sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

EVL-korkkaus

Nyt on taas otettu yksi askel eteenpäin Noelin tokouralla. Eilen nimittäin oli meidän molempien ensimmäinen EVL-koe. Eihän se ihan putkeen mennyt, mutta oli kyllä tuomarikin tiukka. Noel oli ennen omaa vuoroa kivan oloinen ja teki lämppäjutut tosi hyvin. Ennen ekaa kehää tehtiin merkkiä ja kaukojen aloitus. Tokakehää ennen tehtiin taas merkkiä, lt:n stoppeja ja kaikki jäävät. Eka kehään olin tosi tyytyväinen siinä mielessä, että Noel oli suht hyvässä vireessä. Toisessa kehässä se olikin sitten ihan tosi tahmea ja otti häiriötä yleisöstä. Kahdessa osassa tekeminen ei selvästikkään sopinut sille ollenkaan, mutta toisaalta eipä sitä ole tullut pahemmin treenattuakaan.

Paikalla istuminen: 7 Tämä oli ihan Noelin normaalia tasoa minusta. Kerran se haisteli hetken lattiaa, muuten vilkuili jonkin verran ympärilleen, mutta Noeliksi minusta ihan rauhallinen. Tuomarin mukaan levoton.

Paikalla makaaminen: 6,5 Malttoi odottaa omaa maahanmenokäskyä, samoin sivulle nousu ok. Hieman levottomampi kuin istumisessa ja lopussa kävi lonkalleen. Liikkurin kiertäessä koiria rauhoitteli haistelemalla.

Eihän nuo Noelin paikallaolot ole mitkään parhaat mahdolliset, koska siellä sitä levottomuutta on, mutta siitäkin huolimatta tuomarin linja oli aika ankara. Toivon, että joltain muulta tuomarilta sadaan edes vähän paremmat pisteet, koska ei nuo paikkikset tuosta tule mihinkään muuttumaan...

OSA 1:

Kaukot: 0 Noel jäi jätössä vinoon, mistä tuomari huomautti. Vaihdot oli teknisesti ihan nätit, mutta s-m vaihdon mokasi ja meni istumaan. En saanut korjattua, joten seuraavakin vaihto oli väärä ja siten nolla. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, koska yhtä väärää vaihtoa lukuun ottamatta Noel teki tosi hienosti.

Tunnari: 8,5 Tästä saatiin meidän parhaat pisteet tässä kokeessa. Tunnari olikin Noelin paras kokeessa tekemä. Olin tästä todella iloinen, koska tunnarissa on ollut viime aikoina vähän ongelmia tunnetilan kanssa, mutta nyt Noel teki reippaasti.

Metallihyppynouto: 6,5 Alussa Noelin ajatukset oli jossakin muualla ja tarvitsi tuplakäskyn lähetykseen. Kapulan nosto oli vähän varovainen, mutta tärkeintä että kuitenkin nouti sen.

Ohjattu nouto: 8 Se teki sen! Onnistuin arpomaan vasemman puolen. Merkki jäi vajaaksi ja vauhti ei tietysti ollut sama kuin treeneissä, mutta muuten oikein mallikas suoritus.

OSA 2:

Luoksetulo: 0 Lt oli eripäin kuin yleensä omassa hallissa. Koiran joutui jättämään ihan kehän laitaan selkä yleisöön päin. Noel oli tosi kiinni häiriössä ja lähti tulemaan vasta kolmannella käskyllä. Alun maahanmenoon tarvitsi myös tuplakäskyn. Stoppi oli ihan kohtuullinen, maahanmeno taas tosi huono ja tapahtui vasta toisesta käskystä. Tällein ei ollakkaan vielä luoksaria ennen nollattu...

Seuraaminen: 7 Noelin huono vire jatkui läpi toisen osan. Seuraaminen tuntui ihan kamalalta ja ajattelin, että saadaan siitä luultavasti 0 tai 5. Tuntui, että Noel haahuili ihan missä sattuu, eikä pitänyt kontaktia missään vaiheessa. Sivuaskeleet oli kaiken huippu, kun Noel pyörähti sivulle etukautta peruuttaen. Perusasennot oli tosi hitaita. Noh, videolta katsottuna ei se nyt ihan niin kamalalta näytä kuin tuntui. Herpaantumiset on lähinnä hetkellisiä ja enimmäkseen se on suht lähellä oikeaa seuraamispaikkaa. Noel näyttää videolla ihan iloiseltakin, vaikka tuntui, että se on ihan kauhusta kankeana. Kaipa tästä voisi kaivaa sellaisen positiivisen asian, että se kuitenkin jollain lailla jaksoi seurata koko kaavion läpi.

Zeta: 7 Hienointa oli tietysti se, että Noel teki kaikki asennot (istuminen ei valitettavasti näy videolla). Seuraaminen oli kuitenkin tässäkin tosi huonoa, samoin käännökset ja mukaan lähdöt.

Ruutu: 5 Hienoa oli se, että Noel meni merkille ja ruutuun, vieläpä hyvälle paikalle. Merkki oli vajaa ja Noel teki sen "väärältä" puolelta. Ruudussa se meni maahan vasta toisella käskyllä ja sittenkin hitaasti. Haisteli ruudussa koko ajan ja sivulle tulo oli tosi huono. Vauhti oli myös paljon tavallista hitaampi läpi liikkeen.

EVL0 165p. sija 6/7, tuomari: Katja Rautiainen

Liikkeitten välejä ei ole videolla siksi, että sain sillä videota lyhyemmäksi. Liikkeitten aloitukset oli ihan tosi huonoja. Noel tuli tosi tahmeasti sivulle, enkä meinannut saada sitä suoraksi. Tuomarikin lopuksi huomautti tästä, ettei saisi enää EVL:ssä olla liikkeitten alut noin huonoja, että kannattaisi treenata niitä. Liikkeitten aloituksia on kuitenkin treenattu jo monta kuukautta koko ajan, mutta kun tulosta ei vaan kokeissa näy. Tämä asia pitäisi saada ihan ensimmäisenä korjattua, kun vaan tietäisi, että miten...

Kaikesta huolimatta kokeesta jäi ihan hyvä mieli. Ekassa osassa Noel oli tosi hyvä. Jäi myös olo, että se kyllä osaa itse liikkeet. Kaukot ja luoksari oli ennemminkin työtapaturmia. Tuskin sitä nyt jatkossa täytyy aina kolmesti kutsua luokse.. Kahdessa osassa tekemistä pitää selvästikkin vielä treenata, että Noel pystyisi tekemään vielä toisenkin osan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti