keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Maakuntamatkailua treenien lomassa

Sunnuntaina reissattiin Puumalaan mätsäriin. Pentuja oli kymmenen. Noelin parina oli partacollie, joka myös esiintyi hyvin. Noelille kuitenkin punainen nauha ja partikselle kommentit liiasta innokkuudesta. Ennen kehää Noelia kiinnosti kovasti maan haistelu ja kehässä se katseli ympärilleen hajamielisesti. Punaisten kehässä ei tuomari paljon miettinyt, kun jakoi sijoitukset. Noel PUN3. Sievä ruusuke saatiin, muuten oli hieman köyhät palkinnot. Muutama purutikku ja ruokaa joka on isommasta säkistä annosteltu pieniin pussukoihin. Olen ehkä vainoharhainen, mutta en syötä koiralle avatussa pussissa olevaa ruokaa...

Puumalassa käytiin myös satamassa ja ajettiin hissillä ylös Puumalan sillalle. Noel tuli kyllä hissiin ihan houkuttelematta -sehän tulee perässäni mihin vaan- mutta taisi sitä vähän jännittää. Pois tullessa sain vielä valistusta koiran sosiaalistamisesta westie-sedältä... Sitten käytiin testaamassa vuoden alusta voimaan tullutta lakimuutosta, jonka mukaan koirat saavat mennä ravitoloihin. Noh, tässä ravintolassa koirat oli osoitettu terassille. Eihän siinä muuta kuin että satoi vettä ja oli kylmä, joten syöminen hoidettiin aika nopeasti.

Laivakin nähtiin ;)
Maanantaina oli 3.kerta tokokurssia. Mukana oli juoksuinen narttu. En tiedä vaikuttiko se mitenkään Noeliin, se on muutenkin viime aikoina ollut vähän kuutamolla. Taitaa olla tytöt mielessä. Hajut kiinnostaa kovasti ja joka ikinen puska pitää merkata. Jasminin takamusta haistellaan leuka väpättäen... Noh, kurssilla oli ekana paikkaistuminen, joka sujui hyvin. Seuraavana hyppyä ja hyppynoutoa. Nämä nyt meni Noelin osalta vähän pelleilyksi. Seuraavana ohjatun noudon suuntia. Noel ei ole näitä ennen tehnyt, joten lähetin sitä vaan oikealle namialustalle. Sitten vähän seuraamista pallolla. Tulin siihen tulokseen, että pallo saa Noelin ihan liian korkeaan vireeseen, eikä oikein toimi palkkana. Noel tekee kyllä innokkaasti, mutta tarkkuus kärsii liikaa. Lopuksi paikkamakuu ympyrässä seitsemän koiran voimin (osa toisesta ryhmästä). Koirat jätettiin ympyrään ja mentiin itse keskelle. Jokainen ohjaaja kiersi ympyrän koirien takaa vuorollaan. Noel pysyi hyvin, tosin se oli melkein alusta asti lonkka-asennossa, mutta kun harjoitus oli muuten sen verran vaativa, en puuttunut tähän.

Tällä viikolla ei olekaan muita treenejä, kun aglityä ei juhannuksen takia ole. Juhannuksen jälkeen on enää 2 kertaa sekä agilityä, että tokoa jäljellä. Syksyllä päästään toivottavasti jatkamaan kumpaakin lajia. Tokoa tietysti treenaillaan itsekseenkin. Noelilla alkaa nyt varmaan vähän hormoonit hyrrämään, mutta toivotaan että syksyyn mennessä pahin evvk-vaihe olisi mennyt ohi. (tai sitten tää vaan pahenee tästä...)

Pieni ja viaton teinikoira, joka kieriskeli uinnin jälkeen mullikossa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti