sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Rally-tokokisoissa

Kisasin tänään ensimmäistä kertaa virallisissa kisoissa kahdella koiralla. Noel kisasi ensimmäistä kertaa voittajassa ja Eino ensimmäistä kertaa ylipäänsä missään virallisissa kisoissa. Ensimmäisiä kertoja riitti siis kerrakseen.

Noel aloitti voittajaluokassa. Noel tuntui lämpätessä ihan ylivireiseltä, mistään ei meinannut tulla mitään, kun se kieppui kuin hyrrä milloin mihinkin suuntaan. En kuitenkaan ollut kovin huolissani, koska arvelin, että vire laskee kuitenkin radalle mennessä. Ja niinhän se laskikin, mutta ei onneksi kuitenkaan pohjalukemiin. Noel oli tosi reipas ja häntä heilua läpi radan. Alussa se vähän katseli taakseen, mutta kokonaisuutena tosi hieno rata!

Rata alkoi heti meille haasteellisesti, nimittäin juoksulla ja pujottelulla. Tämä sujui kuitenkin hienosti. Seisomisestakin selvittiin ilman käsikosketusta. Molemmat oikeaan oli ihan super hieno, arvostelulomakkeessakin oli sen kohdalla maininta hieno. Koira oikealta eteen ja vasemmalta oikealla - Noel meinasi tulla vasemmalle sivulle, mutta korjasi, tästä -1 tvä. Ennen spiraalia Noel vaihtoi selkäni takana puolta, joten uusittiin. Spiraali sujui hienosti. Myös puolen vaihto jalkojen välistä sujui hienosti.

Käännös oikeaan, odota ja istu - tämä on osoittautunut meille kisoissa haastavaksi kyltiksi ja keksittiin taas uusi tapa mokata se. Koitin varmistaa Noelin istumaan jäämistä käsimerkillä, jonka se tulkitsi seisomismerkiksi ja pomppasi ylös. Toki oma moka, kun olisin vaan luottanut, että se jää sinne suullisella käskyllä. Tajusin, että se teki sen pompun, mutta jotenkin ajattelin, että se olisi vaan -1 tai -3, mutta -10 tvä se oli. Kaiken kukkuraksi, jouduin taas pyytämään Noelia kaksi kertaa sivulle. Noh, tekevälle sattuu ja omaksi mokaksi tämän lasken.

Tajusin ehkä viikkoa sitten, ettei olla ikinä treenattu käytösruutua. Tällä viikolla sitten tehtiin pari treeniä, eikä siinä ilmennyt ongelmia, osaahan se nyt paikallaan pysyä. Käytösruutu tehtiin koira edessä istuen. Tämä osoittautui hieman haasteelliseksi siltä osin, että koira istui selkä kohti suorittavaa koiraa. Noelin pää pyöri välillä kuin pöllöllä, mutta se oli kuitenkin koko ajan rauhallisen oloinen. Käytösruudusta ei siis vähennyksiä. Lopputuloksena VOI86 ja 3.sija.

Video:

Eino pääsi kisaan kahdeksannelta varasijalta, koska ilmoitin sen kisaan vasta ilmoajan päätyttyä. Alunperin en nimittäin meinannut sitä ilmoittaa koko kisaan, mutta kun möllit meni niin hyvin, niin pitihän se sitten ilmoittaa kuitenkin. Sain tietää mukaan pääsystä vasta perjantaina, joten ainokaiset rally-tokotreenit tehtiin eilen.

Einon vuoro oli vasta iltapäivästä. Se oli vielä Noeliakin ylivireisempi lämpätessä. Tuntui, ettei se pystynyt keskittymään mihinkään ja piippasi taukoamatta. Jotenkin sain sitä kuitenkin pakettiin ja leikitin pallolla varmaan puoli tuntia ennen omaa suoritusta. Sainkin sitä parempaan vireeseen ja ennen suoritusta se jo pystyi tekemään hiljaa. Alkurata meni sujuvasti. Koira eteen ja peruutus - Eino liukasteli eteen tullessa ja hihna sotkeutui kuonon ympärille, mutta se ei tuntunut menoa haittaavan. Jotenkin sain sen käsiavuilla pitämään sen verran etäisyyttä, ettei otettu kontrollivirhettä.

Loppuradasta Einon keskittyminen tuntui vähän huonolta, vaikka se kontaktia pitikin. Eteen tulossa se oli ihan toisessa reunassa ja sivulle tullessa se meinasi tulla liian eteen, mutta korjasi itse. Samalla kyltillä se alkoi piipata, vire alkoi nousta palkattomuudesta. Saksalaisessa se ei meinannut lähteä kiertämään ja itse lähes pysähdyin. Loppu siis tuntui vähän takkuiselta, vaikkei siinä mitään isompaa sattunutkaan. Tuloksena ALO100 ja 1.sija. Kolmella parhaalla oli 100p., mutta Einolla paras aika. Kerrankin kävelin reippaasti.

Ei tämä missään nimessä huonosti mennyt, mutta Juvan mölleissä meni kyllä selvästi paremmin kuin nyt. Näköjään vähän huonompikin suoritus kuitenkin riitti täysiin pisteisiin. Seuraamispaikka ei pitänyt ihan niin hyvin, lopussa tuli pientä herpaantumista ja ääntä.

Video:

Kokonaisuutena kuitenkin erittäin onnistuneet kisat! En edes jännittänyt kovin paljoa.

2 kommenttia:

  1. Hienosti molemmat menevät! :) Eino erityisesti ilmentää suurta innokkuutta toimiessaan, siitä kuullaan vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista! :) Vaikka olenkin välillä aika kriittinen, niin luotan kyllä siihen, että hyvä siitä vielä tulee!

      Poista