sunnuntai 29. toukokuuta 2016

RTK3 Noel

Viikko sitten kisattiin Noelin kanssa Lappeenrannassa. Paikka oli meille ihan uusi tuttavuus, mutta osoittautui onneksi hyvin rauhalliseksi paikaksi ja pieni vesisade vähensi entisestään kehän laidalla seisoskelijoita. Tietysti muutenkin voi- ja mes-luokkien aikaan on yleensä rauhallista, kun osallistujia on niin vähän. Mukavasti voittajassa kuitenkin alkaa jo olla koiria ja nytkin oli jopa 15 koirakkoa.

Noel oli reipas kisapaikalla ja kisatilanteessakin mielentila oli suht hyvä. Heti ensimmäinen kyltti oli puolenvaihto takaa, joka on vähän takkuillut viime aikoina. Nytkin tarvitsi kaksi käskyä, mutta koska oli valinnut "teemaksi" tehdä tehtävät riittävän ajoissa, ehdittiin toisellakin käskyllä tehdä tehtävä suoristusalueella. Oikean puoleinen seuraaminen jätätti taas pahasti ja koko ajan tuntui, että koira livahtaa mikä hetki tahansa selän takaa vasemmalle puolelle. Treeneissä tätä jätätysongelmaa ei ole koskaan ollut, mutta ilmeisesti koetilanteessa on jotenkin epävarma oikealla puolella seuraamisesta. Kolmas kyltti - koira oikealta eteen ja vasemmalta kiertäen sivulle - yksi vaikeimmista kylteistä meille oli aika tahmea, joten siitä -1 tvä. Seuraava kyltti oli niinkin helppo kuin 90' vasempaan, mutta jotenkin kummasti Noel lähti ennakoimaan(?) käännöstä, joten siitäkin -1 tvä. Seuraava kyltti oli puolenvaihto jalkojen välistä, mistä -1 ov. Tälle en keksi muuta selitystä kuin sen, että tein sen liian aikaisin kylttiin nähden. Onnistun aina mokaamaan tämän kyltin jotenkin., mutta voi että oli helpottunut olo, kun koira seurasi taas turvallisesti vasemmalla puolella :P

Seuraavana oli taas meille hankala kyltti, käännös, jossa koira jätetään istumaan. Noel lähti mukaan taas vasta toisella käskyllä, tästä ei kuitenkaan mitään virhettä. Seuraavalla kyltillä tapahtui taas jotain jännää ja jouduttiin uusimaan se. Tämän jälkeen rata lähti lopulta sujumaan, eikä virheitä enää tullut. Tosin pyörähdyksessä tarvitsi lisäkäskyn ja omaan silmään se tapahtui liian myöhään kylttiin nähden, mutta ei kuitenkaan virhettä. Käytösruudusta saatiin -1 py. Asento oli edessä maaten ja Noel kerran ihan nopeasti nuuhkaisi maata. Suurempi haaste oli se, että käytösruudun valvojalla oli sadeviitta päällä, joka vähän lepatteli tuulessa, joten Noel välillä mulkoili sitä pahasti. Lisäksi rata oli koiran takana, joka olisi voinut olla aika haasteellista, jos rataa suorittava koira olisi haukkunut tai ohjaaja käskyttänyt sitä jotenkin kovaäänisesti.

Lopputuloksena VOIHYV 93p. & RTK3, sijoitus 4.

Alla video:

Nyt sitten pitäisi alkaa treenata mestariluokkaa varten. Ajatuksena olisi kisata syksyllä. Oikeanpuolen seuraamista on ollut loppujen lopuksi melko vähän voittajaluokassa. Nytkin sitä oli puolenvaihtojen lisäksi vain kolme kylttiä. Mestariluokassa osuus lienee selvästi suurempi, joten sitä pitäisi nyt vahvistella, jotta sujuisi kisoissakin. Treenattavia kylttejä olisi edessä puolenvaihto, valkovuokko ja tulppaani, edessä peruuttaminen ja merkki. Näistä puolenvaihto edessä tuntuu kaikista haastavimmalta. Valkovuokko ja tulppaani pitäisi mennä samoilla käskyillä kuin muutkin käännökset. Edessä peruuttaminen sujuu, mutta suoruutta pitänee treenata. Merkkikin on tuttujuttu, mutta erottelutreeniä kylttien kanssa pitänee tehdä. Ja tietysti tulee uusia kylttejä, jotka voidaan tehdä myös oikealla, mutta ollaan oikeastaan kaikkia aiempia kylttejä tehtykin jo molemmilla puolilla. En näe RTK4 kovin vaikeana saavuttaa, mutta se valionarvo voikin sitten olla toinen juttu. Noel pitäisi saada paljon nykyistä skarpimmaksi kisatilanteessa, jotta se pystyisi tekemään niin virheettömiä suorituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti