sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen kuulumiset


Perjantaina oltiin mätsärissä tuloksella PUN ei sijoitusta. Parikilpailu meni yllättävän hyvin. Noel pysyi melko rentona ja seisoi nätistä, myös juoksuosuudet meni ravilla. Kun toinen koira oli pöydällä, Noelia alkoi vähän hirvittää ja tuli vähän paniikkipyörähdyksiä. Pöydällä oli mielestäni ihan hyvin, ottaen huomioon tuomarin aika kovakouraisen kohtelun. Tuomari kaiveli kyllä kaikki hampaat yksitellen esiin ja kun koira yritti istua, nosteli sitä seisomaan ennen kuin itse ehdin. Tuomari oli aika pelottava useimpien koirien mielestä. Syötin Noelille pöydällä nameja niin paljon kuin se vaan ehti syödä, jos sille jäisi joku positiivinen ajatus touhusta. Nauhakehässä Noelilla olikin sitten jo täysi paniikki päällä, seisomisesta ei tullut enää mitään, joten lähdettiin kesken kaiken pois kehästä. Kehän ulkopuolella Noel oli kyllä tosi reipas, ei rähissyt kertaakaan, haisteli toisia koiria nätisti ja antoi jonkun ihmisenkin koskea itseensä. Se paniikki tuli vaan siellä kehässä.Eilen käytiin hallilla treenaamassa agilityä. Hallille oli jätetty perjantain agivalmennuksen jäljiltä Sampo Kokkosen rata (rata alla). Koko homma meni kuitenkin ihan pipariksi. Parin virheen jälkeen Noel oli niin paineessa, ettei halunnut tehdä enää yhtään mitään. Vaikka miten yritin jättää virheet huomiotta ja jatkaa, niin kyllä se vaan huomaa tehneensä väärin. Itse varmaan jännitin, kun hallilla oli muita (parempia) katsomassa. Lähdettiin sitten pois ahdistumasta.

Tänään mentiin koittamaan uudestaan ajatuksella, että tehdään jotain helppoa ja pidetään hauskaa. No, se rata oli siellä edelleen, joten ei jäänyt vaihtoehtoja. Noel oli kuitenkin nyt ihan eri tuulella kuin eilen. Lähdettiin siitä, että mitä tahansa se tekee, siitä tulee kehut ja palkka. Palkka oli extrahyvää ja palkkasin ihan muutaman esteen välein, eikä jääty hinkkaamaan mitään. Noelin asenne oli nyt ihan eri kuin eilen ja kaikista kohdista selvittiin lopulta virheittä. Keinu tietysti ohitettiin. Ainut virhe koko radalla taisi olla joku putken väärään päähän juoksu, josta onnistuin jatkamaan niin, ettei Noel huomannut sitä. Kepit se haki tosi hyvin ja nyt ihan ilman ohjureita <3 .Lopuksi otettiin vähän tokotreeniä siellä esteiden seassa. Seurattiin esteiden ympäri ja välissä. Tämä treeni on Noelilla tosi hyvää, sillä se helposti lähtee väistämään outoja asioita (ja Noelin mielestä lähes kaikki on outoa, vaikka ne esteet, joita se juuri äsken itse suoritti...). Tehtiin luoksetulo esteiden välistä. Tuli kovaa ja suoraan, eikä väistänyt esteitä. Sitten noudettiin. Ekalla kertaa varasti, mutta en uskaltanut puuttua muuten kuin, että palkkaa ei tullut, mutta kehut kyllä. Seuraavat oli hyviä. Ei ottanut häiriötä esteistä. Lopuksi piilottelin tunnarikapulaa eri puolille hallia "vaikeisiin paikkoihin" eli vaikka keinun alle tai johonkin nurkkaan ym. Noel etsi innoissaan, eikä pelottanut yhtään :) 

Selvästi Noel on enemmän innoissaan noista tokojutuista kuin agilitystä. Se ei ole sillä tavalla "syttynyt" agilityyn. Se tekee sitä vaan palkan toivossa. Se paineistuu tosi helposti, jos tulee virhe. Ja niitähän tulee. Tilanne on vähän hankala, kun en saisi tehdä virheitä, mutta kun mulla ei ole yhtään sen enempää kokemusta agilitystä kuin koirallakaan. Treenit on ihan samallalailla harjoitusta mulle kuin Noelillekin. Pitää vaan nyt yrittää treenata niin, ettei Noel huomaa niitä virheitä ja palkata ahkeraan. Tokossahan Noel kestää toistoja ihan loputtomiin. Sitä voi huomauttaa virheistä ja se yrittää vaan entistä lujemmin. En edes muista, milloin se olisi viimeeksi tokotreeneissä ahdistunut, kisat tietysti erikeen. Jotenkin tuo agility nyt vaan on paljon ahdistavampaa, mutta ehkä tästäkin vielä päästään yli.

Kuvat on tältä päivältä treeneistä ja lämppälenkiltä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti