sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Noelin kisat

Eilen kisattiin tämän vuoden ensimmäiset viralliset agikisat. Tuomarina oli kroatialainen Alen Marekovic (Einon emän kasvattaja). Radat olivat hyvin haastavia, eikä nollia tullut kuin muutama. Meidän saldo oli hyl, 5 yliajalla ja hyl.

Ensimmäisenä se tärkein, nimittäin Noel osallistui kahdelle agiradalle, joilla oli keinu! Ensimmäisellä radalla keinu oli kuin tilauksesta kolmanneksi viimeinen este, jonka jälkeen oli putki. Jännitin eka rataa eniten ja Noelkin oli tahmein tällä radalla. Keinu meni kuitenkin hienosti! Noel meni keinulle sujuvasti, teki sen reippaasti, lähti vasta luvan kanssa ja pystyi jatkamaan sujuvasti rataa. Ei vaikuttanut mitenkään säikähtäneeltä keinun jälkeen. Heti kolmannelta esteeltä tuli kielto, olin myöhässä. Kepeillä Noel teki ensimmäisen keppivirheensä kisoissa. Keppikulma oli meille hieman haastava, Noel kuitenkin meni oikeaan väliin, mutta ei sitten taipunut toiseen. Uudellakaan yrittämällä ei onnistunut, mutta en enää korjannut, mistä hylky. Keppien jälkeen unohdin, mihin ollaan menossa... Tämän jälkeen loppu suijui sitten jo ihan hyvin, mitä nyt Noel tuli viimeisestä esteestä ohi, kun en enää ohjannut kunnolla. A ja puomi oli molemmilla radoilla hyvät, ei kontaktivirheitä.

Toinen rata oli sitten ensimmäinen peilikuvana eli keinu oli heti kolmantena esteenä. Nyt Noel tuli siitä ohi (noin se aina tekee, lähtee ihan pokkana toiseen suuntaan), mutta tuli kuitenkin keinulle, eikä tämäkään keinu sieltä hitaimmasta päästä ollut. Keinun jälkeen jatkoi taas reippaasti. Yhdessä takaakierrossa lähti hakemaan keppejä, mutta korjasi. Jännäsin meneeko se puomille enää keinun jälkeen, mutta ei epäröinyt yhtään. Yliaikaa meille tuli yli 5 sekuntia. Keinulla meni aikaa ja tuo takaakierrossa haahuilu ja Noel nyt muutenkin valuu käännöksissä (pääasiassa mun vika varmaan).

Viimeisenä hyppäri, jolta oikeasti toivoin nollaa. Radan muistaminen tuntui vaikealta ja ohjausvalinnat, kun oikeasti piti tehdä jotain ohjauskuvioita... Heti kakkosen jälkeen meinasin unohtaa, mitä piti tehdä. Jäin vähän jälkeen, enkä enää ehtinyt aikomaani persjättöön ennen pituutta, mutta pituudelta putkeen meno sujui ihan hienosti takaaleikkauksellakin. Kepit haki myös hienoti ja keppien jälkeinen takaakierto ok. Tämän jälkeen taas vähän töppäilin ja tein jonkin omituisen pakkovalssin seuraavalle hypylle. Putki, takaakierto ja putkelle irtomainen meni hyvin. Putken jälkeisen takaakierron jälkeen olisi pitänyt lähteä paljon nopeammin ja kovempaa eteenpäin. Jotenkin Noelin vauhti pääsi yllättämään ja olin auttamattomasti myöhässä, joten Noel kääntyi katsomaan minua ja tuli hypystä ohi. En korjannut ja loppurata ei sitten mennyt ihan suunnitelmien mukaan, eikä edes oikeassa järjestyksessä. Harmitti, kun olin saanut pelasteltua ekat 19 estettä, että rata kosahti tähän. Vihrhe oli vähän epätyypillinen Noelille, kun yleensä se hakee esteet hyvin, vaikken olisikaan ihan siellä, missä pitää.

Joka tapauksessa olen tosin tyytyväinen kisoihin. Ykkösasiana tietysti se, että Noel teki keinun kaksi kertaa, eikä se näkynyt mitenkään muussa suorituksessa. Noelilla oli kiva asenne varsinkin kahdella viimeisellä radalla. A ja puomi sujui hienosti. Toisaalta jäi tunne, että meillä olisi ihan hirveästi treenattava. En tiedä, ollaanko me edes oikeasti valmiita kakkosten radoille. Radat tuntui vaikeille, tuntui etten osaa tarpeeksi hyvin tarvittavia ohjauskuvioita. Ajoitukset on ihan totaalisen pielessä. Noel ei osaa keppejä riittävän hyvin, niiden treenaamiseen olisi pakko löytää jokin Noelille sopiva tapa.

Kaikesta huolimatta ilmoitin Noelin viikon päästä uusiin kisoihin, kahdella agiradalle. Ne on myös meidän ekat kisat muualla kuin kotikentällä. Nyt tuntuu sille, että on taas jokin syy treenata, meillä on vielä ehkä mahdollisuus kehittyä. Pitää käydä tässä välissä treenaamassa ja kokeilla keinua. Nythän ei voi tietää, miten keinun tekeminen kisoissa on Noeliin vaikuttanut. Jonkunlainen kisavire sillä kyllä kisoissa on, sillä keinu oli siellä parempi kuin treeneissä. Noel kävi taas kovin kuumana kisapaikalla, mutta silti se vire ei vaan vieläkään kanna kunnolla radalle asti. Ei se enää yhtä ahdistunut ole radalle mennessä kuin aiemmin, mutta kyllä se edelleen menee lähdössä vähän vaikean oloiseksi.

Tässä vielä video, keskittykää niihin keinuihin ja unohtakaa muu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti