keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Koirapuistoilua ja tokoa


Eilen uskaltauduttiin pitkästä aikaa kokeilemaan koirapuistoilua. Meillä oli tarkoituksella sovittu treffit Leevin ja Elmon kanssa aamupäivästä, ettei olisi muita koiria. Oltiin Noelin kanssa paikalla vähän etuajassa ja mentiin yksinään puistoon. Vähän ajan päästä sinne ilmestyikin sakemannimix pentu. Meinasin ensin, että lähdetään pois, mutta ajattelin sitten kokeilla, kun toinen oli pentu, eikä kovin iso. Ei Noel siitä oikein tykännyt, mutta ei kuitenkaan lähtenyt karkuunkaan, vähän irvisteli. Kun Leevi sitten saapui taustatueksi, ei Noel voinut olla menemättä leikkiin mukaan. Elmoakin se aluksi vähän arasteli, mutta äkkiä muisti kuitenkin, että tämähän on tuttu kaveri.


Leevistähän Noel oli eniten kiinnostunut, mutta leikki välillä muidenkin kanssa. Noel silminnähden nautti, eikä ollut mitenkään ahdistunut. Jotenkin sille pitäisi saada järjestettyä tuollaisia tilaisuuksia useammin. Se on ihan eri koira ilman hihnaa. Hihnassahan sen tunteet kuumenee ihan liikaa ja se vaan rähisee ja alistaa toista. Koirapuistossa ei tullut yhtään tilannetta, että olisi tarvinnut edes harkita väliin menemistä.


Eilisissä tokoissa oli vuorossa temppurata. Jouduttiin Noelin kanssa ensimmäisiksi, kun kaikki muut ehti paeta paikalta :D Ensimmäisenä oli nouto, josta jatkettiin kapula suussa seuraten törppöjen välistä siksakia. Noel nouti hyvällä vauhdilla ja piti kapulan suussa irrotukseen asti. Siitä jatkettiin liikkeestä maahan menolla, josta koira kutsuttiin suoraan sivulle. Noel meni maahan hyvin ja tuli siististi sivulle ekalla käskyllä, vaikkei olla tehty luoksetuloa ennen maasta. Pomppuongelmakin  alkaa olla selätetty, vaikka pienen tassukosketuksen se tekee vieläkin jalkaani. Luoksetulon jälkeen koira lähetettiin hypylle. Noel lähti hyvin, vaikka nyt sillä oli kolme lautaa, kun aiemmin on ollut kaksi. Hypyn jälkeen seurattiin törpön ympäri vasempaan ja oikeaan. Noel pysyi hyvin perässä. Tästä jatkettiin liikkeestä seisomiseen. Käsittääkseni Noel pysähtyi ihan nopeasti ja hyvin. Kun palattiin koiran luo, sillä teetettiinkin kaukokäskyjä. Noel teki hyvin istu-maahan vaihdot. Tästä sitten pallo palkaksi. Muutaman kerran palkkasin Noelin välilläkin namilla. Noel suoriutui radasta virheettä. Tällaisilla radoilla voisi jatkossa harjoitella palkattomuutta, niin olisi vähän erilaista.


Radan jälkeen tehtiin luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Molemmat ok. Tosin paikkamakuun alussa Noel meni maahan jo ennen käskyä... Sitten seurailtiin vähän häiriössä. Noel keskittyi Noeliksi ihan hyvin. Jossain kohtaa piti vähän muistuttaa, mitä oltiinkaan tekemässä. Noel ei ehkä kuitenkaan ollut ihan parhaimmillaan. Otettiin toisten ohi luoksetuloja. Hyvin uskalsi tulla. Lopuksi tehtiin vielä kaukoja. Istu-maahan-vaihdot ok, mutta seisomaan Noel ei osaa nousta. Se on ihan liian kiinni namissa. Nyt siis pitäisi päästä siitä eroon. Eilen illalla sitten alettiin treenata maasta seisomaan nousua ja ainakin kotona se sen tajusi, eri asia tekeekö se sen hallilla. Kaukot on sille vielä todella häiriöherkkä liike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti