maanantai 9. maaliskuuta 2015

Tervetuloa Eino!

Meille muutti eilen uusi perheenjäsen Eino! Eino on 7 viikkoa vanha bordercollien alku, viralliselta nimeltään Valonnopeus.

 
Eino vaikuttaa juuri sellaiselta pennulta, mitä halusinkin. Olin katsomassa Einon pentutestiä viikko sitten ja oli ihan käsittämätön tunne, kun se käyttäytyi siellä juuri niin kuin vain unelmissaan voi toivoa pennun käyttäytyvän. Eino oli pentueen tasapainoisin ja rauhallisin pentu, joka ei pienistä hätkähdä. Kovat äänet ei saaneet sitä reagoimaan mitenkään. Eino oli myös sosiaalinen, joskin kaikista pennuista löytyy myös itsenäisyyttä. Eino leikki pennuista parhaiten ja sillä oli tiukka syvä ote leluun. Eino myös palautti lelun ainoana pennuista. Einolta löytyy myös omaa tahtoa ja se vastusti käsittelyä kovaäänisesti, kuten sisaruksensakin.
 

Eino on kotiutunut hyvin ja vaikuttaa näin äkkiseltään sellaiselta pennulta, mitä testikin antoi ymmärtää. Eino on ollut reipas, eikä mikään ole sitä isommin jännittänyt. Ruoka sille maistuu edelleen hyvin, kuten synnyinkodissakin. Eino onkin ikäänsä nähden aika iso poika, painoa on jo varmasti lähemmäs 6 kiloa.

Vauhti päällä!
Ulkoilut on sujuneet hyvin ja mikä parasta, Eino on tehnyt kaikki tarpeensa ulos. Eino osaa myös pyytää ulos hädän yllättäessä ja yöllä käytiinkin kerran pihalla. Eihän se herkkua ole herätä keskellä yötä ulos, mutta teen sen ilomielin, jos sillä saan nopeasti sisäsiistin pennun. Koska Eino on rohkea ja itsenäinen, vähän jännitin sen irti päästämistä. Eino kuitenkin käveli niin nätisti perässäni hihnassa, että ajattelin, miksei se tekisi sitä ilman hihnaakin ja tänään jo ulkoiltiinkin vapaana. Toki Eino ei ole mikään jaloissa pyörijä, mutta se tulee jo aika hyvin kutsusta luokse ja pysyy kuitenkin näköetäisyydellä.

Eino näyttää kieltä :D
Eino ei ole ollut kovin kiinnostunut aikuisista koirista, vaan ennemmän minun perääni (mikä on tietysti hyvä asia). Noel oli alkuun vähän liiankin innokas ja tungetteleva. Nyt se on kuitenkin jo vähän rauhoittunut. Leikkejä ei ole vielä saatu aikaan, tuntuu ettei Noel ja Eino vielä oikein ymmärrä toisiaan. Jasminkin on ottanut Einon yllättävän hyvin vastaan. Ei se siitä tykkää, mutta sietää yllättävän hyvin. Ne on jopa haistelleet Einon kanssa ja Eino on koittanut vähän haastaa leikkiäkin.

Pennun elämä on väsyttävää <3
Einon lempi lelut on tällä hetkellä tyhjät tölkit ja vanhat t-paidat. Ne on paljon kivempia kuin "oikeat" lelut. Einolla on myös metallikapula lattialla, mitä se jo eilen kanniskeli ihan oikeaoppisesti, harmi etten ehtinyt saada kuvaa. Ainut ikävä asia on ollut Einon mielestä panta. Panta harmittaa sitä kovasti ja se rapsuttelee sitä vinkuen. Panta on nyt kuitenkin ollut sillä kaulassa sisälläkin ja vaivaa jo selvästi vähemmän.
 
Töppöset <3
Blogille pitäisi keksiä uusi nimi, koska se on nyt Noelin ja Einon yhteinen. Ehdotuksia?

9 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana koiravauva <3 ja tuo väritys sulattaa sydämen!

  Ihania pentuhetkiä teille! Nautihan, sillä pentuaika menee nopeammin kuin luuletkaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eino on aika ihana <3

   Koitan nauttia joka hetkestä, vaikka toki myös odotan innolla Einon kasvamista :)

   Poista
 2. Bordercollie!! Mitä ihmettä, voi himskatti miten ihana, ONNEA! <3 Nyt saat luvan postailla tästä ihanuudesta paaaljon kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarkoitus olisi ottaa paljon kuvia ja ajattelin tehdä jokaisesta viikosta videonkin :)

   Poista
 3. Onnea rajalassiesta. :) Vaikuttaa kivalta kaverilta.

  VastaaPoista
 4. Ihana! Miten olisi lentävät paimenet? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko lentävät paimenkoirat parempi, kun pelkästä paimenesta tulee mieleen lammaspaimen :DD Muita nimiehdotuksia ei tuu nyt mieleen

   Mutta, todella suloinen tuo Eino ja aivan ihanan värinen. (:

   Poista