maanantai 26. tammikuuta 2015

Kuulumisia

Treenailtu on ahkerasti ja kisoihinkin ilmoitauduttu.

Kahden viikon päästä ollaan menossa oman seuran tokokokeeseen. Tämä on se viimeinen oljenkorsi, kokeet omassa hallissa. Koitan olla miettimättä koetta sen enempää, treenataan vaan niin kuin treenattaisiin muutenkin. Luoksetulon stopit on olleet treeneissä suorastaan superhienoja Noeliksi, mutta toinen juttu tietysti, miten hyvin ne pysyy kasassa kokeessa. Lauantaina jopa nähtiin Noelin hieman ennakoivan stoppia. Ei se varsinaisesti hidastanut, mutta laukka muuttui sellaiseksi pomppivaksi ensimmäisen merkin kohdalla.

Noel & Kuje <3
 Ruudun paikka on taas vaihteeksi aika hajalla. Ruutuun Noel kyllä löytää, mutta tällä hetkellä se hakee tosi voimakkaasti ruudun oikeaa reunaa. Tähän saatiin neuvoksi tehdä kokeeseen asti ruutua targetilla. Tosi harmi, että tämäkin piti sattua juuri nyt... Enimmäkseen on koitettu treeneissä keskittyä kontaktiin ja liikkeitten väleihin. Tulos on ollut vähän vaihtelevaa, mutta esimerkiksi viime treeneissä Noel piti tosi hyvin kontaktia ja oli hyvällä ilmeellä jopa luoksetulon aloituksessa siellä ahdistavassa nurkassa... Luulisin, että uskallan kokeilla kokeessa etäpalkkaa.


Agilityä käytiin treenaamassa viime viikolla oikein kaksi kertaa. Maanantain treenit oli ensimmäiset möllien jälkeen ja Noelin mielentila oli selkeästi siellä mölleissä. Se oli ensimmäisellä kierroksella tosi hidas ja selvästi himmasi puomilla. Keinun kuitenkin teki vähän autettuna. Toisella kierroksella keskityttiin vauhtiin ja meno alkoikin jo näyttää paremmalta. Noel ei kuitenkaan suostunut puomille, koska oli tehnyt keinua. En muista, että se olisi ikinä kieltänyt noin selvästi puomia. Livahti monta kertaa mun selän takaa kaukana olevaan putkeen, mikä siis oli täysin epäloogista. Lopulta kyllä sain sen puomille, kun "kädestä pitäen" ohjasin, meni hitaasti.


Perjantai olikin oikein supertreenipäivä. Ensin käytiin kävellen hallilla tekemässä samaa rataa kuin maanantaina. Saatiin oikein koutsi mukaan. Nyt vauhti oli ennallaan ja Noel pystyi taas leikkimään hallissa. Puomikin meni entiseen malliin, keinu jätettiin suosiolla välistä. Noel jaksoi tosi hyvin, vaikka tehtiin teknisiäkin juttuja ja kokeiltiin samaa kohtaa eri ohjauksilla. Lopuksi Noel pääsi vähän rallattelemaan 3-kuisen sheltin kanssa. Noel oli jotenkin tosi innostunut tästä kaverista ja juoksi sen jopa kumoon muutamaan otteeseen, mitä en muista sen ikinä tehneen. Illalla tultiin sitten takaisin hallille. Ensin treenattiin vähän (tokoa siis), sitten koulutin pari tuntia, minkä Noel odotti kiltisti häkissä ja sen jälkeen vielä vähän jatkettiin omia treenejä.

 
Lauantaiaamu aloitettiin taas treeneillä. Päivällä Noel pääsi sitten leikkimään 10-viikkoisen Kujeen kanssa. Vähän saatiin leikkiäkin aikaiseksi, mutta enemmän Noelin huomio oli sen arkkivihollisissa; hiihtäjissä... Niitä vaan ei voi olla kyttäämättä ja huutelematta perään. Noh, pentu sai ainakin siedätystä räkyttävään shelttiin. Illalla lenkkeiliin vielä koiraseurassa.
Sunnuntaina Noel saikin sitten lepuutella. Lauantai-iltana sitä olisi jo voinut erehtyä luulemaan väsyneeksi :D Tänään aloitetaan treeniviikko taas ohjatuilla agitreeneillä ja koitetaan olla yhtä aktiivisia kuin viime viikollakin.

Ja niin, tosiaan viikko tokokokeen jälkeen ollaan menossa rally-tokokokeeseen Jyväskylään. Rally-juttujakin on vähän koitettu muistutella mieleen, mutta enimmäkseen nyt panostetaan siihen tokokokeeseen.

Kuvat Hannan ottamia lauantaina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti