sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Noel mestariluokassa

Noel kisasi eilen ensimmäistä kertaa rally-tokon mestariluokassa. Ilmoittauduttiin kisoihin kolme viikkoa sitten ja siinä vaiheessa myös alettiin treenaamaan mestariluokan juttuja. Ajatus oli toukokuussa, kun saatiin RTK3, että kesällä treenaillaan uusia juttuja ja syksyllä mennään sitten kisoihin. Noh, kisoihin mentiinkin suunnitelman mukaan, treenaamiseen käytettiin vain kolme viikkoa. Kisat oli onneksi omalla tutulla kentällä, joka helpotti kisaamista.

Mestariluokkaa varten treenattavia uusia asioita oli meille puolta vaihtavat tulppaani ja valkovuokko sekä edessä puolenvaihto, edessä peruuttaminen ja oikealla puolella peruuttaminen sekä merkki. Näistä hankalimmaksi osoittautui merkki. Vanha tokokoira ei meinannut millään ymmärtää, että se merkki tosiaankin voi olla 45 astetta vinossa, eikä suoraan edessä. Treenit sujui aika vaihtelevasti, enkä tiedä olisiko merkki löytynyt kisoissa, meidän onneksi sitä ei ollut radalla. Sen sijaan valkovuokko ja edessä puolenvaihto siellä oli ja molemmat onnistui moitteettomasti. Radalla oli myös putki, jota käytiin hallissa treenaamassa ennen omaa vuoroa, ulostulo vauhti oli suht kova, mutta kun alkoi käskyttää koiraa sen vielä ollessa putkessa, sujui seuraamaan tulo nätisti.

Rata ei ollut mestariluokan radaksi varmastikaan sieltä hankalimmasta päästä. Noel oli alussa vähän tahmean tuntuinen ja ensimmäiseltä kyltiltä (pyörähdys vasemmalla) otettiinkin -3ov. Kolmantena esteenä oli hyppy, joka sai selvästi Noeliin vähän lisää puhtia. Kun edessä puolenvaihto onnistui, alkoi tuntua, että tästä voi vaikka tullakin jotain. Koira eteen oikealta, takaa kiertäen perusasentoon, Noel koitti tulla jalkojen väliin - eikä muuten ollut ensimmäinen kerta kisoissa, siitä -1tvä. Tuplasaksalainen oikealla oli meille todella haastava kyltti, se ei montaa kertaa onnistunut kuluvan viikon aikana, kun Noel päätti, ettei hän voi kiertää. Sillä meni totaalisen sekaisin kiertäminen ja itsensä ympäri pyörähtäminen. Olin kuitenkin onnistunut palkkaamaan sen niin monta kertaa kiertämisestä, että nyt se teki sen oikein innoissaan. Noel ilahtui putkesta selvästi ja oli sen jälkeen taas entistä topakampi. Kolmen askeleen peruutus vasemmalla onnistui hienosti, samoin valkovuokko. Pyörähdys ei onnistunut oikeallakaan puolella ja siitä -10tvä, koska oma liike pysähtyi. Viimeinen kyltti oli spiraali koira oikealla. Tässä kiilasin vähän liian läheltä tötsiä ja Noel osuikin yhteen tötsään, ei saatu kuitenkaan siitä virhepisteitä.

Yhteensä 86p. & 3.sija.

Olen todella tyytyväinen suoritukseen. Noel oli kivassa vireessä. Ja virheitä tuli vain kolmelta kyltillä. Pyörähdykset ei nyt toimineen ja niitä pitänee treenata. Niitä ei oikein tule treenattua, kun ne on periaatteessa niin helppoja, mutta niiden ajoittaminen radalla on hankalaa. Olin loppuajan itse tuomarinsihteerinä, joka oli todella opettavaista. Siinä pääsi näkemään, mistä asioista pistevähennyksiä tulee. Todella harva sai ajoitettua pyörähdyksen niin, ettei siitä tullut virheitä. Samoin vasemmalla käännökset (270, 360 ja paikalla käännös) olivat monelta hukassa ja niistä tuli paljon virhepisteitä yhdenaikaisuuden puuttumisen takia.

Kuukauden päästä on rally-tokon SM:t. En ole vielä päättänyt ilmoitanko Noelia yksilökisaan mukaan. Ja vaikka ilmoittaisinkin, ei se välttämättä pääse yhdellä tuloksella mukaan. Toisaalta tuntuu, ettei se mestariluokka nyt kovin vaikea ollutkaan ja meillä olisi hyvät mahdollisuudet hyviinkin pisteisiin, mutta kun halliolosuhteet tuo Noelille niin paljon haasteita, ettei se varmasti pysty siellä yhtä hyvään suoritukseen kuin muuten. Einon kanssa ollaan joka tapauksessa joukkueessa alokasluokassa ja meidän joukkuehan on ainoa, joka varmasti pääsee kisaan mukaan viime vuotisen kultamitalin johdosta. Tiedän myös kokemuksesta, ettei kahden niin erilaisen koiran kanssa kisaaminen samana päivänä ole välttämättä kovin helppoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti