sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Kolmas kerta toden sanoo!

Tänään oli Noelin kolmas voittajan koe ja vihdoin se ykkönen tuli! Koe oli omassa hallissa, liikkuri tuttu ja tuomarikin melkein tuttu. Hieman harmaita hiuksia ennen koetta aiheutti se, että tuomari aikoi tuomaroida istualtaan rollaattorin päältä. Yllätyksekseni Noel ei kuitenkaan häiriintynyt tuomarista missään vaiheessa koetta. En tiedä oliko sillä mitään merkitystä, että Noel pääsi tekemään tuomarin kanssa tuttavuutta ennen koetta - todennäköisesti ei.


Kehäänmenotarkki ei mennyt ihan niin kuin normaalista. Tuomari oli koirakkoon nähden oikealla puolella, jolloin koiraa ei voinut seuruuttaa kehätarkkiin. Vapautin Noelin ja otin oikealle puolelle pannasta kiinni pitäen. Vähän sellaista väkisin pannasta paikoillaan pitoahan se taas oli. Tämän jälkeen pakka hajosi aikalailla totaalisesti ja Noel liihotteli menemään ihan omia reittejään paikallaolopaikalle. Sain kuitenkin katkenneen yhteyden takaisin ja se pitikin ihan kivasti kontaktia, kun odotettiin liikkeen alkua.

Paikalla makaaminen: 9,5 Annoin aika voimakkaan käskyn maahan menoon ja meni ripeästi. Jättäessä vaikutti tosi jännittyneelle. Oli alussa haistellut maata, mutta sitten skarpannut. Kehään palatessa vastassa olikin ihan eri koira kuin jättäessä. Noel oli vapautuksen jälkeen tosi iloisen ja vapautuneen oloinen, ei enää tietoakaan ahdistuksesta.

Seuraaminen: 8,5 Olen tähän erittäin tyytyväinen, vaikka toki parannettavaa löytyisi paljonkin. Kaavio alkoi paikalla käännöksillä, mikä sopi meille tosi hyvin. Sillä sai hyvin Noelin kuulolle. Oikealla käännös ok, mutta vasemmalla kääntyessä erkaantui. Korjasi kuitenkin itse. Hitaassa käynnissä seilasi ja edisti välillä. Sivuaskeleet oli mielestäni nätit, joskin hitaat, samoin peruutus. Kaikki perusasennot oli kai hyviä.

Liikkeestä istuminen: 9,5 Jippii, se istui :) Annoin jonkin verran apuja, en tiedä lähtikö ½piste siitä, vai pään pyörimisestä, kun menin taakse.

Luoksetulo: 8,5 Noelin ensimmäinen onnistunut luoksetulo! Toki stoppi olisi voinut parempikin olla, mutta pääasia, että pysähtyi. Maahanmeno vähän valui ja siitä pistemenetykset. Vauhti tuntui nyt jotenkin järkevälle, ei tullut ihan niin kovaa kuin tassuista pääsee.

Ruutu: 9 Noel katsoi hyvin ruutuun päin virittelyssä. Kun sanoin valmis, Noel piti kontaktia. Kun liike alkoi, se katsoikin toiseen suuntaan. Odotin hetken, mutta kun ei kontaktia löytynyt annoin käskyn. Lähti epävarmasti, mutta selvästi bongasi ruudun ja lähti etenemään sinne määrätietoisesti. Pysähtyi hyvin, mutta istui. Annoin äkkiä maahankäskyn ja ilmeisesti tuomari ei ehtinyt tätä tajuta, koska hän kommentoi liikkeen lopuksi, että olisin voinut vähän odottaa ennen kuin käskin maahan. Lopussa tuli vähän ohi, mutta korjasi itse. Ruutukin oli tosi hidas normaaliin verrattuna.

Hyppynouto: 9,5 Muuten ihan normaali, mutta vähän hidas, mistä pistemenetyskin tuli.

Metalli: 0 Ekalla käskyllä lähti ihan väärään suuntaan (kohti etäpalkkaa?). Annoin uuden käskyn ja samalla käsimerkin. Nouti nätisti, joskin hitaasti. Liike kuitenkin nollautui liiasta käskyjen määrästä.

Tunnari 8 Lähti taas samaan suuntaa kuin metallissa... Nyt annoin vain suullisen käskyn, minkä jälkeen näytti siltä kuin lamppu olisi syttynyt Noelin päässä "ai, tuollahan ne kapulat olikin...". Näin että merkkasi oman, tarkisti kuitenkin sen jälkeen vielä viereisen ja päätyi sitten omaan. Vapautti itsensä, kun otin kapulan, mitä tuomari ei onneksi ilmeisesti huomannut. Pisteet oli kyllä aika kiltit ottaen huomioon Noelin ylimääräisen lenkin, lisäkäskyn ja hitaan toiminnan kapuloilla.

Kaukot: 9,5 Ekan käskyn kohdalla näin, että Noel katsoo väärään suuntaan, minkä takia annoin tosi voimakkaan käskyn. Nousi ja teki kaikki muutkin vaihdot yhdellä käskyllä. M-S vaihdossa liikkui vähän voimakkaan käskyn takia ja I-M vaihto meni hieman vinoon. Hienot kaukot joka tapauksessa :)

Kokonaisvaikutus 9,5 ½pistettä siitä, että Noelia välillä vähän ahdisti.

Yht. 269p. & VOI1, sija 2/3, tuomari Riikka Pulliainen

Tosi tyytyväinen olen kokeeseen. Noel oli kuitenkin tosi reipas, eikä mitään isompia kämmejä sattunut. Metallin nollaus oli ihan odotettavissa. Tuntui, että Noel otti paremmin kontaktia kuin aiemmin. Tosin loppua kohti kontaktia joutui vähän hakemaan. Alussa se vastasi kehuihin tosi hyvin, mutta loppua kohden huonommin. Etäpalkka toimi myös hyvin. Noel ei yrittänyt karata sille, mutta lopussa selvästi muisti sen. Aion siis käyttää sitä jatkossakin.

4 kommenttia:

 1. Onnea. (:
  Kivalta näytti teidän meno videolla, vaikka en ihan siitä kaikkea ymmärrä tai siis että miten kaikkien liikkeiden pitäisi 10 suoritukseen mennä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jonkun verran selviää tuolta selostuksesta, mikä on mennyt pieleen, mutta eihän sitä aina voi olla itsekään täysin varma, mistä ne pisteet lähtee.

   Poista
 2. Onnea ykkösestä! Kivan näköistä menoa. :)

  VastaaPoista