perjantai 20. joulukuuta 2013

Viikon tohinat

Maanantai

Agitreeneissä Noel esitti ihan uudenlaista innostusta lajia kohtaan. Sillä oli hirmuinen vauhti päällä ja kun meni pieleen se komensi minua. Se selvästi haukkui, että "nyt akka, p*rkele, ohjaa kunnolla". Noelhan on yleensä agilityssä ihan hipihiljaa, mutta ei tällä kertaa. Monta kertaa meni pieleen, koska Noel teki itsepäisesti omia ratkaisujaan kerta toisensa jälkeen, mutta se kesti tosi hyvin toistoja. Sen into ei yhtään laantunut toistojen myötä. Noel mm. päätti suorittaa erään hypyn takaakiertona, vaikka se oli ihan suorassa linjassa... Se kun päättää, että jokin asia menee tietyllä tavalla, niin se myös sitten menee niin. Lopulta kouluttaja meni seisomaan siivekkeen viereen esteeksi, jonka jälkeen Noel meni hypyn oikein päin.

Radalla päästiin tekemään saksalaisia ja nekin alkoi nyt sujua mallikkaasti. Tämä oli kolmas kerta, kun näitä tehtiin, on se vaan nopea oppimaan. Radalla oli myös meille ongelmallinen kohta eli sivuttainen hyppy minusta pois päin, jotka Noel tekee aina takaakiertona tai juoksee ohi. Tätä tehtiin ihan erillisenä ja kun sain Noelin muutaman kerran palkattua onnistumisesta, niin johan alkoi tämäkin sujua.

A:n kontaktit oli ihan yhtä huonot kuin edelliselläkin kerralla. No, eipä ole tullut niitä treenattuakaan... Puomin kontaktit sujui edelleen hyvin. Vaikka Noelille tuleekin rutkasti ennemmän virheitä noin korkeassa vireessä, niin silti oli ihanaa treenata noin innokkaan koiran kanssa. Toivon, että sama into säilyy jatkossakin, eikä ollut vain jokin kertaluontoinen mielenhäiriö.

Tiistai

Ensimmäisellä omalla vuorolla tehtiin tunnari kokeenomaisesti muuten, paitsi en kääntynyt alussa, koska tätä ei olla ikinä treenattu. Kisamainen matka näytti yllättävän pitkältä. Noel lähti kapuloille kuitenkin reippaasti ja löysi perille saakka. Haisteli nätisti ja löysi oman nopeasti. Palautti suoraan sivulle ilman apuja, mutta pudotti juuri, kun olin ottamassa sitä. Loppuhan on enää hienosäätöä, kun se oleellisin osuus kuitenkin sujuu eli työskentely kapuloilla.

Sitten tehtiin liikkeestä istumista. Olen huomannut, että Noel istuu kotona jo tosi varmasti, mutta hallilla onnistumisprosentti on selvästi huonompi. Peruuttaen istumiset onnitui hyvin, mutta kun käänsin Noelille selän, istuminen olikin jo huomattavasti vaikeampaa. Tätä pitää siis treenata jatkossa. Apuaskeleen kanssa istuminen kyllä sujuu hienosti, mutta siitä apuaskeleesta pitäisi päästä eroon.

Seuraavaksi meillä oli vuorossa "asenne"-harjoitus, jossa soi musiikki taustalla ja treeni kuvattiin. Koirat seurasi jonossa halliin, ne jätettiin istumaan ja kutsuttiin kaikki vuorollaan luokse. Sitten tehtiin jokainen yksitellen kuuntelutreeni, joka myös kuvattiin. Treeni oli peräisin sieltä Juha Korrin luennolta. Ohjaajan piti pysyä ruudun sisällä ja lähettää koira ämpärin luokse sieltä noutamaan ja, kun se on palauttamassa kapulaa, vapauttaa sivussa odottavalle lelulle. Noel oli tosi kiinni siinä lelussa ja kävi pari kertaa varastamassa sen. Ämpärille se lähti kuitenkin hyvin ja haki kapulankin. Annoin sen palauttaa kapulan minulle asti ja päästiin vasta sitten lelulla. Noel kun ei ymmärrä vaihtaa kapulaa leluun, vaan yrittää ottaa ne molemmat...

Toisella omalla vuorolla tehtiin kaukoja. Kaukot on edistyneet ilahduttavasti viime aikoina. Noel ei nyt myöskään ottanut häiriötä, vaan teki kaukot yhtä hyvin kuin kotona. Tässä tilannekatsaus vaihtoitin:

Maasta seisomaan: Tämä sujuu erinomaisesti tällä hetkellä. Noel tekee vaihdon korkealla onnistumisprosentilla liikuttamatta yhtäkään tassua ja jää seisomaan takapainotteisesti. Tähän on varovasti lisätty jo etäisyyttä, tosin enimmillään vasta pari metriä. Vinkkinä saatiin, että Noelin voisi käskeä peruuttaa ennen palkkausta, jotta ajatukset olisi vielä paremmin takana.

Istumasta seisomaan: Tämäkin on editynyt, joskin onnistumisprosentti saisi olla vielä paljon parempi. Olen kuitenkin päässyt eroon namiavusta ja käsikosketuksesta. Nyt vaihto sujuu pelkällä käsimerkillä. Tähän asti olen tehnyt vaihtoa siten, että olen itse kyykyssä, mutta nyt saatiin ohjeeksi, että pitää nousta jo seisomaan. Ja yllättäen vaihto onnistuikin hyvin, vaikka seisoin.

Seisomasta maahan: Tätä aloin tehdä uudella tekniikalla siten, että käsken Noelin ensin peruuttaa ja siitä maahan. Vaihto onkin parantunut paljon lyhyessä ajassa. Väliin pystyn tekemään myös paikalta maahan menoja ja Noel menee silti linkkuna maahan. Tätä siis jatketaan samaan malliin.

Seisomasta istumaan: Tätä ei olle paljon tehty, koska Noel istuu luonnostaan peruuttamalla. Saatiin kuitenkin ohjeeksi alkaa kasvattaa matkaa myös tähän vaihtoon.

Keskiviikko

Noel kävi hakemassa kennelyskärokotteen. Rokote annettiin nenäsumutteena, sillä se on laajakirjoisempi kuin niskaan pistettävä. Noel oli tosi reipas ja rennon oloinen, sitä olisi ihan voinut erehtyä luulemaan hyvin käyttäytyväksi koiraksi :D Se odotti nätisti makuullaa omaa vuoroa, eikä vastustellut pöydällä. Lopuksi, kun siltä vähän rapsittiin hammaskiveä, sillä ei kyllä ollut enää kovin kivaa.

Loppu viikosta ei ehditä enää kunnolla treenata. Kaukoja tietysti tehdään edelleen päivittäin. Huomenna lähdetään Tuusulaan Looney Toonie's pikkujouluihin sukulaiskoiria tapaamaan. Sieltä mennään Helsinkiin ihmissukulaisten luo ja sunnuntaina tullaan takaisin. Sitten onkin jo melkein joulu. Ehkä joulupäivänä voisi jo mennä hallille ;) Perjantaina 27. pvä on tulossa agin seuramestaruus, jonne mennään ainakin, mikäli radalla ei ole keinua tai sitten ohitetaan keinu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti