Esityksessä tuli kyllä paljon virheitä, mutta silti täytyy olla vain tyytyväinen Noeliin, että se pystyi tekemään niinkin hyvin kuin teki. Ensin oli pujottelua koirien välistä, mikä oli ok. Sitten tehtiin luoksetulot, missä koirat kutsuttiin vuorotellen. Kun ensimmäinen koira kutsuttiin, seuraava lähti sen perään. Noel tuumasi hetken ja päätti sitten sekin lähteä muitten perässä... Sitten tehtiin noudot yhtä aikaa. Noel oli lähdössä vieruskaverin kapulalle ja vähän säikähti, kun kaveri menikin hakemaan kapulaa sen nenän edestä. Näytin sillle sitten kädellä, missä oma on ja se vaikutti jotenkin tosi helpottuneelta nähtyään oman kapulansa. Loppu oli ok. Lopuksi tehtiin vielä kolmiomuodostelmassa kaikki jäävät. Ihme kyllä, Noel teki kaikki asennot oikein. Istumisessa annoin sille aika roimat avut, mutta aina sekään ei saa istumista aikaan, joten tyytyväinen täytyy olla. Videolla on vain tämä viimeinen liike.


Lauantaina käytiin katsomassa hetki Uudenmaan agiltiyn piirimestaruuksia KKK:n hallilla. Hallissa oli ihan järkyttävä meteli, kun koirat haukkui siellä. Noel ei kuitenkaan ollut siellä mielestäni paniikissa, vaan pystyi käskystä esim. istumaan ja tulemaan sivulle. Viikonlopun valossa tuntuu, että siinä on tapahtunut edistystä, eikä vieraat häiriöiset paikat ole sille enää ihan niin pahoja. Olen toiveikas, että ehkä me vielä joskus pystytään kisaamaan jossain lajissa vieraassa paikassa. Viime aikoina, kun toko on toisinaan tuntunut toivottamalta, on treenailtu rally-tokon alokasluokan kylttejä. Kyltitkin on tulostettu ja ne odottavat vielä laminointia. Ajattelinkin, että ehkä voitaisiin käydä kokeilemssa rally-tokossa kisaamista jossain vieraassa hallissa (enää ei ehditä tänä vuonna ulkokisoihin). Rally-tokon alokasluokka olisi kuitenkin huomattavasti helpompi kuin tokon voittajaluokka. Siinä koira saa olla koko ajan lähellä ohjaajaa ja sitä voi käsittääkseni tarvittaessa auttaa useammalla käskyllä tai käsiohjauksella. Mutta katsotaan nyt uskalletaanko tai mahdutaanko edes mihinkään kokeeseen.

2 kommenttia:

  1. Jos lähdet rallykisoihin niin ota mut mukaan! Avoimeen luokkaan menisin mutta en kehtaa ajaa satoja kilsoja vaan yhden koiran takia...

    VastaaPoista