tiistai 21. toukokuuta 2013

Tokoilua


Tänään oli ihan normaalit viikoittaiset treenit. Ensimmäisenä oli paikkamakuu, joka oli kyllä erityisen häiriöinen, sillä samaan aikaan tyhjennettiin meidän vanhaa treenihallia. Ensi kuun alustahan me päästään siirtymään uuteen, hienoon treenipaikkaan. Jos nyt kuitenkin palataan siihen paikkamakuuseen, niin Noelin pää oli koko ajan kenossa hallille päin. Päädyin siirtymään vähän lähemmäksi sitä ja kävin palkkaamassa välillä. Noelia taisi välillä ihan vapisuttaa, mutta ei kuitenkaan nooussut, mikä on hienoa. En voi ehkä opettaa sitä olemaan pelkäämättä kaikkia asioita, mutta ehkä voin opettaa sen tottelemaan pienestä ahdistuksesta huolimatta.


Seuraavana tehtiin kontaktiharjoitusta, jossa koiria jätettiin liikkeestä seisomaan tai makaamaan, jonka jälkeen yksi koira pujotteli muiden välistä. Noel seisoi hienosti häiriöstä huolimatta, vaikka ei olla aiemmin tehty mitään pitempiä paikallaseisomisharjoituksia. Myöskään maatessa ei ollut ongelmaa. Pujotellessa ensimmäsiet kaksi bortsua meni hyvin, mutta seuraavat kaksi isoa mustaa koiraa oli vähän liian pelottavia ja Noel siirtyi vierellä seuraamisen sijaan kipittelemään perässäni... Tämä nyt on jo ihan tuttua, että sitä alkaa aina ahdistaa muiden koirien lähellä, onneksi kokeessa ei kuitenkaan voi tulla tilannetta, jossa koiran pitäisi pujotella toisten koirien välistä tai se muuten joutuisi hyvin lähelle niitä. Tosin onhan Noel nyt näissäkin harjoituksessa kehittynyt ihan hirveästi parempaan suuntaan.

Ehkä huvittavin tilanne ikinä oli talvella, kun tehtiin kahden bortsun kanssa kontaktitreeniä. Jossain vaiheessa koirat jätettiin hyvin lähekkäin nenätysten istumaan ja ohjaajat poistui kauemmas. Noel katseli vähän aikaa bortsuja ja ne katsoi kumpikin Noelia. Sitten Noel lähti hitaasti pakittamaan taakse päin ja vähän matkan päässä kääntyi ja pinkaisi juosten luokseni. Noelin kannalta tämä ei tietenkään ollut ehkä kovin mukava tilanne, mutta sen ilmeet oli vaan näkemisen arvoiset...

Noel 1v8kk
 Ennen omaa vuoroa oltiin häiriönä toiselle koirakolle. Tehtiin seuraamista, noutoja ja luoksetulon stoppeja putken kautta. Seuraaminen oli ihan ok eli Noel ei ole kokeen jälkeen päättänyt olla seuraamatta enää ikinä :D Noudotkin oli Noeliksi ihan ok. Muutama stoppikin saatiin tehtyä, vaikka enimmäkseen juoksutin vain putkesta läpi.

Omalla vuorolla jatkettiin noutoa. Noelin perusasento oli mielestäni vino ja liian takana, kun se palauttaa kapulaa. Lopputuloksena päädyttiin siihen, ettei se ole vinossa ja vaikutelma siitä, että se on liian takana syntyy, kun se kenottaa kapulan kanssa niskat taakse päin. Eli palautukselle ei nyt tällä hetkellä tehdä mitään. Toinen ongelma oli kapulan maasta poimiminen, joka on välillä vähän hätäistä ja kapula jää roikkumaan suuhun miten sattuu. Nyt yllättän tähän auttaa treenaus, mitä ei ole kyllä tullut tämän asian tiimoilta kovin harrastettua. Myös kapulan parempaa pitoa pitää edelleen treenata.

Uusi salainen aseemme, miehekkään pinkki narupallo :)
Ja jottei sunnuntaisen kokeen jälkeen pääsisi jännitys laantumaan, ollaan me menossa lauantaina tokovelmennukseen, jossa toivottavasti saataisiin jotain vinkkejä meidän seuraamiseen. Nyt voi siis jo alkaa jännittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti