maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kuulumisia

Torstaina fysioterapeutti kävi käsittelemässä Noelin meillä kotona. Tämä oli Noelille selvästi mieluisampaa, kun oli tuttu paikka. Mitä nyt aluksi piti vähän räksyttää vierasta ihmistä ja sitten kierrellä ja kaarrella, kun tekis niin mieli tulla moikkaamaan, mutta ei vaan rohkeus riitä. Kaulassa ja etutassussa viime kerralla olleet jumit olivat hävinneet. Selkä sen sijaan oli, kuten viime kerrallakin. Noel arasteli selvästi alaselkäänsä. Mietittiin siinä sitten, että mitä jos olisi anaalirauhaset täynnä, kun Noel on välillä haiskahdellut. Niinpä sainkin Noelille eläinlääkäriajan jo seuraavalle päivälle.

Anaalirauhasissa oli normaalia eritettä jonkin verran eli eivät vaikuttaneet täysille tai kipeille. Ell ei kuitenkaan täysin sulkenut pois, ettei olisi voineet olla vähän täydet. Noel ei kuitenkaan reagoinut mitenkään tyhjennykseen, joten en usko niiden olleen kipeät (vrt. olen käynyt tyhjennyttämässä oikeasti kipeän koiran anaaleita). Jos nyt mielikuvitusta käyttää, niin kakkiminen käy nyt ehkä vähän ripeämmin kuin ennen tyhjennystä, mutta tiedä sitten...

Ell kävi selän läpi ja saman tien löytyi jumikohta selästä, rintarangan loppuosasta. Juuri siitä kohtaa, mistä Noel aina jännittää lihakset, kun selkää silittää. Selkään annettiin laserhoitoa, jonka voi uusia tarvittaessa. Lisäksi saatiin lähete fysioterapeutille, kun lähetteen kanssa voi hakea korvauksia vakuutuksesta.

Ell koitteli myös kintereet ja polvet. Kintereet ok. Polvet kuulemma tällä hetkellä vähän löysät, mikä voi vaihdella ajoittain. Mistä selän jumi sitten johtuu? Luultavasti hihnassa vetämisestä ja mahdollisesti myös tokosta. Noel kun on vähän toispuoleinen, toinen kylki on kireämpi kuin toinen. Hoitona siis fysioterapiaa, liikuntaa ja mahdollisesti laserhoitoa. Liikuntaa enemmän vapaana ja vähemmän hihnassa. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta yritetään löytää niitä vapaana pitopaikkoja. Yritetään myös opetella sitä flexissä kulkemista.

Heti lauantaina lähdettiinkin jäälle, mutta eihän siitä taas mitään tullut. Osasin varautua flexillä, mikä tuli tarpeeseen. Noelista oli niin hurjan pelottavaa, kun joku hiihti koiran kanssa jossain juuri ja juuri näköetäisyydellä, ettei olisi tullut mieleenkään laskea sitä irti. Noel olisi painellut ilman korvia pakoon, minkä tassuista lähtee. Jonkun matkaa kuljettiin, Noel matalana, häntä luimussa, jalassani kiinni. Namitkaan ei meinanneet kelvata. Sitten Noelin toiveesta siirryttiin pusikon puolelle, joka oli Noelista selvästi turvallisempi ympäristö kuin aukea jää. Kai ne möröt sitten on puskissa piilossa, eikä uskalla käydä sieltä pienen sheltin kimppuun. Sen sijaan jäällähän sitä on pikku-sheltti ihan vapaata riistaa, kun on kaikkien nähtävissä o_O.

Perjantain agility jäi Noelin osalta väliin. Sen sijaan itse kävin raahaamassa esteitä ja katsomassa muiden treenit. Sunnuntaina käytiin Noelin kanssa tekemässä perjantain rata (ja juoksemassa pellolla vapaana, tällä kertaa Noel puhkui uhoa ja räksytti vähän joka suuntaan, vaikkei missään ketään mennytkään).
Rata meni heti kerrasta oikein, tosin käännös 2-hypyltä putkeen venyi turhan pitkäksi. Noel haki kepit tosi hyvin suoraan putkesta. Tälläkään viikolla ei päästä ohjattuihin treeneihn, kun ne on peruttu pääsiäisen takia.


Lopuksi aloitettiin keinutreenit alusta. Tällä kertaa takaperin ketjuttamalla. Aloitettiin siis ns. bang bang -pelillä, jossa koira käy painamassa vähän ilmassa olevan keinun alas. Homma lähti yllättävän hyvin käyntiin. Noel uskalsi painaa keinun alas, joskin aika varovasti, eikä säikähtänyt keinun kolausta. Tästä siis jatketaan hyvin hitaasti ja varovaisesti siinä toivossa, että vielä jonain päivänä Noel suorittaa sen keinun alusta loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti