tiistai 14. huhtikuuta 2015

Eino 12vk


Eino täytti sunnuntaina jo huimat 12 viikkoa. Perjantaina käytiin ottamassa ensimmäiset rokotukset. Eino oli eläinlääkärissä reipas, eikä edes huomannut pistosta. Painoa sillä on nyt 8,6 kg.


Käytiin Einon kanssa viime viikolla tutustumassa hevostalliin. Tallissa Eino paineli häntäpystyssä uteliaana. Pihalla sitten kohdattiin hevonen. Ensin Eino oli kiinnostunut ja paineli hevosta kohti, muttta kun hevonen liikahti menikin pupu pöksyyn ja Eino tempaisi hihnassa niin kauas kuin pääsi. Oltiin jonkin aikaa siinä hevosaitauksen luona ja aina kun hevonen oli paikallaan, Eino lähti lähestymään sitä, mutta kun se liikahti se sinkosi hihnan päähän. Mennään varmaankin jossain vaiheessa uudestaan käymään, josko se niihin tottuisi, mutta vaikkei tottuisikaan, niin ei se sinänsä mitään haittaa, kun hevonen ei todellakaan kuuluu meidän jokapäiväiseen arkeen. Ja parempihan se oikeastaan on, että vähän pelkää kuin että menisi suin päin hevosen jalkoihin. Siitä Eino on kyllä ihana, että sitten kun lähdettiin pois päin hevosaitauksesta, se ei enää miettinyt säikähdystään, vaan sitten oli jo uudet jutut mielessä. Jos se jotakin säikähtää, niin se pääsee todella nopeasti siitä yli, eikä säikähdys jää koskaan sille päälle.

Ainoa keino saada yhteiskuva oli pitää Einosta kiinni :D
 Seuraavana päivänä lähdettiin treenaamaan Piekäsämäelle HauHau-halliin. Eino asteli halliin reippaasti sisään ja oli siellä kuin kotonaan. Siitä ei huomannut minkäänlaista eroa vieraassa hallissa vs. omassa hallissa <3 Einon treenit sujui tosi kivasti. Nyt se alkaa pysyä hyvin lähellä, eikä koita lähteä enää moikkailemaan muita. Pari kertaa se meinasi lähteä toisen koiran luo, mutta kutsuttaessa kääntyi ympäri. Einon leikki on myös editynyt kivasti. Nyt sen saa helpommin leikkiin mukaan ja se vetää tosi hyvin. Kun Eino ottaa lelusta kiinni, niin se ei siitä irrota. Meille onkin tullut uusi positiivinen ongelma, nimittäin lelusta irrotus. Edelleen se vaihtaa melko hyvin toiseen leluun, mutta jos siltä haluaa kokonaan lelun pois vaatii se hieman kikkailua. Namiin se ei välttämättä lelua vaihda ja irrotuskäskyä ei selvästikkään osaa. Toistaiseksi se kuitenkin irrottaa, kun lasken lelusta irti ja nostan vähän rinnasti.


Lelujen noutaminen on vielä kovasti vaiheessa. Sen verran on edistytty, että nyt se menee innokkaasti kuolleelle lelulle ja yleensä ottaa sen suuhun. Välillä se jää itsekseen leikkimään lelulla ja puistelee sitä hurjasti. Jos se tulee takaisin ilman lelua ja sanon "missä lelu", se ymmärtää palata lelulle. Varsinainen lelun palautus onnistuu kuitenkin vain harvoin. Jostain syystä metallinoutokapula on ainut, jonka se lähtee palauttamaan. Tunnarin heittoa olen kokeillut muutaman kerran, mutta sitä se lähtee pureskelemaan, niin en viitsi pilala pitoa tällä.


Launtaina lähdettiin Einon kanssa matkaseuraksi kaverille, joka oli ilmoittanut koiransa Korrien tokopäivään Hyvinkäälle. Aamulla, kun tultiin paikalla, laitoin Einolle nappulat turpoamaan ja treenasin sen pihalla. Eino keskittyi taas erinomaisesti ja leikki hyvin. Tehtiin vähän perusasentoja, seuruuta ja jääviä. Lopuksi se sai nappulat kupista. Lähetin sen kupille ehkä 20m päästä. Eino juoksee nyt jo tosi hyvin namikupille. Ruokatauolla kävin Einon kanssa hallissa. Halli oli No-Do halli. Halliin meno vähän epäilytti Einoa, kun heti oven takana oli kuormalavoista tehdyt pari porrasta. Kun Eino uskaltautui ovesta sisään, oli se taas reipas oma itsensä, eikä se sisään menokaan mitään isompaa houkuttelua tarvinnut. Käytiin kentällä leikkimässä ja Eino leikki kuten normaalistikin. Hallin pihalla pystyin pitämään Einoa irti, eikä sitä kiinnostanut pihalla kulkevat koirat tai ihmiset. Eino on selvästi muuttumut hieman välinpitämättömämmäksi ihmisiä kohtaan kuin aiemmin. Missään tapauksessa se ei arastele tai väistä ihmisiä, muttei ole enää ihan niin kiinnostunutkaan. Se menee kyllä mielellään moikkaamaan, jos sille puhutaan, mutta ei viitsi välttämättä olla kovin kauaa lääpittävänä.


Viime viikkoisessa pentuagilityssä tehtiin kiertämistä, mikä alkaakin nyt jo sujua Einolta. Se on selvästi saanut ajatuksesta kiinni ja nyt lähetys onnistuu noin metrin päästä. Aloitettiin kiertäminen vasemmalta oikealla ja nyt oikealta vasemmalle kiertäminen on tosi vaikeaa. Eino koittaa aina puikahtaa kierrettävän kohteen vasemmalla puolella, vaikka miten koitan työntää sen oikealle puolelle. Näitä voisi ehkä hetken tehdä eri treeneissä, ettei puolet sekoittuisi. Lisäksi aloitettiin hypyn opettaminen tarjoamalla. (Siivekkeiden välissä pumpperi) Tehtiin kurssilla muutama toisto ja eilen kävin hallilla koittamassa uudestaan. Kas kummaa, Eino alkoi saman tie tarjota hyppyä. Eino on tainnut ymmärtää tarjoamisen idean ja se on muutenkin ihan tässä vime päivinä muuttunut treeneissä paljon aktiivisemmaksi kuin aiemmin. Myös kotioloissa sillä on selvästi enemmän virtaa kuin aiemmin. Se ei enää väsähdä niin nopeasti ja päiväunet on selvästi lyhentyneet.

 
Noelin kanssa leikkiessä Eino on keksinyt paimennuksen. Se on jo jonkin aikaa jäänyt tuijottelemaan Noelia, mutta nyt se on alkanut mennä ihan maahan kyttäämään. Se ei enää pahemmin juokse Noelin perässä, vaan keskittyy tuijottamiseen. Eniten tämä tulee tietysti ilmi aukeilla paikoilla, kuten pellolla. En tiedä, onko se keksinyt, ettei saa Noelia juoksemalla kiinni, mutta kun jää kyttäämään, se lopulta juoksee niin läheltä, että sitä voi napata karvoista kiinni. Tai sitten se kyttääminen vaan kuuluu bc:lle ja olisi tullut joka tapauksessa tässä vaiheessa ilmi. Olen kyllä nähnyt muittenkin paimenten vaanivan leikkiessään, mutta Noel ei sitä tee ikinä. Noelilla ei riitä keskittymiskyky sellaiseen, se mieluummin vaan juoksee ja haukkuu :D
 

Häikäisee :D


Ylväs shetlanninponi :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti