perjantai 7. marraskuuta 2014

Tokokatsaus

Kävin viime sunnuntaina videoimassa Noelin voittajaluokan liikkeet. Videosta ei tullut mikään hieno, mutta siitä näkyy kyllä hyvin meidän heikkoudet. Joskaan ne videolla näkyvvät heikkoudet ei ole se, mihin koko koe kaatuu. Jos se tuolla tavalla tekisi kokeessa kuin videolla, niin uskon kyllä, että 1-tulos tulisi. Noelhan on siis menossa 22.11. oman seuran kokeeseen taas kokeilemaan voittajaa. Mulla alkaa aika lailla usko loppua 1-tulokseen, mutta ehkä omassa hallissa on edes pieni mahdollisuus, ettei Noelia ahdistaisikaan niin paljon. Tavoitteena oli kuitenkin saada tänä vuonna 1-tulos, niin koitetaan nyt vielä tämän kerran. Seuraava yritys sitten lienee vasta helmikuussa.

Ahdistuksen häivyttämiseksi ja motivaation säilymiseksi, me on nyt treentattu sitä Oilin ehdottamaa etäpalkkaa. Nyt alkaa jo sujua paremmin ja Noel pystyy jotenkuten keskittymään etäpalkasta huolimatta. Homman sai toimimaan hyvin, kun etäpalkkana oli nakkia ja myös mulla itsellä oli nakkia eli palkat oli saman arvoisia. Nyt Noel ei enää joka jessauksesta yritä karata etäpalkalle. Siltikään en ole ihan satavarma uskallanko kokeessa etäpalkkaa käyttää. Sekin nimittäin ottaisi hiukkasen päähän, jos koira karkaisi kehästä... Ainakaan etäpalkan ei ehkä kannata olla mitään ihan superhyper hyvää herkkua.

Video löytyy lopusta, mutta ensin käyn liikkeet läpi yksitellen.

Paikkamakuuta ei videolla ole, mutta se nyt on kuten aina ennenkin. Jos jotain opin siitä, kun oltiin viime kokeessa täytekoirakkona paikkamakuussa, niin etäpalkkaa ei kannata paikkamakuun ajaksi laittaa, sillä Noel huutaa kuin palosireeni koko paikkamakuun ajan... Noin muuten se on treeneissä ollut hieman levoton, mutta ei mitään erityistä. Taakseen kuulemma vilkuilee, mutta se on juuri sen verran vainoharhainen, että kuvittelee siellä aina jonkun vaanivan pientä shelttipoloa :P

Seuraamista on tehty nyt taas aika vähän. Asenne on musta videolla kiva, mutta teknisestihän tuo ei ole kovin kaunista. Tosin jos se nyt noin seuraisi kokeessa, olisin erittäin tyytyväinen. Noel näyttää musta vähän poikittavan ja se on taas alkanut vähän editääkkin... Juoksussa  se nostaa laukan, mitä en huomannut kuin vasta videolta. Oikealle käännökset ei suju edelleenkään ja vasemmalle käännöksetkin on vähän huonontuneet. Sivuaskeleet vasemmalle saisi myöskin olla paremmat. Siis käytännössä tuossa seuruussa ainut positiivinen asia on, että se jatkuu samanlaisena alusta loppuun ja asenne on kiva :P

Liikkeestä istuminen oli ainut liike, mistä piti ottaa uusinta otos, koska ei ekalla taaskaan istunut. Videolta kyllä näkyy, että se aikoo istua, mutta sitten päättääkin jäädä seisomaan, on sellaisessa puoli-istuvassa asennossa. Toisella otolla istui Noeliksi hyvin. Kun kierrän sen taakse, se siirtelee etutassujaan, mutta en ole oikeastaan treenannut tätä ollenkaan, kun on niin vaikeaa jo pelkkä istuminen. On oikeasti ihan naurettavaa, että koko voittajaluokan vaikein liike on liikkeestä istuminen... Se on nyt sujunut treenissä ihan hyvin ja olen sitä tehnyt kaikilla mahdollisilla variaatioilla, mutta heti kun tilanne muistuttaa vähänkin koetilannetta, iskee epävarmuus... Ihan treenien lopuksi tehtiin kyllä varsinainen läpimurto. Jätin etäpalkan ja tein seuraamiskaavion, jonka jälkeen ainoastaan sosiaalinen palkka ja siihen perään liikkeestä istuminen ja Noel ISTUI! Siitä vapautin heti palkalle. Tämä on nimittäin ollut ihan uskomattoman vaikeaa saada ketjutettua seuraaminen ja liikkeestä istuminen ilman välipalkkaa.

Luoksetulo oli sitä normisettiä, ehkä tosta olisi jotain pisteitä saatu. Itse olisin kyllä voinut antaa seisomiskäskyn aiemmin. Aika pahalle kyllä kuulostaa nuo käskyt videolla :D Noel on tehnyt välillä ihan superhyviä stoppeja, missä on nähnyt, että se ihan tosissaan yrittää pysähtyä nopeasti, mutta eilen ei taas ollut sellainen päivä...

Ruutu oli ihan kiva muilta osin, paitsi että maahanmenoon tarvitsi tuplakäskyn tai olis se varmaan mennyt ekallakin, jos olisin malttanut odottaa, mutta joka tapauksessa se maahanmeno on hirveän hidas. En oikein tiedä millä sen saisi nopeammaksi. Liikkeestä maahanmenohan onnistuu nopeasti, mutta paikalta sitten ei... Ruudunpaikkaa olen koittanut siirtää keskemmälle, ettei enää tulisi takanauhan ylityksiä. Tällä hetkellä Noel on lähinnä sekaisin kuin seinäkello, kun ei vielä kunnolla osaa uutta paikkaa, mutta on huomannut, ettei vanhakaan kelpaa. Olenkin nyt tehnyt aika plajon toistoja targetille. Kokeen kannalta ruutu on siis tosi huonossa vaiheessa, mutta täytyy vaan toivoa parasta. Siitä olen tosi iloinen, että Noel nykyään löytää hienosti ruutuun. Olisin kyllä todella hämmästynyt, jos se ei omassa hallissa ruutua löytäisi. Nyt on muistettu treenata myös ruudusta seuraamaan tuloa ja sekin sujuu ihan kivasti jo.

Metallinoudossa on erityisen huomioitaa, että Noel palauttaa laukalla :) Metalliin on tullut selvästi vauhtia lisää. Olen tehnyt niin, että hetsaan Noelia, heitän kapulan sen eteen ja jätän sen seisomaan. Itse menen jonkun matkaa sen taakse ja käsken hakea. Kun se tulee hyvällä vauhdilla jessaan ja heitän namin. Noel jopa uskaltaa nykyään pudottaa kapulan, varovasti tosin. Tätä tehtiin treeneissä joku viikko sitten, eikä ollut vaan tullut mulle aiemmin mieleen tehdä, mutta tämä on selvästi ollut hyödyllinen treeni. Palautus on vähän vino. En oikein ymmärrä mikä tätä aiheuttaa toisinaan. Vasta muutama viikko sitten ohjatuissa katsottiin kapulan palautuksia, eikä saatu aikaan yhtään vinoa, mutta nyt se taas tuli jostain. Koitin ihan tietoisesti olla kumartumatta koiraan päin, etten sillä painaisi sitä taakse. Viimeeksi palautus on ollut vino kokeessa 2 kuukautta sitten.

Hyppynoutoon on tullut myös lisää vauhtia samalla metodilla kuin metalliinkin. Vauhdin ansiosta hyppykin onnistuu paremmin, eikä Noel enää epäroi ponnistuupaikkaa painavallakaan kapulalla. Kokeessa todennäköisesti kyllä saadaan kaksi lautaa ja pienempi kapula, mutta ompahan varmuuden vuoksi treenattu vähän vaikeampana. Tässä oli ihan sama kuin metallissakin, palautus taas vino.

Tunnari oli aika kamala. Noel oli liian korkeassa vireessä ja haisteli suu auki. Videolta näkee, että se kaahaa omansta yli, eikä haista sitä ollenkaan. Sitten kun se osuu kohdalle, se kyllä nappaa sen epäröimättä. Ennen videointia tein myös toisen toiston, jossa kaahasi vielä pahemmin samalla potkien kapuloita. Suu oli auki, mutta ei kuitenkaan maistellut vääriä. Noh, tästä täytyy kyllä todeta, että kokeessa ei ole pelkoa tästä mielentilasta, vaan siellä todennäköisemmin haistelee liiankin hartaasti. Olen koittanut saada Noelia treeneissä paineistumaan tunnarissa, kuten kokeessa, mutta se ei  onnistunut, mikä tietysti sinällään on tosi hienoa, mutta hieman turhauttavaa, kun se jumitus tulee vain kokeessa. (Haistelee siis kapuloita todella liioitellun kauan ja hartaudella, vaikka selvästi merkkaa oman)

Kaukoihin olen kyllä edelleen aika tyytyväinen, jos nekin vaan onnistuisi kokeessa, kuten treeneissä. Tosin seiso-istu vaihdossa vasen takatassu hieman liikkuu videolla. Kaukoja on nyt koitettu treenata häiriössä ja yllättävän hyvin on mennyt, joten toivottavasti jotain on jäänyt Noelille mieleenkin.

Ja tässä se itse video:


PS. Noelin tekemiseen saattoi kyllä vaikuttaa "hieman" se, että meillä kotona Jasminilla on juoksut ja videointipäivänä se oli juuri tärpeillään... On ollut hieman pienen shelttipojan pää pyörällä tästä johdosta. Onneksi kokeeseen mennessä Jasminin juoksut on ihan kokonaan jo ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti