lauantai 25. toukokuuta 2013

Ahkeraa treenausta

Tänään oli vuorossa Satu Tasksien tokovalmennus. Ihan alkuun kehäänmenotarkastus, jossa Noel taas yritti karkuun ym. Sama luoksepäästävyydessä. Kun kouluttaja syötti sille nakkeja, alkoi jotenkin pysyä paikallaan. Paikkamakuu ok, hieman levoton, kuten aina.

Noel näytti taas oikein parhaita puoliaan. Noel pelkäsi kouluttajaa ja oli ihan varma, että hän varmaan syö pieniä shelttejä ihan välipalaksi. Ei siis päästy näyttämään varsinaista seuraamista, kun pelkkä perusasentoon tulo oli hyvin vaikeaa. Keskityttiin vaan siihen, että Noelin pitää tulla perusasentoon, eikä tilanteessa ole mitään pelottavaa. Tehtiin vaan harjoituksia, jossa kouluttaja seisoi lähellä ja Noelin piti tulla sivulle. Jos ei se tullut ekasta käskystä, laitoin sen siihen käsin. Noelilta pitää vaatia, eikä se saa päästä tilanteesta pois esittämällä ressukkaa. Minun täytyy myös itse olla reippaampi, eikä sen hölmöilyihin saa mennä mukaan. Sitä pitäisi palkata iloisemmin ja reippaammin. Lopulta päästiin seuraamaan, eikä siitäkään tullut mitään. Noel laitettiin remmiin ja estettiin sen hölmöilyt. Kyllähän se loppua kohden paransi, eikä mennyt lukkoon fyysisestä avusta. Ei tästä nyt silti kauhean hyvä mieli jäänyt. Noel on ihan samanlainen kuin ennenkin, vaikka se välillä vaikutti jo selvästi reipastuneen.

Toisessa osiossa Noel oli jo selväsi reippaampi, vaikkei se nyt parastaan tehnyt edelleenkään. Nyt se kuitenkin seurasi. Edelleen se otti kuitenkin pahasti häiriötä kouluttajasta. Tehtiin täyskäännöksiä, joissa kävelen itse huonosti. En myöskään saisi katsoa koiraan (mitenköhän monta kertaa tästä on mulle sanottu...). Jotta Noel pääsisi tekemään jotain muutakin kuin seuraamista, tehtiin luoksetulon stoppi. Tämä oli kuulemma oikein hyvällä mallilla. Sitten tehtiin liikkeestä seisominen. Tässä saisi pysähtyä nopeammin. Koska pysähdys on peruuttaessa hyvä, nyt pitäisi treenta nimen omaan seuratessa, mutta muten samalla tavalla eli pallon heittelyä vielä lisää. Sitten tehtiin hyppy ihan kokonaisuudessaan, missä ei ollut mitään huomautettavaa. Lopuksi vielä seurattiin pätkä.

Mitä tähän nyt sanoisi. Kyllä me varmasti saatiin koulutuksesta jotain irti, mutta harmittaa taas tosi paljon Noelin käytös. Tämän koulutuksen valossa olen vain tyytyväinen, kun tänään selvisi, että ollaan seuran SM-joukkueessa vain varakoirakkona.

Eilen meillä oli ensimmäiset ns. sm-treenit. Trenattiin vieraassa paikassa ja mukana oli pari Noelille vieraampaa ihmistäkin. Ensin luoksepäästävyys, joka oli ok, kun tekijä oli tuttu. Paikkamakuu muuten ok, mutta hyönteiset selvästi häiritsi. Noel napsi niitä ilmasta. Lopussa Noel nousi ensimmäisen kerran ikinä perusasentoon liikkurin käskytyksestä... Noelin kanssa tehtiin häiriöseuraamista, joka meni huomattavasti paremmin kuin tänään. Kyllähän se ihmisten kohdalla saattoi vähän väistää tai jäädä jälkeen, mutta sitten jatkoi kuitenkin hyvin. Noel kävi myös pariin ihmiseen tutustumassa namien syönnin merkeissä.

Itsekseen tehtiin Noelin kanssa tunnari ekan kerran häiriössä. Tässä ei ollut mitään ongelmaa. Joka kerta toi oman. Oli ihan positiivista, että se teki ehkä vähän rauhallisemmin kuin yleensä. Sitten tehtiin hyppyä vieraalla esteellä. Hyppäsi ekalla, eikä ollut muitakaan ongelmia. Lopuksi tehtiin vähän luoksepäästävyystreeniä naksuttimen kanssa.

Heti tokotreenien jälkeen lähdettiin agitreeneihin. Tällä kertaa oli onneksi melko helppo rata, joka sopi Noelille oikein hyvin. Radalla tuli yksi valssi, joka vaati ohjaajalta vähän harjoitusta, koiralle se ei ollut mikään ongelma. Radalla oli myös neljän aidan hyppysuora, missä Noel pääsi loistamaan. Noel irtoaa hyvin eteen. Se oikein nautti, kun sai painattaa suoraa ja juoksi pitkästä aikaa radalla lujaa. Kun rataa tehtiin kolmeen kertaan (aina eri järjsestys), sen itseluottamus selvästi nousi loppua kohden ja samoin vauhti. Kerran tuli virhe, mutta sen korjaaminen ei saanut Noelin pasmoja sekaisin, vaan sen jälkeen vaan jatkettiin. Viimeisellä kerralla otettiin mukaan myös A, jolla Noel teki hienon kontaktin targetille. Keppejä ei tehty, vaikka nekin olisi radalta löytyneet. Agilitytreeneihin olin tosi tyytyväinen. Pitää vaan toivoa, että sama meno jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti