perjantai 29. toukokuuta 2015

Kisaviikonloppu

Ehkä sitä pitää vielä kuitenkin palata noihin viime viikonlopun kisoihin.

Lauantaina oli Noelin toinen yritys EVL:ssä ja ehkä meidän tokohistorian huonoin koe. Kentällä oli hirmuinen tuuli ja kaikki vähän lepatti ja lenteli, mikä osaltaan varmasti vaikutti Noeliin. Kuitenkaan se ei kehän ulkopuolella pelännyt esim. lepattavaa toimitsijatelttaa. Noel oli kehän ulkopuolella tosi kivan tuntuinen ja vielä kehään mennessäkin, mutta suorituksissa se ei kyllä näkynyt.

Kehäänmeno oli vähän inhottava, kun Anne tykkää tehdä vähän liian läheistä tuttavuutta koirien kanssa Noelin mielestä. (Olen useammassakin kokeessa huomannut, että Anne jää pitemmäksi aikaa rapsuttelemaan arempia koiria, en tiedä, mikä hänen tarkoitusperänsä siihen on). Noeliakin rapsuteltiin poskivilloista, vaikka peräpäätä kai kehänmenotarkissa ensisijaisesti katsellaan.

Paikalla istuminen: 0 Noel tuntui kehään mennessä hyvältä. Juuri ennen kehään menoa tein istumaan jättöjä, missä ei ollut mitään ihmeelistä. Kehässä se sitten nousi saman tien seisomaan jätön jälkeen ja seisoi koko 2 minuuttia niillä sijoillaan.

Paikalla makaaminen: 0 Noel meni hitaasti maahan ja toinen etutassu jäi koukkuun sen alle, mitä se ei käytännössä ikinä tee. Makuun alkupuolella se hypähti puoli omaa mittaansa eteen päin, mikä nollasi koko liikkeen.

Seuraaminen: 6 Liike alkoi paikalla käännöksillä, mitkä Noel teki hitaasti. Sitten, kun olisi pitänyt lähteä liikkeelle, se jäi kiinni häiriöön ja jäi istumaan, tuli seuraamaan vasta uudesta käskystä. Paikoitellen se kyllä seurasi ihan oikealla paikalla, mutta kunnollista kontaktia ei kyllä ollut missään vaiheessa ja välillä se jätätti. Jätättäminen on kyllä ihan uusi juttu, koska aiemmin se irtosi kokeissa sivuttaissuunnassa. Sivuaskeleet oli ok ja pakki oli hieno. Myös oikealle käännösten tehotreenaus ihme kyllä näkyi kokeessa ja siinä missä oikealle käännökset on saaneet sen aiemmin irtoamaan entisestään, niin nyt se tuli niihin tosi hyvin ja jopa paransi hetkellisesti seuraamispaikkaansa.

Zeta: 5 Seuraamista ei nähty tässäkään liikkeessä, kuten ei myöskään ensimmäisenä ollutta istumista. Seisominen oli hyvä, maahanmeno hidas.

Luoksetuli: 0 Lähti tekemään hienoa stoppia, mutta painuikin maahan, mahdollisesti tästä hämmentyneenä ei tehnyt varsinaista maahanmenoa ollenkaan, vaan kipitti sivulle.

Ruutu: 8,5 Tässä kohtaa alkuperusasennon ottaminen oli jo todella hankalaa ja Noel oli omissa maailmoissaan. Olin varma, ettei se lähtisi merkille, mutta sinne se kipitteli ravaten ja vähän ylimääräistä kaarta tehden. Merkiltä lähti hyvin ruutuun ja meni nopeasti maahan. Loppuseuraaminen oli melko huono.

Ohjattu nouto: 9 Nyt Noel tuli hyvällä asenteella kehään. Saatiin oikea eli vaikeampi puoli. Varasti merkille mun hengen vedosta (opetettu juttu, oli siis oikeasti kuulolla). Lähti epäröimättä oikealle ja palautti hyvin :)

Metallihyppynouto: 10 Ei se nyt oikeasti noin hyvä ollut, mutta Noeliksi hyvä. Epäröi kapulan nostoa mielestäni sadasosasekunnin verran ja olisi voinut olla nopeampi.

Tunnari: 0 Noel oli edelleen hyvässä mielentilassa ja lähti kapuloille hyvin. Lähti haistelemaan oikealta järjestyksessä ja merkkasi oman selvästi. Avasi jo suutakin sen kohdalla. Jatkoi kuitenkin ohi ja nosti reunimmaisen ja palautti sen tosi iloisen oloisena. Tosi kummallista.

Kaukot: 7,5 Hienot kaukot oli. Ei ylimääräisiä käskyjä tai vääriä vaihtoja. S-M otti vähän taaksepäin. En tiedä, miksi näin huonot pisteet.

Yht. 154p. EVL 0 sija 8/9, tuomari Anne Nokelainen

Toinen kehä oli selvästi ekaa kehää parempi. Alan olla melko epätoivoinen Noelin seuraamisen suhteen. Treeneissä se seuraa jo nykyään ihan kivasti, mutta kokeessa ei vaan pysty, ei kykene, mikä sitten pilaa itse seuruun lisäksi myös zetan. Luoksetulo taas kosahtaa milloin mistäkin syystä. Paikalla olojen epäonnistumisen laitan osittain sen piikkiin, ettei olla päästy niitä viime aikoina oikein treenaamaan. Istumisen nollaus oli varsin kummallinen, tällaista ei ole tapahtunut ikinä. Makuun nollaus taas oli ehkä vain ajankysymys. Sellaista pientä asennon korjaustahan se on tehnyt ennenkin, kun oikein ahdistaa, nyt se korjausliike vaan oli vähän isompi.

En todellakaan tiedä, mitä Noelin tokouralle nyt tapahtuu. Treenaaminen tuntuu jokseenkin turhalle, kun ongelmat tulevat pääasiassa vasta kokeessa. Mitään hirveitä häiriötreenejäkään en aio lähteä tekemään, ne ei vaan ole Noelin juttu. Luovuttaminenkin tuntuu tyhmälle, kun on kuitenkin EVL:ään asti päästy. Luulen, että Noel kuitenkin keskittyy nyt vähän aikaa muihin juttuihin ja jossain vaiheessa pitää vaan yrittää saada onnistuneita kisatreenejä alle. Seuraava koe kuitenkin vasta uusilla säännöillä.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa aksakisat, joista toivoin nollia samaan tahtiin kuin tokokokeestakin... Niitä ei kuitenkaan tullut. Radat oli helppoja ja molemmilla oli keinu. Ekalla radalla keinu oli tosi hieno, puomille menoa vähän arpoi ja suoritti sen hyyyvin hitaasti matalana hypäten lopuksi alasmenokontaktin yli... Muilta osin oli puhdas rata... Päästiin kuitenkin palkinnoille, sillä Noel oli luokan ainut koira.

Toisella radalla kielsi ensin keinun, mutta toisella yrittämällä meni ihan reippaasti, samoin kielsi puomin, mutta toisella yrittämällä meni senkin ihan hyvin. Kepeillä meni toiseen väliin, mitä en korjannut, joten siitä hylky. Loppujen lopuksi olen kuitenkin tyytyväinen molemppi ratoihin. Noelilla oli hyvä vauhti ja se pääsi hyvin yli keinun ja puomin aiheuttamasta ahdistuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti