lauantai 18. elokuuta 2012

Tokokurssi

Eilen alkoi kisavalmiiden tokokurssi, jolle siis ilmoitin Noelin heti tuon ensimmäisen alkeiskurssi jälkeen, jotta päästäisiin harjoittelemaan jotain järkevääkin. Jos tuosta alkeiskurssista oli jotain hyötyä, niin hyuomasin Noelin perusasennon olevan todellakin hieman edessä. Tämä johtunee siitä, kun Noel jää joskus siten, että sen takamus on hieman vinossa selkäni taakse ja pyydän sen aina korjaamaan asentoaan tulemalla vähän eteenpäin, jolloin asento suoristuu. Nyt on siis naksuteltu perusasentoa vähän taaemmas, mutta aika paljon saa kyllä tehdä työtä, että muutos olisi pysyvä.

Esimmäisellä kurssikerralla tehtiin ensin kontaktiharjoitus, jossa muut koirat oli perusasennossa ja yksi kerrallaan kiersi muita ja jätti koiran välillä istumaan muiden koirakoiden väliin kiertäen muita itsekseen. Harjoitusta on hieman vaikea selittää, mutta ihan hyvin meni. Noel ei ollut kiinnostunut muista, seurasi ihan hyvin ja jäi kiltisti istumaan paikalleen kun piti.

Sitten tehtiin kuuneluharjoituksia, jossa koirat oli hyvin lähellä toisiaan ja ohjaajat käski vuorollaan koiria istumaan ja maahan. Noel ei reagoinut kertaakaan muiden käskyihin, mikä ei tullut kyllä yllätyksenä. Noelhan ei ikimaailmassa edes istu kenenkään muun kuin minun käskystä o_O.

Lopuksi otettiin paikkamakuu väh. 2min., osa teki pitempään ja meni piiloon. Itse en halunnut mennä piiloon, vaan halusin varmistaa onnistumisen. Ehkä ensiviikolla sitten. Noel makasi vähän yli 2min. todella hienosti. Se oli tarkkaavainen, eikä sen pää pyörinyt yhtään. Se ei vilkaissut edes ohi ajavia autoja, eikä käynyt lonkalleen. JES.

Nyt Noel potee ensimmäistä ripuliaan, tosin ei tilanne nyt kovin huono ole. Aamuruoan se oli oksentanut ja päivällä teki ripulit ulos, sekä nyt illalla sisälle... Ei se kuitenkaan mitään vesiripulia ole. En tiedä, voisiko syynä olla, että nyt on treenattu sen verran ahkerasti, että Noel on saanut aika reippaasti herkkuja oman ruoan lisäksi vai onko se sitten syönyt jotain muuta. Nyt vaan canikuria huuleen ja toivotaan, että tilanne korjaantuu ennen tiistaita, sillä silloin olisi luvassa jotain ihan muuta kuin alkeiskurssia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti