sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kenraalitreenit

Eilen käytiin vielä tekemässä koko voittaja läpi liikkuroituna ennen koetta. Tällä kertaa ongelmat sitten tulikin vähän eri kohdissa kuin aiemmin. Kerrottakoon nyt pohjustuksena, että perjantaina treenattiin metallia, joka menikin sitten ihan kunnolla metsään. Noel ei halunnut tehdä pitotreeniä metallilla ollenkaan ja itse hermostuin siihen ja sanoin sille vähän liian rumasti. Tein vielä tämän jälkeen tasamaannoudon ohjatun kapulalla ja Noel oli siinäkin selvästi tosi varovainen.

Jätin Noelille etäpalkan (kissanruokaa). Positiivista oli se, että Noel ei yrittänyt kertaakaan karata palkalle. Ensimmäisenä oli seuraaminen. Noel oli hyvin kuulolla liikkeen alussa ja kaiken kaikkiaan olin ihan tyytyväinen seuraamiseen. Oikealla käännös oli Noeliksi ihan kohtuullisen hyvä. Sivuaskeleet ja paikalla käännökset onnistui myös hyvin, peruutuskin oli suora. Kerran jouduin huomauttamaan seuruun loppupuolella, kun meinasi vähän lähteä irtoamaan, mutta korjasi hyvin ja teki lopun hyvin.

Seuraamisesta en palkannut, vaan jatkettiin suoraan liikkeestä istumiseen. Se tärkein onnistui eli istui. Taakse siirtyessäni taisi kyllä liikutella etutassuja. Tästäkään en palkannut, vaan siirryttiin luoksetuloon. Luoksetuloa varten olin käynyt viemässä ennakkoon takapalkan, jotta saisin huijattua Noelia. Tekisin siis valeheiton, kuten kokeessa ja sitten sieltä löytyisikin ihan oikeasti se palkka. Noh, ensimmäisellä yrittämällä stoppi valui aika pahasti, mistä palautus lähtöpaikkaan. Toisella yrittämällä stoppi oli hyvä ja vapautuin se takapalkalle. Noel ei kuitenkaan ollut mennyt lankaan, eikä meinannut tajuta, että siellä on se takapalkka. Yhdessä käytiin se sitten hakemassa. Tämän haluaisin tehdä vielä uudestaan ennen koetta, että se oikeasti uskoisi siihen valeheittoon. Pääasiallinen ongelmahan luoksetulossa on kuitenkin se, että Noel ei sitä pysty edelleenkään tekemään ketjutettuna muihin liikkeisiin, vaikka se yksittäisenä liikkeenä onnistuukin.

Luoksarin jälkeen ruutu. Ruutu oli hieno, ei olisi voinut paljon paremmin mennä. Tosin itse olin sen verran pihalla, että kun stoppasin Noelin ruutuun, jäin odottamaan liikkurin käskyä laittaa se maahan... Vähän aikaa odotettuani muistin, että sehän piti laittaa itsenäisesti... Noel oli jotakuinkin keskellä ruutua ja reagoi nopeasti maahanmeno käskyyn. Lopun seuraamiseen annoin muistutuksena lisäkäskyn, kun se oli jo ihan lähellä tulossa.

Sitten hyppynouto... Lähti ihan normisti, mutta ei nostanutkaan kapulaa. Seisoi vähän aikaa kapulan vieressä ja päätti sitten tulla takaisin ilman kapulaa. Kapulan kohdalla se kyllä vilkuili etäpalkkaa, mutta en usko, että se oli kuitenkaan syy olla noutamatta, vaan se perjantainen metalliepisodi. Käskytin uudestaan ja toi sitten vaikean näköisenä kapulan. Eipä ollut kovin hyvä fiilis lähteä tekemään metallia, mutta päätin kuitenkin, että se tehdään. Lähti varoivaisesti, mutta nosti kuitenkin kapulan, josta palkkasin suoraan.

Tunnaria lähti tekemään ihan iloisesti. Haisteli rauhassa, mutta selvästi väisti omaa ja toi väärän. Otin väärän pois, enkä sanonut mitään ja lähetin uudestaan. Nyt toi oman. Luulen, että tässäkin on kyse siitä, että tunnarin kohdalla painetta on jo kerääntynyt niin paljon, ettei vaan enää pysty. Tunnarihan on ollut aiemmissa kokeissakin tosi vaikea, vaikka treeneissä se on Noelin bravuuriliike.

Lopuksi kaukot. Kaukot Noel teki reippaalla asenteella. Vaihdot oli ripeät, eikä jääneet vajaiksi. Muuten siis oikein hienot, mutta väliin ehti tehdä taas yhden ylimääräisen vaihdon. En kuitenkaan siitä erityisemmin huomauttanut, vaan käskin vaan takaisin oikeaan asentoon. Mieluummin kuitenkin näin päin, kuin että vaihdot on nihkeät ja joutuu antamaan tuplakäskyjä. Lopuksi siirryttiin hallitusti etäpalkalle.

Eipä olisi tullut 1-tulosta näistä treeneistä. Harmittaa kyllä tosi paljon, että metallin piti hajota juuri nyt ja ihan saan siitä vielä syyttää itseäni... Nyt pidän pari päivää ihan taukoa noudoista ja sitten koitan tehdä niitä jollain superpalkalla... Tunnarin tein eilen illalla ja tänä aamuna siten, että sai palkaksi koko ilta-/aamuruuan. Tunnariin puuttuminen vaan on aika mahdotonta, kun ongelma tulee esiin vasta koemaisessa suorituksessa, mutta koitan nyt kuitenkin saada monta onnitumista alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti