perjantai 8. kesäkuuta 2012

Menoa ja meininkiä

Keskiviikkona oli toiset pentutreffit. Tällä kertaa paikalla oli paljon enemmän pentuja kuin viime kerralla, eikä sää oikein suosinut. Onneksi sade loppui ennen treffien alkua, mutta märkää oli tietenkin. Ensimmäisenä saatiin kuulla koiran palkkauksesta ja aivan ihana Pulmu-bordercollie näytti mallia. Luulen, että Noelin palkkaus on ihan kunnossa, tosin joskus olisi kiva saada ulkopuolisen mielipide meidän leikistä, että onko se ok. Leikkiä ollaan harjoiteltu alusta asti ja ihan kivasti se omasta mielestä sujuu. Keskiviikkona ostin Noelille täyskumisen narupallon, jonka luulisi kestävän pienen shetlantilaisen käsittelyn. Ainakin tällä hetkellä pallo on Noelista super kiva. Tänään päästään testailemaan sitä agilityynkin.

Treffeillä tehtiin 2 x luoksepäästävyys. Molemmat kerrat meni yllättävän hyvin, toisella kertaa ohjaaja jopa koski Noeliin ja Noel pysyi paikoillaan. Sitten tehtiin luoksetuloja. Noel teki suoraan sivulle ja sai kehuja suorasta perusasennostaan. Vauhtia ei ollut kauheasti, mikä luultavasti johtui lyhyestä etäisyydestä. Lopuksi vielä istuttiin ringissä perusasennossa ja jokainen vuorollaan pujotteli toisten välistä. Noel aloitti ja teki pujottelun hienosti seuraamalla... olin taas yllättynyt miten hyvin se meni. Noel jaksoi myös hyvin istua kontaktissa muiden pujotellessa, vaikka aikaa meni varmaan 15min. Ihan treffien aluksi ja ohjeita kuunnellessa oli hieman ongelmia ääntelyn kanssa. Tuntuu, että Noel on ihan tällä viikolla alkanut komentaa minua haukkumalla, kun mitään ei tapahdu...

Eilen oli vika kerta tokoa ennen testiä. Tokossakin tehtiin erilaisia kontaktiharjoituksia. Noelia kiinnosti roskista tonkinut varis vähän liikaa, toiset koirat ei olleet ongelma... Luoksepäästävyydessä Noel pakitti, kun tekijä oli hieman kokematon ja tuijotti koiraa suoraan silmiin... Otettiin uudestaan ohjaajan kanssa ja meni paremmin. Lopuksi paikkamakuu 2min. Noel oli tällä kertaa rivin keskellä, eikä reunassa kuten yleensä. Kävin kerran välissä palkkaamassa, mutta Noel oli tosi hieno. Pää pyöri nyt huomattavasti vähemmän ja se vaan seuraili rauhassa ohi ajavia autoja, käveleviä ihmisiä yms. Häiriötä oli ainakin riittävästi.

Omatoimisestikin ollaan tokoiltu, mutta ei kaikkea enää edes muista :) Paikkamakuut on kuitenkin menneet nyt hyvin myös omissa treeneissä. Mm. eilen illalla tehtiin 3min sisällä ilman välipalkkaa ja ulkona on tehty useita lyhyempiä pätkiä onnistuneesti. Välipalkkaa käytän oikeastaan ainoastaan ryhmätreeneissä, välttääkseni mahdolliset epäonnistumiset. Noel ei ole enää noussut palatessani sen luo, kun tätä on tehotreenattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti