lauantai 7. joulukuuta 2013

Treenejä ja shelttipipareita

Maanantai:
 
Maanantain agitreeneissä oli vuorossa tekniikkatreenit. Noel teki keinua. Viime aikoina on keinun treenaus jäänyt vähän vähille ja häiriössä sitä ei ole tehty pitkään aikaan. Keinu sujui kuitenkin yllättävän hyvin. Vain ensimmäisellä toistolla hidastin keinua ja lopuissa toistoissa kouluttaja otti keinun kiinni niin, ettei keinu pääse pamahtamaan palautuessaan. Noel meni ensin varovasti ja sai tästä itsevarmuutta --> seuraavaksi se meni reippaammin --> keinu pamahti kovemmin ja se säikähti --> seuraavaa toisto taas hitaasti --> keinu ei pamahtunut niin kovaa --> sitten uskalsi taas mennä nopeammin --> keinu pamahtaa kovemmin ja Noel säikähti... Tässä on tällainen pieni kierre... Mutta pitää vaan olla tyytyväinen, että se ylipäänsä menee sen keinun edes jotenkin...
 
Lisäksi tehtiin putki-kontakti-erottelua, mikä sujui hyvin. Noeliahan imee enemmän kontaktit kuin putket.
 
Tiistai:
 
Tiistain ohjatuissa Noel tarjosi treenikavereille shelttipipareita TK2:n johdosta.

 

Paikkamakuuta tehtiin evl-tyyliin, jossa jokainen koira käskytetään erikseen maahan ja ylös. Välissä käytiin vaan nopeasti piilossa. Noel ei ennakoinut.

Sitten tehtiin häirörinkiä kolme kierrosta. Ensin koirat oli maassa ja niitä häirittiin eri käskyillä ja nameilla houkuttelemalla. Namit oli Noelille ensin vaikeita, kun kaikki aina syöttää sitä sosiaalistamismielessä (mikä sinänsä on vain positiivista). Lopulta se kuitenkin muisti jutun juonen ja käänsi päänsä pois nameista. Toisella kierrokseella koirat istui. Yllättäen Noel meni maahan kerta toisensa jälkeen, vaikka yleensä se ei kuuntele toisten käskyjä. Lopulta tämäkin kuitenkin onnistui. Viimeisellä kierroksella koirat seisoi. Namit ei enää kiinnostaneet, eikä muut käskyt, paitsi se maahan... Maahan painuttiin taas. Positiivista tässä harjoituksessa oli, että Noelia ei ahdistanut.

Omalla vuorolla tehtiin tunnaria. Liikkuri vei kapulat ja näin ollen vääriin jäi liikkurin haju. Tätä ei olla paljon päästy treenaamaan. Noel kuitenkin haisteli rauhassa ja toi oman. Välissä tehtiin voittajan kaukoja, jotka oli vähän hakusessa. Noelia alkoi vähän ahdistaa, kun treeneissä oli tavallista enemmän ihmisiä paikalla. Vaikka ei ne kaukot kyllä onnistu läheskään aina, vaikkei ahdistaisikaan. Lopuksi tehtiin uusi tunnari, joka sekin onnistui ahdistuksesta huolimatta.

Keskiviikko:

Keskiviikkona käytiin itsekseen treenaamassa. Tosin kun mentin hallille siellä oli toinenkin koirakko treenaamassa. Aluksi treenattiin vähän yhtäaikaa ja huomasin, että Noelia taas vähän ahdisti treenata toisen koira seurassa. Kun jäätiin kaksistaan ei sillä ollut enää mitään ongelmaa.

Noel teki hyppynoutoa, metallinoutoa, ruutua ja liikkeestä istumista. Hyppynouto ja ruutu on Noelin mielestä tosi kivoja. Metallinoudon aikaan sitä selvimmin ahdisti ja mettalikapula on vähän ällöttävä sen mielestä. Liikkeestä istuminen edistyy ihan hyvin, mutta tarvitsee vielä paljon treeniä.

Torstai:

En ollut aikonut treenata neljättä päivää putkeen, mutta kun seuraa oli tarjolla niin lähdettiin taas hallille. Noel teki taas onnistuneita hyppynoutoja. Metalliin saatiin paljon hyviä ideoita, miten siitä voisi yrittää tehdä Noelilla mukavamman. Sitten tunnarin kohdalla alkoi taas ahdistaa ja homma meni ihan arpomiseksi. Noel toi aina 1-2 väärää ennen omaa. Annoin tunnarin olla ja myöhemmin, kun oli tehty muuta välissä, tunnari onnistui taas. Noel teki ruutua muuten hyvin, mutta meinais välillä ajautua vähän liikaa vasempaan reunaan... Tämä alkaa olla jonkinlainen ongelma. Enää se ei hae merkkejä, mutta kääntyy liian laajalla kaarteella takaisin minuun päin ja ajautuu vasempaan reunaan... Lopuksi kokeiltiin luoksetulon maahanmenoa tolpan kierron kautta. Ainakin aluksi näyttää, että tästä ei ehkä tule ihan yhtä hankalaa kuin seisomaan pysähtymisestä...

Perjantaina ja launtaina ei menty hallille. Tunnaria ja kaukoja on kuitenkin tehty kaksi kertaa päivässä. Kaukot tuntuu ihan toivottomille, että ne ikinä edistyisi yhtään mihinkään... Huomiseksi meillä on sovittuna agitreenit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti