perjantai 10. tammikuuta 2014

Paluu agilityn pariin...

Todistusaineistoa Noelin karvanlähdöstä :)
Eilen katselin agilityvideoita youtubesta ja inspiroiduin lähtemään tänään treenaamaan. Me ei käyty siis ollenkaan tokohallin puolella, eikä tehty yhtään mitään tokoon liittyvää!

Aloin miettiä, että mikä meillä oikein mättää ja päädyin siihen, että aika paljon on varmasti kiinni omasta ohjauksesta. Ja se on asia johon voin itse vaikuttaa. Ensinnäkin mua ärsyttää se kumara asento, millä juoksen. Ihan niin kuin se jotain auttaisi. Päin vastoin, suorassa juoksemalla pääsisi todennäköisesti lujempaa. Toiseksi mulla pitäisi olla itsellä varmasti enemmän liikettä, kun koira ei ole mikään tykki. Ja koiraan pitäisi uskaltaa luottaa enemmän, eikä aina varmistella kaikkea. Noh, ei kai sitä ohjaamista opi kuin ohjaamalla, harmi vaan että Noel joutuu olemaan mun harjoituskappaleena...

Tänään Noelilla olikin sitten vauhtia ja intoa taas hurjasti. Kuten sanottu, tämä sen vaihteleva vauhti asettaa mulle omat haasteensa, kun ei aina oikein tiedä, että millähän vauhdilla se tänään on liikkeellä. Sillon, kun se on hitaampi, se on yleensä myös paljon kuuliaisempi. Sitten taas, kun on turbovaihde päällä, ei niin ehdi kuunnella kartturin ohjeita.

Arvatenkin tänään Noel ehti suorittaa aika monta ylimääräistä estettä, mutta silti olen siihen erittän tyytyväinen. Ihan varmasti hallinta on treenattavissa, mutta vauhtia on hankala lähteä lisäämään, mikäli sitä ei ole. Kun Noelilla on tämä ns. turbovaihde päällä, se myös kestää huomattavasti paremmin toistoja.

Kepit ei tänään oikein luistaneet, sillä niiden päässä odotti putki, eikä Noel vaan malttanut pujotella loppuun saakka. Oli ehkä turhan vaikea paikka sille ja se alkoi taas haukkua turhautumistaan. Niinpä lisäsin suosiolla loppuun pari ohjuria ja johan alkoi sujua. Kontaktit toimi tänään myös kiitettävästi. Sain vinkkiä tähän meidän kontakteilla jumitus ongelmaan, että kontakteilla kannattaisi käyttää etupalkkaa, jolloin koira saa palkan vasta lähdettyään sieltä kontaktilta. Tämä varmasti toimisi, mutta tänään en voinut sitä kokeilla, sillä ei ollut apparia vahtimassa palkkaa.

Että tällasta tänään. Tokoakin on treenattu ja päiväkirjaa kirjoitettu ahkerasti. Ketään ei todennäköisesti kiinnosta lukea meidän treeneistä kovin yksityiskohtaisesti, joten kirjoittelen ne omaksi iloksi sinne päiväkirjaan.

Noel myös nukkuu joskus, tyynyn päällä tietenkin...

1 kommentti:

  1. Kyllä te tuutte vielä kehittymään agilityssäkin. (:
    Ihana tuo nukkumiskuva.

    VastaaPoista